PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 152/2009 • Živi školjkaši moraju biti podvrgnuti navedenim postupcima prema sljedećem redoslijedu:
NN 152/2009 • 7. Mehaničko odvajanje jestivih dijelova (podnožje) od nejestivih dijelova (škrge, unutarnji organi i ovojnice) pod mlazom tekuće vode.
NN 152/2009 • 8. Kondicioniranje u hermetički zatvorenim spremnicima u nekiselom tekućem mediju.
NN 152/2009 • 9. Sterilizacija u autoklavu pri temperaturi najmanje 116 °C u trajanju određenom uzimajući u obzir dimenzije upotrebljenih spremnika ne kraćem od 51 minute.
NN 152/2009 • Na temelju članka 56. stavka 2. podstavka drugog Zakona o hrani (»Narodne novine«, broj 46/07 i 155/08), ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, donosi
NN 152/2009 • O POSEBNIM ZDRAVSTVENIM UVJETIMA ZA IZLOV I PRERADU ODRE?ENIH VRSTA ŠKOLJKAŠA U KOJIMA RAZINA BIOTOKSINA KOJI UZROKUJE GUBITAK PAMĆENJA (AMNESIC SHELLFISH POISON – ASP) PRELAZI VRIJEDNOST ODRE?ENU PRAVILNIKOM O HIGIJENI HRANE ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA[2]
NN 152/2009 • Ovim se Pravilnikom propisuju posebni zdravstveni uvjeti za izlov i preradu određenih vrsta školjkaša – češljača (Pectinidae) koje pripadaju vrstama Pecten maximus i Pecten jacobaeus u kojima razina biotoksina koji uzrokuje gubitak pamćenja (engl. Amnesic Shellfish Poison; u daljnjem tekstu: ASP) prelazi vrijednost određenu Pravilnikom o higijeni hrane životinjskog podrijetla (»Narodne novine«, broj 99/07).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 152/2009 • »Nadležno tijelo« – Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
NN 152/2009 • 1) Iznimno od odredbi Priloga III. Odjeljka VII. Poglavlja V. točke 2.(b) Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla[3], dopušten je izlov/sakupljanje određenih vrsta školjkaša – češljača (Pectinidae) koje pripadaju vrstama Pecten maximus i Pecten jacobaeus kod kojih je ukupna količina domoične kiseline u cijelom tijelu ili pojedinačnim jestivim dijelovima veća od 20 mg/kg, ali manja od 250 mg/kg, uz uvjet da su ispunjeni zahtjevi iz stavka 2. ovoga članka.
NN 152/2009 • 2) U slučaju iz stavka 1. ovoga članka, moraju biti ispunjeni sljedeći zahtjevi:
NN 152/2009 • (b) češljači (Pectinidae) moraju se prevoziti u spremnicima ili vozilima, zapečaćenim od strane nadležnog tijela, te moraju biti otpremljeni izravno iz proizvodnih područja u odobreni objekt ovlašten za specifičnu obradu navedenih školjkaša koja uključuje uklanjanje hepatopankreasa, mekih tkiva ili bilo kojih drugih onečišćenih dijelova koji ne udovoljavaju zahtjevima iz točke 2. Priloga ovoga Pravilnika;
NN 152/2009 • (c) češljače (Pectinidae) mora pratiti popratni dokument kojega izdaje nadležno tijelo za svaku proizvodnu seriju i u kojem su navedeni svi podaci iz Priloga III. Odjeljka VII. Poglavlja I. točke 4. (a) Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla[4], kao i anatomski dio ili dijelove koji se mogu prerađivati za prehranu ljudi. Nadležno tijelo ne može izdati trajno odobrenje za prijevoz;
NN 152/2009 • 1) Objekt ovlašten za specifičnu obradu mora ispitati svaku proizvodnu seriju konačnog proizvoda. Ukoliko uzorak, kako je utvrđeno u Prilogu ovoga Pravilnika, sadrži više od 20 mg domoične kiseline po kilogramu, cijela se proizvodna serija mora uništiti pod nadzorom nadležnog tijela.
NN 152/2009 • 2) Hepatopankreas, meka tkiva i bilo koji drugi toksični dio kod kojih su premašene granice utvrđene u točki 2. Priloga ovoga Pravilnika (uključujući i konačni proizvod u kojem je premašena granica od 20 mg domoične kiseline po kilogramu) moraju se uništiti pod nadzorom nadležnog tijela.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 66/08, Broj 132/00,
Broj 128/08, Broj 53/91,
Broj 43/08, Broj 30/04
LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE