PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 57/1995 • (5) Pod u blagovaonici i prostoriji za usluživanje gostiju ne smije biti klizav, mora biti od materijala koji ne propušta vodu i lako se čisti i održava.
NN 57/1995 • (1) Stol na kojem se uslužuju gosti mora imati površinu koja se lako čisti ili neoštećen, čist stoljnjak ili predložak za posluživanje ispred svakog konzumnog mjesta.
NN 57/1995 • (2) Kada se uslužuju jela na stolu mora biti papirnati ili platneni ubrus. Papirnati ubrus mora biti od upijajućeg materijala.
NN 57/1995 • (3) Pribor za jelo (žlice, noževi; vilice i dr.) moraju biti od nehrdajućeg materijala.
NN 57/1995 • (4) Blagovaonica i prostorija za usluživanje gostiju moraju imati dovoljan broj vješalica za odlaganje težih odjevnih predmeta gostiju prema broju konzumnih mjesta. Garderoba smještena izvan tih prostorija mora biti odgovarajuće čuvana ili u njoj istaknuta obavijest gostima da se stvari odložene u garderobi ne čuvaju.
NN 57/1995 • (5) Odredba stavka 4. ovoga članka ne primjenjuje se na prostor za usluživanje na otvocenom.
NN 57/1995 • (1) U ugostiteljskom objektu prostorija za čuvanje namirnica i pića mora biti odvojena od kuhinje ili prostora za pripremanje jela, dovoljno zračna i mora biti opremljena odgovarajućim ormarima s pretincima ili policama za smještaj namirnica i pića.
NN 57/1995 • (2) Prostorija iz stavka 1. ovoga članka za čuvanje i održavanje lako pokvarljivih namirnica i pića mora biti opremljena rashladnim komorama ili hladnjacima odgovarajućeg kapaciteta, kojima se omogućava odvojeno ćuvanje namirnica različitog porijekla.
NN 57/1995 • (3) Prozori prostorije za čuvanje namirnica i pića moraju biti zaštičeni od mogućnosti ulaska insekata.
NN 57/1995 • (4) Priručni prostor za čuvanje namicnica i pića smješten je neposredno uz prostoriju za pripremanje jela i napitaka ili prostoriju za usluživanje gostiju, a može biti odvojen prostor u tim prostorijama, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno. Na prirućni prostor za čuvanje namirnica i pića odgovarajuće se primjenjuju odredbe stavka 1., 2. i 3. ovoga članka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekt u kojem se uslužuju pića i napici mora imati točionik odgovarajuće površine.
NN 57/1995 • (2) Točionikom smatra se uređen i opremljen prostor u kojem se pripremaju, izdaju ili uslužuju napici i izdaju ili uslužuju pića, a mogu se pripremati izdavati ili usluživati i hladna i jednostavna topla jela.
NN 57/1995 • (3) Točionik je funkcionalna cjelina u ziksebnoj prostoriji ili prostoru u neposrednoj blizini blagovaoniee ili prostorije i prostora za usluživanje gostiju na otvorenom. Točionik može biti i samostalna funkcionalna cjelina u prostoriji, prostoru za usluživanje gostiju ili prostoru za usluživanje gostiju na otvorenom.
NN 57/1995 • (4) Točionik mora imati mješalicu s toplom i hladnom vodom i odvodom, uređaje i opremu za odlaganje pića i napitaka, rashladne uredaje za pića, odgovarajući šank s radnom plohom od nehrdajućeg materijala koji se lako čisti i dvodjelno korito ili stroj za pranje čaša.
NN 57/1995 • (5) Dvodjelno korito ili stroj za pranje čaša može biti smješten i izvan točionika.
NN 57/1995 • (6) Ako se u točioniku pripremaju i uslužuju hladna i jednostavna topla jela, točionik mora imati termički blok, radnu površinu za obradu namirnica, uređaj za odvodenje pare, dima i mirisa, dovoljnog kapaciteta odzračivanja ili djelotvorno prirodno odzračivanje, te dvodjelno korito za pranje posuđa s tekućom toplom i hladnom vodom.
NN 57/1995 • (7) Ako se iz točionika neposredno uslužuju gosti, točionik mora imati šank sa ili bez visokih stolica.
NN 57/1995 • (9) Ako se u ugostiteljskom objektu uslužuju napici točionik mora imati espresso-aparat.
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekti vrste: restoran, gostionica i noćni klub moraju imati dovoljan broj jelovnika i karti pića sukladan učestalosti narudžbi ili na svakom stolu mora biti jelovnik i karta pića.
NN 57/1995 • (2) Ugostiteljski objekti iz skupina "Restorani" i "Barovi< osim ugostiteljskih objekata iz stavka 1. ovoga članka moraju na svakom stolu imati jelovnik i kartu pića ako se gosti uslužuju za stolom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 143/06, Broj 135/06,
Broj 147/08, Broj 55/08,
Broj 135/06, Broj 13/00
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE