PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 119/2006 • (1) Sadnja glavnih biljaka domaćina koje su označene kao zaražene u skladu s člankom 9. točkom 2. alinejom 1. ovoga Pravilnika nije dopuštena, već se one moraju, pod nadzorom fitosanitarnog inspektora:
NN 119/2006 • – odložiti na službeno odobrenom mjestu za zbrinjavanje otpada, za koje je utvrđeno da ne postoji opasnost od nekontroliranog širenja štetnog organizma u okoliš, na primjer cijeđenjem kroz pore tla do poljoprivrednog zemljišta ili doticajem s vodom koja bi se mogla upotrijebiti za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, ili
NN 119/2006 • – industrijski preraditi, pod uvjetom da se izravno i odmah dopreme do mjesta prerade, na kojem mora postojati službeno odobrena oprema za zbrinjavanje otpada, čijim je korištenjem otklonjena opasnost od širenja štetnog organizma, i na kojem postoji sustav za čišćenje i dezinfekciju barem onih prijevoznih sredstava koja napuštaju mjesto prerade, ili
NN 119/2006 • – podvrgnuti drugim mjerama, pod uvjetom da nema opasnosti od širenja štetnog organizma. O takvim mjerama i njihovoj opravdanosti, nadležna uprava obvezna je izvijestiti Europsku komisiju i države članice Europske unije.
NN 119/2006 • Mjere i postupci s vjerojatno zaraženim glavnim biljkama domaćinima
NN 119/2006 • Sadnja glavnih biljaka domaćina koje se smatraju vjerojatno zaraženima štetnim organizmom u skladu s člankom 11. i člankom 14. stavkom 1. podstavkom 3. ovoga Pravilnika, uključujući i glavne biljke domaćine uzgojene na mjestima proizvodnje koja se smatraju vjerojatno zaraženima u skladu s člankom 11. ovoga Pravilnika nije dopuštena, već se one moraju, pod nadzorom fitosanitarnog inspektora:
NN 119/2006 • – upotrijebiti kao merkantilni krumpir namijenjen prehrani, pri čemu mora biti pakiran na mjestima koja raspolažu odgovarajućom opremom za zbrinjavanje otpada, i koji je spreman za neposrednu dostavu i uporabu bez naknadnog prepakiranja. Sa sjemenskim krumpirom dozvoljeno je rukovati u tim istim mjestima samo ako se radi odvojeno ili nakon čišćenja i dezinfekcije, ili
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 119/2006 • – upotrijebiti ili zbrinuti na neki drugi službeno odobreni način, pod uvjetom da nema opasnosti od širenja štetnog organizma.
NN 119/2006 • 2. kad se radi o ostalim dijelovima glavnih biljaka domaćina, uključujući ostatke stabljika i lišća:
NN 119/2006 • – upotrijebiti ili zbrinuti na neki drugi službeno odobreni način, pod uvjetom da nema opasnosti od širenja štetnog organizma.
NN 119/2006 • (2) Nakon dezinfekcije, objekti i predmeti iz stavka 1. ovoga članka više se ne smatraju zaraženima.
NN 119/2006 • (1) Službeno odobreni postupak zbrinjavanja otpada nastalog u procesu industrijske prerade iz članka 14. ovoga Pravilnika, mora se izvršiti u skladu sa sljedećim odredbama, tako da se izbjegne svaka opasnost od širenja štetnog organizma:
NN 119/2006 • – odložiti na za to službeno odobrenom mjestu, na kojem ne postoji opasnost od nekontroliranog širenja štetnog organizma u okoliš, na primjer cijeđenjem kroz pore tla do poljoprivrednog zemljišta ili doticajem s vodom koja bi se mogla upotrijebiti za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta. Otpaci se prevoze izravno do određenog mjesta, u zatvorenom prijevoznom sredstvu, tako da ne postoji opasnost od gubitka otpada, ili
NN 119/2006 • – primijeniti neke druge mjere za koje je utvrđeno da ne postoji opasnost od širenja štetnog organizma. O primjeni ovih mjera nadležna uprava mora izvijestiti Europsku komisiju i države članice Europske unije.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 18/02, Broj 26/97,
Broj 112/09, Broj 84/98,
Broj 75/00, Broj 70/01
LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE