PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 73/2004 • 4. Koš za otpatke kraj svake radne površine s poklopcem na nožno otvaranje;
NN 73/2004 • 6. Upotreba zaštitne krpe ili rukavica samo u slučaju termičke obrade hrane;
NN 73/2004 • – u točki 7. iza riječi »emisije« u zagradi dodaju se riječi: »(napa s mehaničkim odsisom)«;
NN 73/2004 • »10. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, za osoblje u kuhinji, tekući sapun, papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku;
NN 73/2004 • 11. Osoblje mora nositi odjeću i kapu sukladno posebnom propisu;
NN 73/2004 • 12. Upozorenja o zabrani: konzumiranja hrane i pušenja, izložena na vidljivom mjestu;«;
NN 73/2004 • »(3) Na kuhinju iz stavka 1. ovog članka, na odgovarajući način, primjenjuju se odredbe članka 48. stavka 2. i odredbe članka 49. ovog Pravilnika.«.
NN 73/2004 • »U kuhinji mora biti besprijekoran red i čistoća, a otpaci se moraju redovito odstranjivati.«
NN 73/2004 • U članku 50. u stavku 2. točke: 4., 5., 6., 10., 12. i 13., mijenjaju se i glase:
NN 73/2004 • »4. Uređaje za odvod dima, pare i mirisa (napa s mehaničkim odsisom);
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 73/2004 • 5. Odgovarajuće radne površine, police, ormarići za posuđe i pribor, od nehrđajućih materijala, ne od drveta;
NN 73/2004 • 6. Kraj svake radne površine koš za otpatke s poklopcem na nožno otvaranje;
NN 73/2004 • 10. Odvojeni prostor s trodjelnim sudoperom, s tekućom toplom i hladnom vodom za pranje bijelog posuđa i odvojeni prostor s dvodjelnim sudoperom, s tekućom toplom i hladnom vodom za pranje crnog posuđa. Ako se posuđe pere u stroju za pranje posuđa, tada
NN 73/2004 • 12. Osoblje mora nositi odjeću sukladno posebnom propisu (kuharsku odoru);
NN 73/2004 • 13. Upozorenja o zabrani: konzumiranja hrane i pušenja, izložena na vidljivom mjestu;«.
NN 73/2004 • »(1) U smještajnom objektu prostorije i priručni prostori za spremanje i čuvanje namirnica i pića moraju biti odvojeni od: kuhinje, prostorije za usluživanje u kojoj se nalazi točionik, prostora za pripremanje jela ako se radi o centralnoj pripremnici, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano. Te prostorije i prostori moraju biti opremljeni odgovarajućim policama i/ili ormarima s pretincima za smještaj namirnica i pića.
NN 73/2004 • (2) Prostorije i priručni prostori za čuvanje lako pokvarljivih namirnica moraju biti opremljeni rashladnim komorama ili hladnjacima odgovarajućeg kapaciteta, kojima se omogućava odvojeno čuvanje namirnica različitog porijekla (biljnog, životinjskog i dr.).
NN 73/2004 • (3) Iznimno od stavka 1. i 2. ovog članka, u smještajnom objektu koji ima do 25 smještajnih jedinica umjesto prostorija i priručnih prostora za spremanje i čuvanje namirnica može biti i odvojen prostor u kuhinji, opremljen rashladnim komorama i/ili hladnjacima odgovarajućeg kapaciteta.
NN 73/2004 • (4) U prostorijama i priručnim prostorima iz stavka 1. ovog članka, ako postoje, prozori i drugi odgovarajući otvori, osim vrata, moraju biti mrežicom zaštićeni od mogućnosti ulaska insekata.
NN 73/2004 • (5) Namirnice i proizvodi čuvaju se u prostorijama i priručnim prostorima, komorama i u rashladnim uređajima tako da se spremaju u rashladne prostorije ili uređaje zasebno za meso, za ribu, za povrće i voće, za mliječne proizvode, poluproizvode i pripravke, za dogotovljena jela i sl., na način propisan odredbama ovog Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 50/08, Broj 156/09,
Broj 75/93, Broj 39/99,
Broj 133/05, Broj 122/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE