PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2004 • b) izvoz – povećanje finalnih proizvoda sa 175 mil. USA dolara na 230 mil. USA dolara.
NN 114/2004 • Zalažemo se za ove mjere i iz razloga što zemlje koje su upravo ušle u EU nisu pripremale i osposobile svoja poduzeća iz drvnog sektora za konkurentnu borbu, te je za očekivati da će imati značajnih problema (npr. Slovenija, Slovačka i dr.).
NN 114/2004 • Na kraju je potrebno posebno istaknuti da se navedene mjere i instrumenti odnose samo na tvrtke čiji se finalni proizvodi izvoze, a od ukupnog prihoda tijekom poslovne godine tvrtka izvozom ostvaruje najmanje 60% prihoda. Predloženi program mjera i instrumenata vrijedio bi do uključivanja Hrvatske u EU.
NN 114/2004 • Na osnovi proučavanja statističkih podataka i trendova, analize tržišta i proizvodnje te ekspertnih procjena za drvni sektor, mišljenja smo da će u hrvatskom drvnom sektoru razvoj biti usmjeren prema sljedećim prioritetima:
NN 114/2004 • 3. Proizvodnja namještaja i opremanje objekata za poslovne prostore, stanove i hotele.
NN 114/2004 • MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODNOGA GOSPODARSTVA
NN 114/2004 • Na temelju članka 55. stavka 1. Zakona o hrani («Narodne novine» broj 117/03, 130/03, 48/04) ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, uz suglasnost ministra zdravstva i socijalne skrbi, donosi
NN 114/2004 • Ovim se Pravilnikom propisuju opći zahtjevi i način deklariranja ili označavanja zapakirane i nezapakirane hrane, kao i određena pravila vezana uz prezentiranje i reklamiranje hrane.
NN 114/2004 • Odredbe ovog Pravilnika primjenjuju se na hranu namijenjenu:
NN 114/2004 • – opskrbi ugostiteljskih objekata, kantina, bolnica, dječjih vrtića, škola, ustanova socijalne skrbi i drugih sličnih subjekata u poslovanju s hranom koji opskrbljuju krajnjeg potrošača s pripremljenom hranom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2004 • Odredbe ovog Pravilnika ne primjenuju se na hranu proizvedenu i prerađenu na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koja se izravno prodaje krajnjem potrošaču deklarirana ili označena sukladno posebnom propisu.
NN 114/2004 • – deklariranje ili označavanje (u daljnjem tekstu: deklariranje) je stavljanje pisanih oznaka, trgovačkih oznaka, zaštitnog znaka (žiga), naziva marke (naziva proizvoda), slikovnih prikaza ili simbola koji se odnose na hranu, a stavljaju se na ambalažu, naljepnicu, obruč ili privjesnicu te u slučaju nezapakirane hrane na mjesto vidljivo potrošaču;
NN 114/2004 • – nezapakirana hrana je hrana koja je ponuđena na prodaju bez prethodnog pakiranja ili se pakira na mjestu prodaje u prisutnosti krajnjeg potrošača ili bez njega;
NN 114/2004 • – krajnji potrošač (u daljnjem tekstu: potrošač) je fizička osoba, koja kupuje hranu za udovoljavanje vlastitih potreba, a ne koristi ju niti u jednoj fazi poslovanja s hranom;
NN 114/2004 • – subjekt u poslovanju s hranom – jest fizička ili pravna osoba, registrirana za obavljanje određenih djelatnosti vezanih uz poslovanje s hranom, odgovorna da osigura nesmetanu provedbu odredbi propisa o hrani unutar poslovanja kojim upravlja.
NN 114/2004 • Način deklariranja hrane mora biti takav da podaci na deklaraciji ne obmanjuju potrošača, a posebice:
NN 114/2004 • – glede karakteristika hrane, njezine prirode, identiteta, svojstava, sastava, količine, trajnosti, podrijetla, metode njezine izrade ili proizvodnje;
NN 114/2004 • – stvaranjem zablude da hrana ima neke posebne karakteristike u odnosu na svu istovrsnu hranu koja također ima takve karakteristike.
NN 114/2004 • Načinom deklariranja ne mogu se bilo kojoj hrani pripisivati svojstva sprječavanja, liječenja ili izlječenja bolesti ili upućivati na takva svojstva.
NN 114/2004 • – prezentiranje hrane, posebice na njezin oblik, izgled ili ambalažu, materijale koji se rabe za pakiranje, način i mjesto na kojem je aranžirana i izložena;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 43/08, Broj 150/05,
Broj 145/99, Broj 112/93,
Broj 37/02, Broj 35/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE