PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 134/2009 • – subjekata u poslovanju s hranom odnosno hranom za životinje.
NN 134/2009 • (4) Obavijest o incidentu ili potencijalnom incidentu može biti zaprimljena kroz HR RASFF sustav, EU RASFF sustav od strane Europske komisije, TRACES sustav, RAPEX sustav, INFOSAN i druge slične sustave.
NN 134/2009 • »Dodatne obavijesti« su obavijesti kojima KT kontinuirano obavještavaju NKT odnosno kojima dostavljaju dodatne podatke vezano uz hranu odnosno hranu za životinje koja je predmet službene obavijesti. Dodatne obavijesti dostavljaju se elektroničkim putem na obrascu iz Dodatka 2.3. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio;
NN 134/2009 • »Dodatna obavijest – follow-up« je obavijest koju NKT dostavlja Europskoj komisiji a koja sadrži dodatne podatke vezano uz hranu odnosno hranu za životinje koja je predmet RASFF obavijesti. Dodatna obavijest – follow-up dostavlja se elektroničkim putem u PDF formatu na obrascu iz Dodatka 3.2. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio;
NN 134/2009 • – događajem koji potencijalno može imati štetan utjecaj na zdravlje ljudi i/ili životinja kao rezultat konzumacije hrane odnosno hrane za životinje;
NN 134/2009 • – otkrivanjem kontaminirane hrane odnosno hrane za životinje čija konzumacija može uzrokovati pojavu bolesti ljudi i/ili životinja;
NN 134/2009 • – otkrivanjem ozbiljne bolesti ljudi i/ili životinja koja može biti povezana s konzumacijom hrane odnosno hrane za životinje;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 134/2009 • – utvrđivanjem poslovanja s hranom odnosno hranom za životinje nesukladnog s odredbama propisa o hrani i hrani za životinje, a koje može predstavljati opasnost za zdravlje ljudi i/ili životinja;
NN 134/2009 • – biološkom, kemijskom ili fizikalnom kontaminacijom hrane odnosno hrane za životinje;
NN 134/2009 • »INFOSAN« (eng. The International Food Safety Authorities Network) je globalna mreža nacionalnih tijela nadležnih za sigurnost hrane koja služi kao mreža za razmjenu informacija vezano uz sigurnost hrane, a koja poboljšava suradnju na nacionalnoj i međunarodnoj razini. INFOSAN je uspostavila i njome upravlja Svjetska zdravstvena organizacija (eng. World Health Organization – WHO) u suradnji s Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (engl. Food and Agriculture Organization of the United Nations);
NN 134/2009 • »Kontrolno tijelo« je neovisna treća strana na koju je nadležno tijelo prenijelo određene kontrolne zadaće;
NN 134/2009 • »Nacionalna kontakt točka (NKT)« je središnja kontakt točka koja upravlja i koordinira HR RASFF sustavom i koja je kontakt točka za Europsku komisiju koja upravlja EU RASFF sustavom; NKT u HR RASFF sustavu je NKT Uprava za sigurnost i kakvoću hrane Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja (NKT USKH);
NN 134/2009 • »Obavijest o incidentu ili potencijalnom incidentu« je obavijest kojom izvori obavijesti iz članka 3. ovoga Pravilnika obavještavaju NKT o incidentu ili potencijalnom incidentu vezano uz hranu odnosno hranu za životinje; Obavijest o incidentu ili potencijalnom incidentu dostavlja se elektroničkim putem na obrascu iz Dodatka 1. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio;
NN 134/2009 • »Obavijest za EU RASFF« je obavijest koju NKT dostavlja Europskoj komisiji a koja sadrži podatke vezano uz hranu odnosno hranu za životinje koja je predmet službene obavijesti u HR RASFF sustavu a koja je podrijetlom iz države članice EU ili za koju postoji mogućnost da se nalazi na tržištu EU. Obavijest za EU RASFF dostavlja se elektroničkim putem u PDF formatu na obrascima iz Dodatka 3.1. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 140/03, Broj 87/09,
Broj 128/08, Broj 31/04,
Broj 102/95, Broj 44/05
LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE