PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 74/1997 • 1. provesti analiza opasnosti od onečišćenja, izraditi popis svih faza u proizvodnom procesu i navesti sve preventivne mjere;
NN 74/1997 • 2. utvrditi sve kritične kontrolne točke za sigurnost odnosno neškodljivost namirnica životinjskog podrijetla;
NN 74/1997 • 3. utvrditi kritične granice za poduzimanje preventivnih mjera za svaku od utvrđenih kritičnih kontrolnih točaka;
NN 74/1997 • 4. utvrditi sve zahtjeve glede provedbe učinkovite kontrole i sustavnog praćenja na svim kritičnim točkama proizvodnje sa zadaćom da se ispravi ili poboljša i održi kontrola procesa;
NN 74/1997 • 5. utvrditi mjere koje je potrebito poduzeti kad sustavno praćenje ukaže na odstupanje od utvrđene kritične granice;
NN 74/1997 • 6. uvesti učinkovite postupke vođenja očevidnika koji pokazuju provedbu sustava HACCP (dokumentacija);
NN 74/1997 • 7. uvesti postupak za periodično proučavanje analize opasnosti, kritičnih kontrolnih točaka, kontrole i sustavnog praćenja u cilju provjere ispravnosti i učinkovitosti sustava HACCP.
NN 74/1997 • Osim izradbe sustava HACCP prema odredbama članaka 5. i 6. ovoga Pravilnika, odgovorne osobe dužne su organizirati izradbu i provedbu standardnih sanitacijskih operativnih postupaka (SSOP) i provedbu sustavnog laboratorijskog ispitivanja na nalaz E. coli, (Biotip I), koji zajedno sa odredbama članka 6., točaka 1. do 7. ovoga Pravilnika, čine sustav kontrole procesa sa zadaćom smanjenja mikrobioloških i drugih onečišćenja namirnica (proizvoda).
NN 74/1997 • Odgovorne osobe u odobrenim objektima koji su svrstani u kategoriju izvoznih objekata obvezni su u cilju dosljedne provedbe mjera sustava HACCP iz članka 6. ovog Pravilnika, osnovati u svojim objektima povjerenstva za izradbu HACCP planova.
NN 74/1997 • Povjerenstva iz stavka 1. ovog članka, moraju biti sastavljena od stručnjaka različitih struka, i to iz: higijene namirnica animalnog podrijetla, prehrambene tehnologije, mikrobiologije, procesnog inženjerstva, toksikologije, sanitacije, veterinarskog javnog zdravstva i sl., koji posjeduju posebno znanje i stručnost u svezi zaštite zdravlja ljudi tijekom proizvodnje, pohrane, prijevoza, rukovanja i prometa namirnicama životinjskog podrijetla.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 74/1997 • Stručno povjerenstvo, iz stavka 2. ovoga članka, mora biti sastavljeno od najmanje pet članova djelatnika izravno uključenih u rad proizvodnih procesa objekta.
NN 74/1997 • Početnu provjeru ispravnosti i verifikaciju HACCP-planova, koje su odgovorne osobe (voditelji) iz člana 8. ovoga Pravilnika dužne dostaviti Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva - Upravi za veterinarstvo prije roka propisanog za njihovu primjenu, obavlja Povjerenstvo za reviziju HACCP-planova kao sastavni dio Središnjeg povjerenstva, koje rješenjem osniva ministar poljoprivrede i šumarstva.
NN 74/1997 • Povjerenstvo za reviziju i verifikaciju HACCP-planova, sukladno strukturi povjerenstva za izradbu HACCP-planova iz članka 8. stavka 2. ovog Pravilnika, dužno je sačiniti Poslovnik o svome radu.
NN 74/1997 • Daljnju verifikaciju HACCP-planova, tijekom njihove primjene u proizvodnim procesima, u cilju učinkovitosti sustava HACCP, obvezna su provoditi povjerenstva za HACCP-planove i to po postupku za verifikaciju utvrđenom HACCP-planom u dotičnom objektu.
NN 74/1997 • U provedbi odredaba ovog Pravilnika, odgovorne osobe (voditelji) odobrenog objekta izvozne kategorije, moraju osigurati dosljednu provedbu propisa Ministarstva poljoprivrede SAD - Uprave za sigurnost i inspekciju hrane "Savezni Registar" Dio II, Ministarstvo poljoprivrede - Uprava za inspekciju i sigurnost hrane - 9 CFR Dio 304 i ostali - Smanjenje patogena; Sustav analize rizika i kontrole kritičnih točaka (HACCP), Konačni propis od 25. srpnja 1996. god. Ukoliko su njihovi objekti odobreni za izvoz mesa i/ili mesnih proizvoda u SAD; i Europske Unije - "Smjernica Vijeća o higijeni namirnica - 93/43 EEC" (Službene novine EU, L 175/1 od 14. lipnja 1993) ukoliko su njihovi objekti odobreni za izvoz svježeg mesa u države članice Europske Unije.
NN 74/1997 • Ukoliko se u odobrenom objektu izvozne kategorije, iz bilo kojih razloga, ne provode ili ne provode dosljedno odredbe ovog Pravilnika kako je to određeno člankom 6., 7. i 8., ravnatelj Uprave za veterinarstvo donijeti će rješenje o zabrani rada, zabrani uporabe veterinarskog kontrolnog broja i brisanju objekata iz upisnika odobrenih objekata.
NN 74/1997 • Rok za provedbu kontrole proizvodnih procesa sukladno odredbama o provedbi sustava HACCP, za odobrene objekte svrstane u kategoriju izvoznih objekata, je 1. siječanj 1998. godine.
NN 74/1997 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
NN 74/1997 • Na temelju članka 9. stavka 6. Zakona o normizaciji ("Narodne novine" br. 55/96) ravnatelj Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo donosi
NN 74/1997 • Ovim se pravilnikom propisuje postupak izradbe, izdavanja i objave hrvatskih normi te utvrđuju pravila za označivanje hrvatskih normi.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 101/09, Broj 71/07,
Broj 107/07, Broj 155/05,
Broj 141/06, Broj 37/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE