PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 102/2003 • Ako se džin proizvodi redestilacijom rafiniranog etilnog alkohola u kotlovima koji se tradicionalno koriste za džin, uz prisustvo ploda borovice i drugog aromatskog bilja, smije se nazvati »destilirani džin«.
NN 102/2003 • Isto se može nazvati i mješavina proizvoda takve destilacije i rafiniranog etilnog alkohola.
NN 102/2003 • Destiliranom džinu se smiju dodavati arome, osim ulja borovice.
NN 102/2003 • Alkoholna jačina džina koji se stavlja u promet je najmanje 37,5 %vol.«
NN 102/2003 • »Pod nazivom domaći rum stavlja se u promet proizvod dobiven aromatiziranjem rafiniranog etilnog alkohola, može se bojati prirodnim i umjetnim bojama.
NN 102/2003 • Za domaći rum proizvođač je dužan donijeti proizvođačku specifikaciju.«
NN 102/2003 • U članku 42. stavak 1. iza riječi: »domaći brendi« dodaju se riječi: »(domaći brandy)«
NN 102/2003 • »Udio alkohola u domaćem brendiju ne može biti manji od 36 %vol.«
NN 102/2003 • U članku 44. stavka 1. iza riječi »votka« dodaje se riječ: »(vodka)«, a riječi: »koji potječu od žitarica ili krumpira«, brišu se.
NN 102/2003 • »Ako se votka deklarira ili označava kao žitna votka mora biti proizvedena isključivo iz rafiniranog etilnog alkohola dobivenog od žitarica.«
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 102/2003 • U članku 48. točka 2) riječi: »200 g« zamjenjuju se riječima: »100 g«.
NN 102/2003 • U članku 54. iza riječi: »šeri brendi« dodaju se riječi: »(cherry brandy)«, a iza riječi: »maraskino« dodaje se riječ: »(maraschino)«.
NN 102/2003 • U članku 58. iza riječi »iz člana 48. točke« brojka »5)« zamjenjuje se brojkom »4)«.
NN 102/2003 • »1) u jednoj litri moraju sadržavati najmanje 100 g šećera iskazanog kao ukupni invert, osim emulzionog likera i punča koji moraju sadržavati najmanje 150 g šećera iskazanog kao ukupni invert, a kokteli/cocktail-i iz čl. 64. ovog pravilnika mogu sadržavati količinu šećera proporcionalno udjelu likera.
NN 102/2003 • U članku 64. stavak 1. riječ »(koktel)« zamjenjuje se riječima »(koktel ili cocktail)«.
NN 102/2003 • U članku 66. stavak 1. iza riječi »meda« dodaju se riječi: »miješana alkoholna pića«.
NN 102/2003 • »Miješano alkoholno piće (koktel ili cocktail) je mješavina dvaju ili više alkoholnih pića definiranih ovim pravilnikom, alkoholnog pića s rafiniranim etilnim alkoholom i/ili vinom i/ili pivom i/ili voćnim sokom i/ili drugim sokom i/ili osvježavajućim pićem i/ili mineralnom vodom i dr., sa ili bez dodatka šećera.
NN 102/2003 • Miješanim alkoholnim pićima dozvoljeno je dodavanje boja i aroma kako je utvrđeno posebnim pravilnikom o aditivima koji se mogu nalaziti u namirnicama.
NN 102/2003 • Udio alkohola u miješanom alkoholnom piću je najmanje 2% vol.
NN 102/2003 • Za miješana alkoholna pića (cocktail-i) proizvođač je dužan donijeti proizvođačku specifikaciju«.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 38/95, Broj 80/08,
Broj 56/05, Broj 54/94,
Broj 70/01, Broj 149/99
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE