PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-tijelo-nadlezno-za-sigurnost-hzjz NN 81/2008

• Aditivi koji nisu namijenjeni za prodaju krajnjem korisniku, mogu se staviti na tržište samo ako su označeni sljedećim podacima koji moraju biti lako vidljivi, jasno čitljivi i neizbrisivi:


Stranica 2008-07-81-2651 NN 81/2008

• – za svaki aditiv treba navesti naziv kategorije aditiva iza koje slijedi njegov specifični naziv ili njegov E – broj, a podaci se navode padajućim redoslijedom s obzirom na masu u trenutku njihove upotrebe u proizvodnji;


Internet NN 81/2008

• – ako se dodaju drugi sastojci njihov redoslijed se navodi u padajućem redoslijedom s obzirom na masu u trenutku njihove upotrebe u proizvodnji;


Internet stranice NN 81/2008

• (b) riječi: »za upotrebu u hrani«, ili riječi: »ograničena upotreba u hrani«, ili detaljniji opis namjeravane upotrebe u hrani;


Internet stranice NN 81/2008 • (f) naziv i adresu proizvođača ili onoga koji aditiv pakira, ili stavlja na tržište, a registriran je u Republici Hrvatskoj,
Internet stranice NN 81/2008 • (fi) zemlja (mjesto) podrijetla ako bi propuštanje takvog navođenja moglo krivo navoditi potrošača o pravom podrijetlu;
Internet stranice NN 81/2008 • (g) podatak o postotku svakog aditiva za koji postoji količinsko ograničenje upotrebe u hrani, ili odgovarajući podatak o sastavu pomoću kojeg korisnik iz stavka 1. ovoga članka lako može utvrditi sukladnost s odredbama ovoga Pravilnika. Ako ista količinska ograničenja vrijede za skupinu aditiva koji se mogu upotrebljavati zajedno ili pojedinačno može se navesti ukupna količina.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 81/2008
• Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, podaci propisani točkom (a) drugim podstavkom, kao i točkama (d) (f), (fi), (g) i (h) mogu se nalaziti samo na popratnom dokumentu koji mora biti otpremljen prije isporuke aditiva ili neposredno s njim, pod uvjetom da se na vidnom mjestu na ambalaži nalazi oznaka ‘namijenjeno za proizvodnju hrane, nije za maloprodaju’

Poslovne stranice NN 81/2008
• Aditivi namijenjeni za prodaju krajnjem potrošaču smiju se stavljati na tržište samo ako sadrže sljedeće podatke koji trebaju biti lako vidljivi, jasno čitljivi i neizbrisivi:

Servis NN 81/2008 • a) naziv pod kojim se proizvod prodaje, a koji se sastoji od naziva utvrđenog bilo kojom odredbom Europske Zajednice koja se primjenjuje na dotični proizvod i njegovim brojem Europske ekonomske zajednice (EEZ), ili ako ne postoje takve odredbe, opisom proizvoda koji je dovoljno detaljan da omogućava njegovo razlikovanje od proizvoda s kojim bi ga se moglo zamijeniti;
Glasnik NN 81/2008 • c) rok trajanja, sukladno članku 33. Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (»Narodne novine« broj 41/08)
Novo NN 81/2008 • d) ostale podatke kojima se utvrđuje ispunjenje uvjeta iz članka 6. ovoga Pravilnika.
Poslovi NN 81/2008 • – u hrani koja nije namijenjena za prodaju krajnjem korisniku nego za daljnju proizvodnju, pod uvjetom da je prisutnost toga aditiva dozvoljena u gotovom proizvodu;
Poticaji NN 81/2008 • – u hrani kojoj je dodana aroma, u mjeri u kojoj je aditiv dopustiv u aromi, te je prenesen u hranu putem arome, pod uvjetom da aditiv nema tehnološku funkciju u gotovom prehrambenom proizvodu (carry over). Ako je prisutnost aditiva u hrani posljedica dodavanja aroma i ima tehnološku funkciju u prehrambenom proizvodu, smatrat će se aditivom prehrambenog proizvoda, a ne aditivom arome; ili
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 61/94, Broj 91/96, Broj 50/99, Broj 112/04, Broj 82/06, Broj 108/96


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled