PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • – samo kod pretpakiranja, s nazivom i adresom onoga koji robu stavlja na tržište sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a koje je naznačeno u blizini izraza »Pakirano za:« ili istoznačnog izraza. U tom slučaju, pri označavanju treba također uključiti oznaku koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje robu. Sve informacije u vezi te oznake neophodne za inspekcijska tijela, dužan je osigurati onaj koji hranu stavlja na tržište.
NN 114/2008 • – regija gdje je proizveden, regionalni ili lokalni naziv mjesta proizvodnje (nije obavezno).
NN 114/2008 • – veličina ploda (ako su razvrstani po veličini) izražena kao najveći i najmanji promjer; ili najveća i najmanja masa.
NN 114/2008 • – »mini patlidžan«, »baby patlidžan« ili neki drugi odgovarajući naziv za minijaturne proizvode, gdje je to potrebno.
NN 114/2008 • (2) Pakiranja ne moraju sadržavati podatke određene stavkom 1. ovog članka ako sadrže više pojedinačnih prodajnih pakiranja, jasno vidljivih izvana, koja su označena svim propisnim podacima na način da ne obmanjuju krajnjeg potrošača. U slučaju da su takva skupna pakiranja složena na paletama, propisani podaci moraju biti navedeni na obavijesti smještenoj na vidljivom mjestu na barem dvjema stranama palete.
NN 114/2008 • (1) Odredbe ovog poglavlja odnose se na sorte paprika tarifne oznake CT 0709 60 10, uzgojene od vrste Capsicum annuum L. var. annuum za opskrbu potrošača u svježem stanju, isključujući papriku za preradu.
NN 114/2008 • (2) Ovisno o obliku paprike, razlikujemo četiri komercijalna tipa:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • – zdrava, isključeni su plodovi podlegli procesima kvarenja i truljenja u stupnju koji ih čini neprikladnim za potrošnju u svježem stanju;
NN 114/2008 • – bez sunčane paleži, osim u slučajevima određenim člankom 40. stavkom 2. ovoga Pravilnika;
NN 114/2008 • (2) Stupanj razvijenosti i stanje ploda paprike moraju biti takvi da:
NN 114/2008 • (1) Paprika Klase I mora biti dobre kakvoće i mora biti tipična za sortu kojoj pripada i/ili komercijalni tip u odnosu na razvijenost, oblik i boju s odgovarajućim stupnjem zrelosti.
NN 114/2008 • (3) Čaška paprike Klase I mora biti netaknuta, a peteljka može biti malo oštećena ili odrezana.
NN 114/2008 • (2) Uz uvjet da je paprika zadržala svoje temeljne karakteristike u odnosu na kakvoću, očuvanje kakvoće i prezentiranje, dozvoljeni su nedostaci:
NN 114/2008 • – sunčane paleži ili malih zaraslih oštećenja tkiva, s ograničenjem od 2 cm dužine za oštećenja kod duguljastog oblika, i 1 cm2 ukupne površine za ostala oštećenja,
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 136/05, Broj 136/03,
Broj 84/06, Broj 175/03,
Broj 75/00, Broj 41/94
LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO