PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 46/1994 • Dijelovi posuđa, pribora i uređaja za usitnjavanje i mljevenje narnirnica, koji dolaze u neposredan dodir s namirnicama, ne smiju biti izrađeni iz cinka, kadmija, olovrz ili njihovih slitina.
NN 46/1994 • Za izradu emajliranog posuđa, pribora, opreme i uređaja mora se uporabljati željezni lim ili lijevano željezo.
NN 46/1994 • Emajl kojim se prevlače površine posuđa, pribora, oprenke i uređaja koji dolaze u neposredan dodir s namirnicama ili proizvodima za osobnu higijenu, njegu, zaštitu i uljepšavanje lica i tijela ne smije sadržavati lako topive tvari i mora biti takve kvalitete da se osigura trajnost prevučenih površina pri uobičajenoj uporabi.
NN 46/1994 • Površine i rubovi emajliranog posuđa, pribora, opreme i uređaja moraju biti glatki i sjajni, bez mjehurića i mjesta na kojima je emajl ispucao ili otpao.
NN 46/1994 • Emajlirane površine posuđa, pribora, opreme i uredaja koje dolaze u neposredan dodir s namirnicama ili proizvodima za osobnu higijenu, njegu, zaštitu i uljepšavanje lica i tijela moraju biti postojane spram octene kiseline, 4% (v/v) tijekom 24 sata pri temperaturi od 22 + /-2oC. One prilorn ne smiju otpuštati više od 50 mg emajla, računato na površinu od 1 dm2.
NN 46/1994 • Emajlirane površine iz stavka 1. ovog članka ne smiju stajanjem u octenoj kiselini, 4% (v/v) tijekom 24 sata pri temperaturi od 22+/-2oC otpuštati:
NN 46/1994 • 1. za stolno posuđe, opremu i uređaje ćija je unutarnja visina manja od 25 mm:
NN 46/1994 • 2. za stolno posuđe, opremu i uređaje čija je unutarnja visina veća od 25 mm:
NN 46/1994 • 3. za posuđe, opremu i uređaje za kuhanje i pečenje te posuđe za čuvanje namirnica, čija je unutarnja visina manja od 25 mm:
NN 46/1994 • 4. za posuđe, opremu i uređaje za kuhanje i pečenje te posuđe za čuvanje namirnica zapremine veće od 3 L:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 46/1994 • Ispitni uzorci velikih spremnika, dijelova aparata i grijača za vodu s emajliranom površinom ne smiju otpuštati olovo i kadmij pod uvjetima navedenim u stavkk 2 ovog članka u količinama većim od dopušterlih u točki 3. stavka 2. ovog članka.
NN 46/1994 • Posuđe, pribor i oprema od cementa ili sličnog poroznog materijala moraju s unutarnje strane biti potpuno zaštićeni nepropustljivim prevlakama, postojanima i otpornima na sastojke nankirnica ili drugih predmeta opće uporabe s kojima mogu doći u neposredan dodir.
NN 46/1994 • Ako se unutarnja strana posuđa, pribora i opreme iz stavka 1. ovog članka zaštićuje nepropustljivim materijalom (porculanske pločice, staklo, umjetne mase i sl ) sva njihova površina mora biti obložena na način kojim se onemogućuje stvaranje pukotina i udubljenja.
NN 46/1994 • 4. Glineno, keramičko, porculansko i stakleno posuđe, pribor i oprema
NN 46/1994 • Glineno posuđe, pribor i oprema smiju se stavljati u promet samo ako su izrađeni iz lončarske gline. Gotovi proizvodi moraju nakon sušenja biti premazani smjesom za dobivanje cakline i pečeni na temperaturi od najmanje 800o C.
NN 46/1994 • U promet se može iznimno stavljati nepocakljeno glineno posuđe, ako služi za posebnu pripremu određenih jela s malim udjelom vode i ako zadovoljava ost.ale uvjete propisane ovim pravilnikom.
NN 46/1994 • Posuđe i pribor (ukrasni tanjuri, vrčevi, šalice i dr.) koji nisu proizvedeni u skladu s odredbama ovog pravilnika i nisu namijenjeni za pripremu, čuvanje i promet namirnica odnosno proizvoda za osobnu higijenu, njegu, zaštitu i uljepšavanje lica i tijela moraju biti vidljivo i trajno označeni da nisu za pripremu, čuvanje i promet namirnica odnosno navedenih predmeta opće uporabe.
NN 46/1994 • Nepocakljeno glineno posuđe ne smije imati pukotine, neravnine i džepove. Pri pokusu obavljenom tri puta uzastopce kuhanjem tijekom 30 minuta u otopini octene kiseline, 3% (v/v) ono ne smije otpustiti:
NN 46/1994 • 1. više od 10 mg olova i 0,5 mg kadmija nakon prvog pokusa, niti više od 3 mg olova i 0,2 mg kadmija nakon trećeg pokusa, izraženo na 1 L otopine;
NN 46/1994 • 2. više od 60 mg ukupno otopljenih tvari nakon trećeg pokkisa, izraženo na 1 L otopine.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 4/98, Broj 63/08,
Broj 94/01, Broj 154/08,
Broj 128/03, Broj 198/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE