PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1999-12-148-2263 NN 148/1999

• 1) Poleđeni i neupakirani proizvodi moraju se polediti i uskladištiti neposredno nakon dopreme u objekt.


Propis NN 148/1999

• 2) Obnavljanje leda mora se provoditi onoliko često koliko je to potrebno tijekom razdoblja koje nije duže od 12 sati.


Propis NN 148/1999

• 3) Led koji se upotrebljava mora biti napravljen od pitke ili čiste morske vode te pohranjen pod higijenskim uvjetima u čistim posudama predviđenim za tu namjenu.


Propis NN 148/1999

• 4) Upakirani proizvodi moraju se skladištiti u komori na temperaturi od 00 C do +40 C.


Propis NN 148/1999
• 5) Proizvodni pogoni moraju imati opremu za zamrzavanje dostatne snage da se postigne brzo snižavanje temperature.

Propis NN 148/1999
• 6) Iz tehničkih razloga vezanih za metodu zamrzavanja i rukovanja takvim proizvodima, za cijelu ribu zamrznutu u salamuri i predviđenu za konzerviranje u limenkama mogu se dopustiti temperature do -90 C.

Propis NN 148/1999 • 7) Svaka rashladna komora mora biti opremljena termometrom s grafičkim bilježenjem temperature te jednim kontrolnim termometrom, postavljenima na mjestu gdje je temperatura u prostoriji najviša, kao i posebnim posudama za odvod vode spojenim s podnom kanalizacijom, te zaštitnom mrežom na izvodnoj cijevi uređaja za hlađenje.
Propis NN 148/1999 • Objekti u kojima se provode postupci odmrzavanja proizvoda od riba moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
Propis NN 148/1999 • - proizvodi se moraju odmrzavati na način da se spriječi njihovo kontaminiranje te omogući adekvatno otjecanje vode koja nastaje pri otapanju;
Propis NN 148/1999 • - dozvoljava se odmrzavanje na zraku sobne temperature, vodom ili u komori za odmrzavanje;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 148/1999 • - obradu i preradu proizvoda nakon odmrzavanja treba provesti što je prije moguće;
Propis NN 148/1999 • 1) Prilikom provođenja postupaka konzerviranja, filetiranja, dimljenja, soljenja, mariniranja, kuhanja rakova i školjaka, sušenja ribljeg mesa te daljnje mehaničke prerade ribljeg mesa, mora se:
Propis NN 148/1999 • - voditi posebna evidencija o provođenju samog postupka (bilježiti temperatura, vrijeme termičke obrade, sadržaj soli, pH, sadržaj vode);
Propis NN 148/1999 • 2) Proizvođač mora osigurati provjere djelotvornosti tehničkih postupaka kod konzerviranja proizvoda od riba, na način da provodi:
Propis NN 148/1999 • - test inkubacije: inkubiranje konzervi na temperaturi od 370 C kroz 7 dana, ili na temperaturi od 350 C kroz 10 dana;
Propis NN 148/1999 • 3) Riba i proizvodi od riba koji se konzumiraju sirovi ili gotovo sirovi moraju se zamrzavati na temperaturi koja nije viša od -200 C u svim dijelovima proizvoda, kroz najmanje 24 sata.
Propis NN 148/1999 • a) riblje meso koje se konzumira sirovo ili gotovo sirovo, kao npr. sirova haringa "Maatje";
Propis NN 148/1999 • b) haringe, lokarde, papaline i divlji losos iz Atlantika ili Pacifika, ako su podvrgnuti postupku dimljenja kojim se postiže unutrašnja temperatura proizvoda manja od 600 C;
Propis NN 148/1999 • c) marinirana i/ili soljena haringa kada postupak mariniranja nije dostatan za uništavanje ličinki nematoda.
Propis NN 148/1999 • VI. VETERINARSKO-ZDRAVSTVENI UVJETI KOJE MORAJU ISPUNJAVATI OBJEKTI ZA USKLADIŠTENJE, OBRADU I PRERADU PROIZVODA ULOVA I AKVAKULTURE
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 129/07, Broj 100/07, Broj 170/04, Broj 76/07, Broj 84/92, Broj 4/97


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled