PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/2003 • (3) Ispunjavanje uvjeta iz stavka 2. ovoga članka utvrđuje i kontrolira Ministarstvo.
NN 96/2003 • (1) Grožđe se ne smije prerađivati, niti se vino i drugi proizvodi smiju proizvoditi, dorađivati ili njegovati postupcima ili sredstvima kojima se mogu pogoršati fizikalna, kemijska, mikrobiološka i organoleptička (senzorna) svojstva vina i drugih proizvoda od grožđa i vina.
NN 96/2003 • (2) Zabranjena su sredstva i postupci koji mogu biti štetni za ljudsko zdravlje i okoliš.
NN 96/2003 • 1. masulju, moštu i vinu dodavati šećer, koncentrirani mošt ili druge slatke tvari, ako ovim Zakonom i propisima donesenim na temelju njega nije drugačije određeno,
NN 96/2003 • 2. masulju ili moštu, kojem je uz uvjete propisane člankom 29. ovoga Zakona dodan šećer ili koncentrirani mošt i vinu dobivenom od takvog masulja, odnosno mošta popravljati kiselost,
NN 96/2003 • 3. patvoriti, odnosno povećavati količinu masulja, mošta ili vina dodavanjem alkohola, vode, šećera, kiseline, vinskog taloga, koncentriranog mošta, suhog grožđa i drugih tvari i sastojaka,
NN 96/2003 • – stolno, kvalitetno ili vrhunsko vino sa specijalnim vinima,
NN 96/2003 • – masulj, mošt ili vino od plemenite vinove loze s proizvodima direktno rodnih hibrida,
NN 96/2003 • – bijela vina s crnim vinima radi dobivanja ružičastih vina,
NN 96/2003 • 5. u proizvodnji vina i drugih proizvoda koristiti etilni alkohol koji nije vinskog podrijetla,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/2003 • 6. vinu kojem je uz uvjete iz članka 29. ovoga Zakona povećavan alkohol dodavati koncentrirani mošt,
NN 96/2003 • 7. u proizvodnji vrhunskih vina dodavati koncentrirani mošt, šećer ili bilo koje druge slatke tvari,
NN 96/2003 • 8. dokiseljavanje ili otkiseljavanje u proizvodnji vrhunskih vina.
NN 96/2003 • (1) Iznimno od odredbe članka 28. ovoga Zakona, Zavod može dopustiti proizvođaču da, na osnovi provedene analize, masulju, moštu ili mladom vinu u vrenju doda šećer ili koncentrirani mošt, radi povećanja sadržaja alkohola u vinu, ako je zbog loših vremenskih prilika sadržaj grožđanog šećera u masulju ili moštu manji od prosječnog sadržaja šećera za tu sortu i to područje.
NN 96/2003 • (2) Uvjete i način pod kojim je proizvodima iz stavka 1. ovoga članka dopušteno dodavati šećer ili koncentrirani mošt pravilnikom propisuje ministar.
NN 96/2003 • (1) Ovisno o prirodnim čimbenicima (klimatskim i pedološkim), vinogradarska područja Hrvatske razvrstana su u zone proizvodnje prema članku 19. ovoga Zakona.
NN 96/2003 • (2) Prema zonama proizvodnje određuje se način i razina doslađivanje mošta.
NN 96/2003 • (1) Proizvođaču se može dopustiti da vinu doda mošt ili koncentrirani mošt iste sorte i podrijetla.
NN 96/2003 • (2) Uvjete i način pod kojim se vinu može dodavati mošt ili koncentrirani mošt pravilnikom propisuje ministar.
NN 96/2003 • (1) Oznaku proizvoda s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom, s kontroliranog i ograničenoga vinorodnog područja i kontroliranog i ograničenoga specifičnoga vinorodnog područja mogu dobiti vina koja zadovoljavaju uvjete iz stavka 2. ovoga članka i koji imaju rješenje za označavanje oznakom kontroliranoga zemljopisnog podrijetla.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 37/94, Broj 79/00,
Broj 161/98, Broj 67/02,
Broj 138/09, Broj 16/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE