PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1995-05-34-679 NN 34/1995

• (2) Dopuštena sredstva i postupke u proizvodnji mošta i vina propisuje ministar.


Propis NN 34/1995

• (3) Sredstva koja ne udovoljavaju uvjetima iz stavka 1. ovoga članka ne smiju se držati u prostorijama u kojima se proizvodi vino.


Propis NN 34/1995

• 1. masulju, moštu i vinu dodavati šećer, koncentrirani mošt ili druge slatke tvari, ako ovim Zakonom nije drugačije određeno,


Propis NN 34/1995

• 2. masulju ili moštu kojem je uz uvjete propisane u članku 18. ovoga Zakona dodan šećer ili koncentrirani mošt i vinu dobivenom od takvog masulja odnosno mošta, povećavati kiselinu,


Propis NN 34/1995
• 3. vrhunskom vinu dodavati šećer, koncentrirani mošt ili bilo koju drugu slatku tvar,

Propis NN 34/1995
• 4. patvoriti odnosno povećavati količinu masulja, mošta i vina dodavanjem alkohola, vode, šećera, kiseline, vinskog taloga, koncentriranog mošta, suhog grožđa i drugih tvari i sastojaka,

Propis NN 34/1995 • 5. miješati vina iz članka 3. stavka 2. točke 1. do 4. ovoga Zakona sa specijalnim vinima, masulj, mošt i vino od plemenite vinove loze s proizvodima dobivenim od grožđa direktno rodnih hibrida, zdrava vina s bolesnim vinima i vinima s manom, bijela vina s crnim vinima radi dobivanja ružičastih vina,
Propis NN 34/1995 • 6. u proizvodnji vina rabiti etilni alkohol koji nije vinskog podrijetla.
Propis NN 34/1995 • (1) Iznimno od odredbe članka 17. ovoga Zakona, Ministarstvo može, na prijedlog Zavoda, dopustiti proizvođaču da:
Propis NN 34/1995 • 1. masulju ili moštu doda šećer ili koncentrirani mošt, radi postizanja minimalnog sadržaja šećera, ako je zbog loših vremenskih prilika sadržaj grožđanog šećera u masulju ili moštu manji od prosjećnog.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 34/1995 • 2. masulju ili moštu od kojeg se proizvodi vino, koje nosi ime sorte, doda koncentrirani mošt iste sorte. Koncentrirani mošt koji se dodaje masulju ili moštu od kojeg se proizvodi vino s oznakom kontroliranog podrijetla, mora biti istog kontroliranog podrijetla.
Propis NN 34/1995 • (2) Prijedlogu iz stavka 1. ovoga članka prilaže se analiza grožđa, masulja ili mošta koju obavlja Zavod.
Propis NN 34/1995 • (3) Uvjete i način pod kojima je proizvodima iz stavka 1 ovoga članka dopušteno dodavati šećer ili koncentrirani mošt propisuje ministar.
Propis NN 34/1995 • (1) Dopuštenje iz članka 18. stavka 1 ovoga Zakona može se izdati za područje na kojem je bio određen rok berbe i na kojem je berba započeta u tom roku.
Propis NN 34/1995 • (2) Masulj ili mošt mogu se doslađivati za vrijeme vrenja, a najkasnije do 1. prosinca u godini berbe.
Propis NN 34/1995 • Početak berbe određuje županijski, odnosno gradski ured Grada Zagreba nadležan za poslove poljoprivrede.
Propis NN 34/1995 • IV. OZNAČAVANJE I ZAŠTITA KONTROLIRANOG PODRIJETLA, IMENA I OZNAKE VINA
Propis NN 34/1995 • (1) Radi zaštite kontroliranog podrijetla, ovisno o ekološkim uvjetima za uzgoj vinove loze i organoleptičkim svojstvima proizvoda koji mogu dobiti oznaku kontroliranog podrijetla, vinogradarska područja dijele se na vinogradarske regije, vinogradarske podregije, vinogorja i vi nogradarske položaje.
Propis NN 34/1995 • (2) Sorte vinove loze koje je proizvođaču dopušteno saditi na pojedinim vinogradarskim područjima propisuje ministar.
Propis NN 34/1995 • ( 1 ) Oznaku kontroliranog podrijetla mogu dobiti proizvodi s vinogradarskog područja s utvrđenim organoleptičkim i kemijskim svojstvima značajnim za ekološke uvjete položaja i sorte ili grupe sorata grožđa tog područja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 90/92, Broj 177/04, Broj 81/08, Broj 96/03, Broj 132/06, Broj 136/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled