PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 132/2003 • »(1) Kapacitet smještajnog objekta utvrđuje se prema broju smještajnih jedinica i njihovom kapacitetu.
NN 132/2003 • (2) Kapacitet smještajne jedinice, ako ovim Parvilnikom nije drukčije propisano, određuje se:
NN 132/2003 • 1. za postojeće objekte prema broju kreveta ovisno o površini propisanog modula,
NN 132/2003 • 2. za nove objekte prema broju kreveta neovisno o površini propisanog modula.
NN 132/2003 • 2. dvokrevetna – ima dva kreveta za jednu osobu ili jedan krevet za dvije osobe.
NN 132/2003 • (4) Iznimno od stavka 3. ovog članka, u postojećim smještajnim objektima soba s obzirom na kapacitet može biti i trokrevetna ako je površina modula sobe veća za 3 m2 od površine propisane za dvokrevetnu sobu.
NN 132/2003 • (5) Iznimno od stavka 3. ovog članka, u jednokrevetnoj i dvokrevetnoj sobi, ako je površina modula sobe veća za 3 m2 od propisane za utvrđeni kapacitet sobe, na zahtjev gosta, može se namjestiti dodatni krevet.
NN 132/2003 • (6) Obiteljska soba (family room) u hotelu može imati najviše do četiri kreveta.
NN 132/2003 • (7) S obzirom na kapacitet: hotelski apartman, studio apartman i apartman, mogu biti:
NN 132/2003 • 1. hotelski apartman (suite) sa dvokrevetnom prostorijom za spavanje,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 132/2003 • 2. studio apartman sa najviše četiri kreveta (pomična i/ili fiksna ako su ovim Pravilnikom dozvoljeni),
NN 132/2003 • 3. apartman sa najviše šest kreveta u tri prostorije za spavanje.
NN 132/2003 • (8) Iznimno od stavka 7. ovog članka, na prostorije za spavanje u hotelskom apartmanu (suite) i apartmanu odgovarajuće mogu se primjeniti odredbe stavka 4. i 5. ovog članka.
NN 132/2003 • (9) Iznimno od stavka 7. ovog članka, u smještajnim jedinicama iz istog stavka, u prostoriji za boravak, ako smještajna jedinica ima takvu prostoriju, mogu biti dva dodatna kreveta, ako dodatnih kreveta nema u prostoriji/ama za spavanje.
NN 132/2003 • (10) Kreveti u smještajnoj jedinici, iznimno, mogu biti smješteni i jedan iznad drugoga - kreveti na kat. Uz krevet na kat također se obvezno nalaze na odgovarajući način postavljeni propisani elementi. Postavljanje kreveta na kat nema nikakvog utjecaja na propisanu površina modula smještajne jedinice koja mora odgovarati propisanoj za kapacitet sobe.
NN 132/2003 • (11) Pod pojmom »dodatni krevet« iz odredbi ovog članka podrazumijeva se krevet postavljen na zahtjev gosta, koji nije stalno namješten u smještajnoj jedinici. Uz takav krevet ne moraju se nalaziti obvezatni propisani elementi (noćni ormarić i noćna svjetiljka). Takav krevet ne izražava se u kapacitetu smještajne jedinice.«
NN 132/2003 • U članku 37. riječi: »sanitarije u javnim prostorima i prostorijama namijenjenim gostima«, zamjenjuju se riječima: »sanitarije u zajedničkim prostorima i prostorijama namijenjenim gostima (uz recepciju, ugostiteljske sadržaje i dr.), ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.«
NN 132/2003 • »(3) Kuhinja mora imati sljedeće prostore, opremu, uređaje i pravila postupanja:
NN 132/2003 • 1. Hlađenu i odvojenu prostoriju za hladnu i obrađenu hranu (salate, umaci i sl.), ako ovim Pravilnikom nije drukčije Propisano;
NN 132/2003 • 2. Prostore i uređaje za čišćenje i obradu namirnica, s dvodjelnim koritima, s radnim površinama od nehrđajućeg čelika, odvojeno, za obradu: ribe, mesa, povrća i voća (ovisno o ponudi jela). Ovi prostori i uređaji mogu se nalaziti i u funkcionalnoj blizini kuhinje, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 81/08, Broj 37/03,
Broj 72/94, Broj 159/04,
Broj 51/94, Broj 116/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE