PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 57/1995 • (2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, u ugostiteljskom objektu koji se nalazi izvan naseljenih područja i mjesta i uz uvjet da nije u stambenom objektu, prostorije u kojima se iz vodi glazba, zabavni i artistićki program, ne moraju imati propisanu zvučnu izolaciju.
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekt mora stalno raspolagati dovoljnim količinama higijenski ispcavne vode, koja se osigurava priključkom na javni vodovod, a gdje javni vodovod ne postoji, to se mora osigurati na drugi način sukladno posebnim propisima.
NN 57/1995 • (2) Otpadne tekućine moraju se zatvorenim sustavom odvoditi iz ugostiteljskog objekta do uređaja za skupljanje otpadnih tekućina ili do uređaja za njihovo kondicioniranje i konačno ispuštanje u prirodne recipijente.
NN 57/1995 • (3) Krute otpadne tvari moraju se, uz osigurane sanitarno-higijenske i tehničke uvjete sukladno posebnim propisima, redovito odstranjivati iz ugostiteljskog objekta.
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekt mora biti priključen na javnu električnu mrežu ili na drugi odgovarajući način biti opskrbljen električnom energijom.
NN 57/1995 • (2) Električno osvjetljenje mora biti osigurano u svim prostorijama ugostiteljskog objekta.
NN 57/1995 • (3) U ugostiteljskom objektu noću moraju biti osvjetljene, potpuno ili orijentacijskim svjetlom, sve prostorije i prostori gdje se kreću i borave gosti.
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekt mora biti priključen na javnu telefonsku mrežu, osim na mjestima gdje takve mogućnosti ne postoje.
NN 57/1995 • (2) Ugostiteljski objekti za smještaj i restorani moraju imati osiguran najmanje jedan telefonski aparat na raspolaganju gostima, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno.
NN 57/1995 • Ugostiteljski objekt mora biti opremljen aparatima i drugom opremom za gašenje požara sukladno posebnim propisima. Zaposleno osoblje mora biti osposobljeno za rukovanje tim aparatima i opremom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 57/1995 • (1) U svim zajedničkim prostorijama ugostiteljskog objekta u kojima borave gosti, mora biti osiguran odgovarajući način grijanja prostorija do temperature od najmanje 18,5 "C, uz mogućnost prozračivanja.
NN 57/1995 • (2) Ugostiteljski objekt koji posluje samo ljeti ne mora imati osigurano grijanje prostorija, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno.
NN 57/1995 • (1) U ugostiteljskom objektu visina od poda do stropa (dalje u tekstu: unutarnja visina) u prostorijama za boravak, blagovanje i u prostorijama za usluživanje gostiju, mora iznositi 2,80 m, a u smještajnim jedinicama unutarnja visina mora iznositi 2,40 m, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno,
NN 57/1995 • (2) Iznimno, od odredbe stavka 1. ovoga đlanka, u prostorijama za boravak, blagovanje i usluživanje gostiju, unutarnja visina može iznositi 2,50 m ako je u ugostiteljskom objektu ili prostoriji objekta ugrađen klima uredaj.
NN 57/1995 • (3) Odredba stavka 2. ovoga članka ne primjenjuje se na ugostiteljske objekte vrste: noćni klub, noćni bar, disko klub i disco bar koji se ustrojavaju nakon stupanja na snagu ovoga Pravilnika.
NN 57/1995 • (4) U prostorijama ugostiteljskog objekta s koso izvedenim stropom ili stropom različitih razina, prosječna unutarnja visina mora biti sukladna odredbi stavka 1. ovoga članka.
NN 57/1995 • (5) U ugostiteljskom objektu smještenom u zgradi koja je povijesno-kulturni spomenik, poslovne prostorije ne moraju imati unutarnju visinu propisanu ovim Pravilnikom, uz uvjet da se u procesu rada ne pojavljuju nikakve štetne imisije i da na svaku zaposlenu osobu dolazi najmanje 1 m2 zračnog prostora i 2 m2 slobodne površine poda.
NN 57/1995 • (1) Porculan, staklo, stolno rublje i pribor zajelo moraju biti zaštićeni od prašine i u vrijeme kada nisu u uporabi.
NN 57/1995 • (2) U ugostiteljskom objektu, koji usluge prehrane gostima pruža samoposluživanjem, moraju biti osigurani higijenski uvjeti sukladno posebnim propisima.
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekt mora imati uređene i opremljene prostorije za osobnu higijenu gostiju (zahodi i kupaonice) sukladno ovom Pravilniku, ako Pravilnikom nije drukčije određeno.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 190/03, Broj 71/94,
Broj 1/07, Broj 92/08,
Broj 72/09, Broj 125/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE