PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-02-14-226 NN 14/1996

• (2) Promjene u podacima upisanim u Upisnik, pravne ili fizičke osobe iz članka 2. stavka 1. ovoga Pravilnika dužne su prijaviti nadležnom uredu najmanje 10 dana prije njihovog provođenja.


Propis NN 14/1996

• (3) Ako nadležni ured utvrdi da za prijavljene promjene nisu ispunjeni propisani uvjeti, postupit će prema odredbi stavka 1. ovoga članka.


Propis NN 14/1996

• (1) Upisnik se vodi u obliku tvrdo ukoričene knjige, čiji su listovi numerirani.


Propis NN 14/1996

• (2) Naslovna stranica Upisnika prikazana je obrascem broj 2, koji je sastavni dio ovoga Pravilnika.


Propis NN 14/1996
• (3) Odgovorna osoba prije prvog upisa ovjerava Upisnik svojim potpisom i pečatom nadležnog ureda. Ovjera se obavlja na način da se na unutarnjoj stranici korica Upisnika upiše tekst ovjere koji glasi: "Ovaj Upisnik sadrži ukupno stranica".

Propis NN 14/1996
• (1) Upis u Upisnik obavlja se na obrascu broj 3, koji je sastavni dio ovoga Pravilnika.

Propis NN 14/1996 • (2) U Upisnik se upisuju podaci o pravnoj i fizičkoj osobi iz članka 2. stavka 1. ovoga Pravilnika i objektu u kojem pruža ugostiteljske usluge na temelju rješenja kojim je utvrđeno da objekt ispunjava minimalne uvjete po postupku provedenom temeljem podnesene prijave sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti i ovom Pravilniku.
Propis NN 14/1996 • Rješenje o ispunjavanju minimalnih uvjeta objekta u kojem se pružaju ugostiteljske usluge upisuje se u Upisnik, tako da objekt dobiva stalni redni broj upisa.
Propis NN 14/1996 • (1) Popunjavanje odjeljaka u Upisniku obavlja se upisivanjem odgovarajućih podataka koji su naznačeni uz broj odjeljka.
Propis NN 14/1996 • (2) Odjeljci se popunjavaju čitljivo, na način da se upisuje od početka slobodnog prostora odjeljka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 14/1996 • (3) Upisani tekst u Upisniku ne smije se brisati niti ispravljati.
Propis NN 14/1996 • (4) Iznimno, manje pogreške ispravljaju se precrtavanjem vodoravnom crtom i stavljanjem datuma ispravke i potpisa odgovorne osobe nadležnog ureda. Ako se radi o većim pogreškama, cijeli upis se poništava precrtavanjem lista Upisnika kosom crvenom crtom i upis se obavlja na prvom slobodnom listu Upisnika.
Propis NN 14/1996 • (1) Izmjene i dopune, koje su nastale nakon prvog upisa u Upisnik, upisuju se u odjeljak "naknadni upisi". Nakon upisa novih podataka, odjeljak koji sadrži stare podatke precrtava se kosom crvenom crtom.
Propis NN 14/1996 • (2) U slučaju kad je odjeljak naknadnih upisa popunjen, upis se nastavlja na novoj slobodnoj stranici Upisnika. Pri tom se na slijedećoj slobodnoj stranici upisuju svi važeći podaci iz odgovarajućih odjeljaka ranijeg upisa, s tim da se na obje stranice upisa napravi sveza prijenosa upisom broja odgovarajuće stranice. Stranica s koje su važeći podaci upisani na novu stranicu Upisnika precrtava se po obavljenom prijepisu podataka, kosom crvenom crtom.
Propis NN 14/1996 • (3) Prestanak poslovanja u objektu u kojem se pružaju ugostiteljske usluge upisuje se u Upisnik u odjeljak naknadnih upisa, a nakon toga ta stranica Upisnika precrtava se s dvije kose crvene crte.
Propis NN 14/1996 • (2) Zbirka isprava vodi se u jednom omotu za svaki objekt upisa u Upisnik.
Propis NN 14/1996 • (3) Na omotu Zbirke isprava, ispod naslova "Zbirka isprava", upisuje se naziv i vrsta objekta u kojem se pružaju ugostiteljske usluge, tvrtka pravne ili fizičke osobe i upisni broj pod kojim je upis obavljen.
Propis NN 14/1996 • (4) U Zbirku isprava odlaže se po jedan primjerak: prijave za upis u Upisnik i svih priloga prijave odnosno isprava temeljem kojih su obavljeni upisi i promjene podataka u Upisniku, rješenje da objekt u kojem će se pružati ugostiteljske usluge ispunjava minimalne uvjete.
Propis NN 14/1996 • (1) Upisnik i Zbirka isprava propisani ovim Pravilnikom smatraju se ispravama trajne vrijednosti.
Propis NN 14/1996 • (2) Odgovorna osoba nadležnog ureda koja vodi Upisnik i Zbirku isprava dužna ih je čuvati na način da se zaštite od zlouporabe, oštećenja i uništenja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 12/07, Broj 80/09, Broj 24/06, Broj 152/05, Broj 120/05, Broj 2/90


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled