PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1999-04-39-789 NN 39/1999

• do 30. rujna u tekućoj godini prema pretovaru u prvom polugodištu;


Propis NN 39/1999

• Na temelju ove Odluke ovlašćuje se ministar pomorstva, prometa i veza da sklopi Ugovor o koncesiji pomorskog dobra iz točke I. ove Odluke, kojim će se detaljno urediti ovlaštenja Davatelja koncesije, te prava i obveze Ovlaštenika, posebice u odnosu na zaštitu okoliša, sigurnost plovidbe, te održavanje i osiguranje luke.


Propis NN 39/1999

• Ako Ovlaštenik u roku 30 dana od dana donošenja ove Odluke ne potpiše Ugovor o koncesiji pomorskog dobra, gubi sva prava određena ovom Odlukom.


Propis NN 39/1999

• Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u "Narodnim novinama".


Propis NN 39/1999
• Na temelju članka 11. stavka 1. točke 18. Zakona o veterinarstvu ("Narodne novine", broj 70/97), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi

Propis NN 39/1999
• O ZABRANI UVOZA U REPUBLIKU HRVATSKU I PROVOZA PREKO TERITORIJA REPUBLIKE HRVATSKE DOMAĆIH I DIVLJIH SVINJA I PROIZVODA PODRIJETLOM OD NAVEDENIH ŽIVOTINJA IZ REPUBLIKE ITALIJE - REGIJA UMBRIA, CAMPANIA, TRENTINO-ALTO ADIGE, SARDEGNA I PIEMONTE

Propis NN 39/1999 • Radi sprečavanja unošenja u Republiku Hrvatsku zarazne bolesti klasične svinjske kuge, zabranjuje se uvoz u Republiku Hrvatsku i provoz preko teritorija Republike Hrvatske domaćih i divljih svinja i proizvoda podrijetlom od navedenih životinja iz Republike Italije - regija Umbria, Campania, Trentino-Alto Adige, Sardegna i Piemonte.
Propis NN 39/1999 • Navedena zabrana odnosi se i na pošiljke živih domaćih i divljih svinja koje potječu iz drugih zemalja ako se prevoze preko teritorija Republike Italije - regija Umbria, Campania, Trentino-Alto Adige, Sardegna i Piemonte.
Propis NN 39/1999 • Zabrana iz točke I. stavka I. ove Naredbe ne odnosi se na proizvode domaćih i divljih svinja namijenjene ljudskoj prehrani koji su prije ili tijekom proizvodnje podvrgnuti toplinskoj obradi s postizanjem temperature u središtu proizvoda od najmanje 70oC ili su podvrgnuti toplinskoj obradi u hermetički zatvorenoj ambalaži sa Fo vrijednosti 3 i više.
Propis NN 39/1999 • Danom stupanja na snagu ove Naredbe, prestaje važiti Naredba o zabrani uvoza u Republiku Hrvatsku i provoza preko teritorija Republike Hrvatske domaćih i divljih svinja i proizvoda podrijetlom od navedenih životinja iz Republike Italije - regija Umbria, Campania, Trentino-Alto Adige i Sardegna ("Narodne novine" br. 157/98).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 39/1999 • Sva izdana rješenja o veterinarsko-zdravstvenim uvjetima za uvoz i provoz pošiljki iz točke I. ove Naredbe stavljaju se van snage.
Propis NN 39/1999 • Na temelju odredbi članka 4. stavka 4., članka 13. stavka 3. i 4., članka 15. stavka 2. i 3., članka 16. stavka 2. i članka 35. stavka 2. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ("Narodne novine", broj 46/97 - pročišćeni tekst i 68/98), ministar turizma, donosi
Propis NN 39/1999 • O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O RAZVRSTAVANJU, MINIMALNIM UVJETIMA I KATEGORIZACIJI UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
Propis NN 39/1999 • U Pravilniku o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata ("Narodne novine", broj 57/95, 110/96, 24/97, 61/98, 137/98 i 19/99) u članku 2 b. alineje 2. i 3. brišu se.
Propis NN 39/1999 • (2) Na ugostiteljske sadržaje iz stavka 1. ovog članka (bez obzira koliko ih ugostiteljski objekt ima), vodeći računa da se radi o ugostiteljskim uslugama ugostiteljskog objekta kojem pripadaju, odgovarajuće se primjenjuju odredbe ovog Pravilnika kojima su propisani minimalni uvjeti za pojedinu vrstu ugostiteljskog objekta. Na ulazu u ugostiteljski sadržaj pripadajući ugostiteljskom objektu treba istaknuti oznaku tvrtke ugostitelja, vrstu i naziv ugostiteljskog objekta kojemu sadržaj pripada, te komercijalni naziv ugostiteljskog sadržaja.
Propis NN 39/1999 • (3) Iznimno od odredbi stavka 2. ovog članka ugostiteljski sadržaji pripadajući ugostiteljskom objektu mogu se koristiti jednom kuhinjom, zajedničkim prostorijama za osobnu higijenu gostiju kojima se koriste i drugi sadržaji u ugostiteljskom objektu, te odgovarajućim zajedničkim prostorijama i prostorima.
Propis NN 39/1999 • (4) O svakoj promjeni ugostiteljskog sadržaja unutar ugostiteljskog objekta treba bez odlaganja pisano obavijestiti nadležno tijelo državne uprave koje je obavilo kategorizaciju ugostiteljskog objekta.
Propis NN 39/1999 • U članku 51. riječ: "povjerenstvo" u odgovarajućem padežu zamjenjuje se riječima: "stručna služba".
Propis NN 39/1999 • (3) Materijalom iz stavka 2. ovog članka podrazumijevaju se: keramičke, kamene i pločice od raznih drugih nepropusnih materijala, te razne vrste drugih nepropusnih obloga, ali ne i bojom oličen zid.
Propis NN 39/1999 • (3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovog članka, u postojećim ugostiteljskim objektima koji se kategoriziraju u četvrtu i petu odnosno drugu i treću kategoriju (koje se označavaju s dvije i jednom zvjezdicom) površina vlastite kompletne kupaonice (kupaonice u smještajnoj jedinici) može biti do 1,00 m2manja od površine propisane ovim Pravilnikom ako kupaonica uređenjem i opremom (izborom razine kvalitete) ispunjava uvjete propisane Pravilnikom za kategoriju koja se za ugostiteljski objekt utvrđuje.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 112/03, Broj 89/98, Broj 49/90, Broj 118/07, Broj 153/09, Broj 17/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled