PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 57/1995 • 2. iznimno od točke 1. ovoga stavka soba u kojoj se gostu pruža smještaj na dan stupanja na snagu ovoga Pravilnika, može imati postelju ležajne površine 190x90 cm za jednu osobu, a 190x140 cm za duplu (francusku) postelju i pristup duploj postelji s obje strane,
NN 57/1995 • 4. noćni ormarić ili odgovarajuću policu uz svaku postelju;
NN 57/1995 • 5. prostirač uz svaku postelju, osim u sobama u kojima je pod prekriven tepisonom ili tepihom;
NN 57/1995 • 8. ormar s pretincima i odjeljkom za vješanje odjeće odgovarajuće veličine s najmanje četiri vješalice po svakoj postelji;
NN 57/1995 • 9. stalak za kofere, osim ako se koferi mogu držati u ormaru ;
NN 57/1995 • 10. pepeljaru, osim u sobama u kojima je oznaka zabrane pušenja;
NN 57/1995 • (2) Soba koja nema vlastitu kupaonicu osim opreme iz stavka I. ovoga članka mora imati:
NN 57/1995 • 4. utičnicu za električne apacate, s oznakom napona električne energije.
NN 57/1995 • (3) Odredba stavka 2. točka 1. ovoga članka ne primjenjuje se na sobe koje građanin iznajmljuje u domaćinstvn i to dvije sobe bez umivaonika, sa zajedničkom uporabom jedne kompletne kupaonice, ako se kategoriziraju kao sobe treće kategorije i označavaju s jednom zvjezdicom.
NN 57/1995 • (1) Osoblje zaposleno u ugostiteljskom objektu mora se prema gostu odnositi gostoljubivo, profesionalno, stručno i korektno.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 57/1995 • (2) Osoblje zaposleno na poslovima usluživanja i komuniciranja s gostima mora poznavati najmanje jedan svjetski jezik (njemački, erigleski, talijanski, francuski, španjolski, ruski), ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno.
NN 57/1995 • (3) Osoblje zaposleno na poslovima rukovanja živežnim namirnicama, poslovima pripremanja i usluživanja jela, mora udovoljavati stručnim i zdravstvenim uvjetima propisanim posebnim propisima.
NN 57/1995 • (5) Izvan radnog vremena osoblje se ne smije zadriavati u prostorijama i na prostorima ugostiteljskog objekta gdje borave gosti.
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekt mora za zaposleno osoblje imati: garderobu, odgovarajući broj prostorija za osobnu higijenu osoblja (zahoda, kupaonica) i druge prostorije.
NN 57/1995 • (2) U garderobi ili odgovacajućoj prostoriji, za svaku zaposlenu osobu mora biti garderobni ormarić s ključem. Za osoblje koje radi na pripremanju i usluživanju jela mora biti osigucan dvodijelni garderobni ormarić.
NN 57/1995 • (3) Ugostiteljski objekt u kojem je zaposleno do pet osoba mora imati jedan zahod za zaposleno osoblje s predprostorom i umivaonikom.
NN 57/1995 • (4) Ugostiteljski objekt u kojem u jednoj šmjeni radi 6 do 15 osoba mora imati jedan zahod za žene s predprostorom s umivaonikom i jedan zahod za muškarce s pisoarom i predprostorom s umivaonikom te jednu kupaonicu.
NN 57/1995 • (5) Ugostiteljski objekt u kojem u jednoj smjeni radi više od 15 osoba mora imati zahode sukladno stavku 4. ovoga članka, te jednu kupaonicu za žene i jednu kupaonicu za muškarce.
NN 57/1995 • (6) Zahodi za zaposleno osoblje mocaju biti smješteni tako, da im osobljc može prići ne prolazeći prostorijama i prostorima namijenjenim gostima ugostiteljskog objekta.
NN 57/1995 • (7) Ugostiteljski objekt u kojem u jednoj smjeni radi više od 20 osoba mora imati blagovaonicu ili poseban prostor za blagovanje zaposlenog osoblja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 105/05, Broj 112/09,
Broj 130/97, Broj 20/90,
Broj 10/07, Broj 75/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE