PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-08-112-2159 NN 112/2004

• Dobivanje klaoničke težine. Odvoz četvrtina i polovica do hladnjače. Reguliranje mikroklimatskih uvjeta u hladnjači. Razvrstavanje četvrtina i polovica u hladnjači, slaganje mesa da se ne dodiruje. Pražnjenje hladnjače.


Stranica 2004-08-112-2159 NN 112/2004

• Rasijecanje prednjih i zadnjih četvrtina na osnovne dijelove. Obrada goveđih polovica u obliku milanskoga i francuskog reza. Obrada buta i plećke. Obrada leđa, vrata, slabina i grudno-trbušnog dijela za potrebe tržišta i prerade. Vađenje bifteka.


Stranica 2004-08-112-2159 NN 112/2004

• Omamljivanje svinja pištoljem, električnim kliještima i u tunelu pomoću ugljik-dioksida.


Stranica 2004-08-112-2159 NN 112/2004

• Kvačenje svinja i dizanje na viseći kolosijek. Iskrvarenje svinja ubodom u grudi, pomoću šupljeg noža i na liniji za iskrvarenje. Pranje i dezinfekcija pribora i alata.


Internet NN 112/2004
• Priprema šupljeg noža i bazena. Stavljanje defibrinatora i sprječavanje grušanja. Odvoz krvi u kafileriju.

Internet stranice NN 112/2004
• Šurenje svinja u bazenu toplom vodom Pomicanje i potapanje svinja. Šurenje i skidanje dlake u šer-stroju. Strojno skidanje dlake s površine trupa.

Internet stranice NN 112/2004 • Opaljivanje površine trupa pomoću peći i brenerom. Strojno skidanje crnila. Opaljivanje zaostale dlake i ručno skidanje crnila.
Internet stranice NN 112/2004 • Otvaranje zdjelične, trbušne i grudne šupljine te vađenje unutarnjih organa. Razvrstavanje i veterinarski pregled iznutrica. Čišćenje i pranje posuda, kolica, bazena, veterinarskog stola, sjekača i pila.
Internet stranice NN 112/2004 • Rasijecanje pomoću tračne pile i sjekača. Dobivanje lake i teške polovice. Vađenje mozga i endokrinih žlijezda. Veterinarski pregled mesa i uzimanje uzoraka za trihinoskopiju. Vaganje i klasifikacija svinjskih polovica.
Internet stranice NN 112/2004 • Rasijecanje na osnovne dijelove. Milanska i francuska obrada.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 112/2004 • Obrada buta i plećke za potrebe prerade i dobivanja mesa, obrada za suhomesnate proizvode i za potrebe tržišta. Dobivanje I.,II., III. kategorije mesa.
Informacije NN 112/2004 • Osposobljavanje naučnika za samostalno obavljanje karakterističnih poslova u preradi i prodaji mesa i mesnih prerađevina.
Poslovne stranice NN 112/2004 • Nastavno područjeOčekivani rezultati (znanja i vještine)Nastavni sadržaji
Pregledi NN 112/2004 • Priprema prodaje svježeg mesa i mesnih proizvodaUčenik treba biti osposobljen za rad u kobasičarnici na nekim lakšim postupcima (fazama pripreme sirovine, prijevoza, sparivanje, vezanje, vješanje kobasica).
Besplatno NN 112/2004 • Učenik treba samostalno obavljati pojedinu fazu rada u proizvodnji suhomesnatih proizvoda.
Glasnik NN 112/2004 • Učenik može samostalno sudjelovati u procesu topljenja masnog tkiva u obrtničkim radionicama. DeLaval-ov proces. Učenik se uključuje u pomoćne procese rada.
Propis NN 112/2004 • Učenik se uključuje u pojedinu fazu rada ili radi pomoćne poslove u procesu.
Propis NN 112/2004 • Učenik se uključuje u one faze rada gdje postoji ručna obrada jer mnoge linije su automatske.
Propis NN 112/2004 • Učenik je osposobljen za pripremu mesa za prodaju pa čak i za samu prodaju svježeg mesa i mesnih proizvoda. Priprema ovitaka (prirodnih, umjetnih), aditiva.
Propis NN 112/2004 • Obrada sirovine (usitnjavanje, salamurenje, miješanje, kuhanje, narezivanje) ovisno o vrsti kobasice.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 8/98, Broj 123/07, Broj 32/96, Broj 30/09, Broj 40/06, Broj 11/00


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled