PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1997-02-23-314 NN 23/1997

• 2) šećere: saharozu (konzumni šećer), saharozni sirup, glukozu, glukozni sirup, dekstrozu, dekstrozni sirup, fruktozu, fruktozni sirup, maltozni sirup, glukozno-fruktozni (visokofruktozni) sirup i umjetna sladila prema članku 8. ovog pravilnika,


Propis NN 23/1997

• Osvježavajuća bezalkoholna pića od voćnog soka koja se stavljaju u promet moraju udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:


Propis NN 23/1997

• 1) da senzorska svojstva odgovaraju vrsti voća od kojeg je proizvod napravljen,


Propis NN 23/1997

• 2) da sadrže najmanje 8% suhe tvari (mjereno refraktometrom pri 200 C) u gotovom proizvodu.


Propis NN 23/1997
• 3) da sadrže najmanje 30% matičnog voćnog soka od grožđa ili ananasa odnosno 10% matičnog voćnog soka od drugih vrsta voća kao i citrus voća ili voćne smjese voća ili citrus - voća prema pravilniku kojim je regulirana kakvoća proizvoda od voća,

Propis NN 23/1997
• 4) da nisu prevrela i da ne pokazuju znakove vrenja te da ne sadrže više od 3 g/l etanola,

Propis NN 23/1997 • 5) da ukupna količina ugljičnog dioksida ako se deklarira iznosi najmanje 2 g/l.
Propis NN 23/1997 • Osvježavajuća bezalkoholna pića od voćnog soka mogu se proizvoditi i bez dodatka ugljičnog dioksida, kao negazirano osvježavajuće bezalkoholno piće od voćnog soka, ali se tada u nazivu proizvoda mora istaknuti da je proizvod negaziran.
Propis NN 23/1997 • Negazirana osvježavajuća bezalkoholna pića od voćnog soka moraju udovoljavati uvjetima iz članka 12. ovog pravilnika, osim točke 5) tog članka.
Propis NN 23/1997 • Osvježavajuća bezalkoholna pića od voćnog soka deklariraju se kao "Osvježavajuće bezalkoholno piće od voćnog soka", pri čemu se navodi vrsta voća od kojeg je piće proizvedeno.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 23/1997 • Dopušteno je isticanje slike, oznake ili crteža voća od kojeg je proizveden voćni sok upotrebljen za proizvodnju bezalkoholnog pića.
Propis NN 23/1997 • Deklaracija za osvježavajuća bezalkoholna pića od voćnog soka osim podataka iz članka 4. ovog pravilnika mora sadržavati i podatke o ukupnom udjelu suhe tvari u %, udjelu voćnog soka u % i o količini ugljičnog dioksida u g/l, ako ga ima.
Propis NN 23/1997 • Pod osvježavajućim bezalkoholnim pićima od voćnih baza prema ovom pravilniku podrazumijevaju se bistri ili mutni proizvodi dobiveni od vode ili mineralne vode, šećera i/ili umjetnog sladila, citrus-baza odnosno voćnih baza s dodatkom ugljičnog dioksida i aditiva dopuštenih ovim pravilnikom.
Propis NN 23/1997 • Iznimno od odredbe stavka 1. ovog članka u proizvodnji osvježavajućih bezalkoholnih pića od voćnih baza tipa biter (gorak) dopušta se uporaba kininova hidroklorida.
Propis NN 23/1997 • Osvježavajuća bezalkoholna pića od baza osim vode ili mineralne vode mogu sadržavati ove osnovne sastojke:
Propis NN 23/1997 • 2) šećere: saharozu (konzumni šećer), saharozni sirup, glukozu, glukozni sirup, dekstrozu, dekstrozni sirup, fruktozu, fruktozni sirup, maltozni sirup, glukozno-fruktozni (visokofruktozni) sirup i umjetna sladila prema članku 8. ovog pravilnika.
Propis NN 23/1997 • Osvježavajuća bezalkoholna pića od voćnih baza koja se stavljaju u promet moraju udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
Propis NN 23/1997 • 1) da senzorska svojstva odgovaraju vrsti voća od kojeg je proizvedena voćna baza koja je upotrebljena za proizvodnju osvježavajućeg bezalkoholnog pića od voćnih baza, a da u pićima tipa biter (gorak) gorčina koja potječe od kininova hidroklorida ne znači nedostatak,
Propis NN 23/1997 • 2) da sadrže najmanje 7% suhe tvari (mjereno refraktometrom pri 200 C) u gotovom proizvodu,
Propis NN 23/1997 • 3) da sadrže najmanje 2% odgovarajuće voćne baze ili citrus-baze računano na voćnu bazu čija je ukupna suha tvar 42%, osim za citrus-bazu od limuna za koju se dopušta 32% (mjereno refraktometrom pri 200 C), uključujući i suhu tvar od dodanog šećera,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 7/99, Broj 63/08, Broj 173/03, Broj 81/01, Broj 33/07, Broj 152/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled