PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 148/1999 • 1) Poleđeni i neupakirani proizvodi moraju se polediti i uskladištiti neposredno nakon dopreme u objekt.
NN 148/1999 • 2) Obnavljanje leda mora se provoditi onoliko često koliko je to potrebno tijekom razdoblja koje nije duže od 12 sati.
NN 148/1999 • 3) Led koji se upotrebljava mora biti napravljen od pitke ili čiste morske vode te pohranjen pod higijenskim uvjetima u čistim posudama predviđenim za tu namjenu.
NN 148/1999 • 4) Upakirani proizvodi moraju se skladištiti u komori na temperaturi od 00 C do +40 C.
NN 148/1999 • 5) Proizvodni pogoni moraju imati opremu za zamrzavanje dostatne snage da se postigne brzo snižavanje temperature.
NN 148/1999 • 6) Iz tehničkih razloga vezanih za metodu zamrzavanja i rukovanja takvim proizvodima, za cijelu ribu zamrznutu u salamuri i predviđenu za konzerviranje u limenkama mogu se dopustiti temperature do -90 C.
NN 148/1999 • 7) Svaka rashladna komora mora biti opremljena termometrom s grafičkim bilježenjem temperature te jednim kontrolnim termometrom, postavljenima na mjestu gdje je temperatura u prostoriji najviša, kao i posebnim posudama za odvod vode spojenim s podnom kanalizacijom, te zaštitnom mrežom na izvodnoj cijevi uređaja za hlađenje.
NN 148/1999 • Objekti u kojima se provode postupci odmrzavanja proizvoda od riba moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
NN 148/1999 • - proizvodi se moraju odmrzavati na način da se spriječi njihovo kontaminiranje te omogući adekvatno otjecanje vode koja nastaje pri otapanju;
NN 148/1999 • - dozvoljava se odmrzavanje na zraku sobne temperature, vodom ili u komori za odmrzavanje;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 148/1999 • - obradu i preradu proizvoda nakon odmrzavanja treba provesti što je prije moguće;
NN 148/1999 • 1) Prilikom provođenja postupaka konzerviranja, filetiranja, dimljenja, soljenja, mariniranja, kuhanja rakova i školjaka, sušenja ribljeg mesa te daljnje mehaničke prerade ribljeg mesa, mora se:
NN 148/1999 • - voditi posebna evidencija o provođenju samog postupka (bilježiti temperatura, vrijeme termičke obrade, sadržaj soli, pH, sadržaj vode);
NN 148/1999 • 2) Proizvođač mora osigurati provjere djelotvornosti tehničkih postupaka kod konzerviranja proizvoda od riba, na način da provodi:
NN 148/1999 • - test inkubacije: inkubiranje konzervi na temperaturi od 370 C kroz 7 dana, ili na temperaturi od 350 C kroz 10 dana;
NN 148/1999 • 3) Riba i proizvodi od riba koji se konzumiraju sirovi ili gotovo sirovi moraju se zamrzavati na temperaturi koja nije viša od -200 C u svim dijelovima proizvoda, kroz najmanje 24 sata.
NN 148/1999 • a) riblje meso koje se konzumira sirovo ili gotovo sirovo, kao npr. sirova haringa "Maatje";
NN 148/1999 • b) haringe, lokarde, papaline i divlji losos iz Atlantika ili Pacifika, ako su podvrgnuti postupku dimljenja kojim se postiže unutrašnja temperatura proizvoda manja od 600 C;
NN 148/1999 • c) marinirana i/ili soljena haringa kada postupak mariniranja nije dostatan za uništavanje ličinki nematoda.
NN 148/1999 • VI. VETERINARSKO-ZDRAVSTVENI UVJETI KOJE MORAJU ISPUNJAVATI OBJEKTI ZA USKLADIŠTENJE, OBRADU I PRERADU PROIZVODA ULOVA I AKVAKULTURE
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 129/07, Broj 100/07,
Broj 170/04, Broj 76/07,
Broj 84/92, Broj 4/97
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE