PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 119/2006 • 2.2. u drugoj vegetacijskoj godini koja slijedi nakon godine u kojoj je utvrđena zaraza:
NN 119/2006 • – u slučaju proizvodnje rajčice, dopušta se sadnja samo onih biljaka rajčice koje su uzgojene iz sjemena koje udovoljava zahtjevima iz provedbenog propisa o mjerama za sprječavanje unošenja i širenja organizama štetnih za bilje, biljne proizvode i druge nadzirane predmete i mjerama suzbijanja tih organizama, ili iz biljaka dobivenih vegetativnim razmnožavanjem biljaka rajčice proizvedenih iz takvog sjemena i uzgojenih pod stručnim nadzorom na mjestima proizvodnje koja nisu označena kao zaražena, za proizvodnju presadnica ili plodova;
NN 119/2006 • 2.3. najmanje još u trećoj vegetacijskoj godini koja slijedi nakon utvrđene zaraze:
NN 119/2006 • – u slučaju proizvodnje krumpira, dopušta se sadnja samo certificiranog sjemenskog krumpira ili sjemenskog krumpira proizvedenog pod stručnim nadzorom iz certificiranog sjemenskog krumpira, za sjemensku ili merkantilnu proizvodnju,
NN 119/2006 • 2.4. u svakoj vegetacijskoj godini iz podtočke 2.1., 2.2. i 2.3. poduzimaju se mjere uklanjanja samoniklih biljaka krumpira i drugih biljaka domaćina štetnog organizma ako su prisutni, i provodi se službeni pregled usjeva tijekom uzgoja u odgovarajućim vremenskim razdobljima, svih polja na kojima se uzgaja krumpir; proizvedeni krumpir sa svakog polja mora biti testiran sukladno propisanim postupcima.
NN 119/2006 • 3. Odmah nakon utvrđivanja zaraze štetnim organizmom i nakon prve iduće vegetacijske godine:
NN 119/2006 • – svi strojevi, oprema i skladišni prostori na mjestu proizvodnje koji su se koristili u proizvodnji krumpira ili rajčice moraju se očistiti i, kada je to potrebno, dezinficirati u skladu s člankom 18. ovoga Pravilnika,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 119/2006 • 4. U zaštićenom prostoru namijenjenom proizvodnji bilja koji je označen kao zaražen, gdje je moguća potpuna zamjena supstrata za uzgoj:
NN 119/2006 • – zabranjuje se sadnja gomolja ili biljaka krumpira i sjetva sjemena krumpira u botaničkom smislu, te sjetva ili sadnja drugih biljaka domaćina štetnog organizma, uključujući biljke i sjeme rajčice, sve dok se u tom zaštićenom prostoru, pod nadzorom fitosanitarnog inspektora, ne provedu mjere uništavanja štetnog organizma i uklone sve biljke domaćini i njihovi dijelovi, pri čemu se, kao minimalna mjera, obvezno provodi potpuna zamjena supstrata za uzgoj te čišćenje i dezinfekcija tog zaštićenog prostora i cjelokupne opreme, i sve dok fitosanitarni inspektor nakon provedbe tih mjera ne odobri proizvodnju krumpira i rajčice,
NN 119/2006 • – dopušta se proizvodnja krumpira iz certificiranog sjemenskog krumpira proizvedenog pod stručnim nadzorom ili mini-gomolja ili mikro-biljaka dobivenih iz kulture biljnog tkiva koje potječu iz testiranih izvora,
NN 119/2006 • – fitosanitarni inspektor nadzire provedbu programa navodnjavanja i prskanja, kojeg može zabraniti, kada je to potrebno, radi sprječavanja širenja štetnog organizma.
NN 119/2006 • II. U ČITAVOM SIGURNOSNOM PODRUČJU, PORED MJERA OPISANIH U GLAVI I. OVOGA PRILOGA:
NN 119/2006 • 2. Fitosanitarni inspektor odmah i tijekom najmanje triju vegetacijskih godina koje slijede iza one u kojoj je utvrđena zaraza:
NN 119/2006 • a) u sigurnosnom području određenom u skladu s člankom 12. ovoga Pravilnika:
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 78/03, Broj 41/95,
Broj 136/03, Broj 52/01,
Broj 78/06, Broj 103/96
LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE