PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 102/1995 • Ispitni sadržaj za majstorski ispit za zanimanje majstor mesar, koje je u skladu s Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima ("Narodne novine" br. 31/95) označeno šifrom 74110, je:
NN 102/1995 • U mesarskom obrtu potrebno je raditi i proizvoditi slijedeće:
NN 102/1995 • - proizvoditi sve vrste mesa i to u cijelim komadima ili sječenog u komade,
NN 102/1995 • - klasificirati meso u skladu s njegovim svojstvima, sastavom i zrelosti,
NN 102/1995 • - proizvoditi mesne prerađevine i to kobasice svih vrsta, salame, paštete, kuhane šunke, mesne ekstrakte i sokove
NN 102/1995 • i to narotito pazeći na kvalitetu proizvoda, okus i boju te prezentaciju mesa i mesnih prerađevina.
NN 102/1995 • Ovaj dio ispita sastoji se od izrade majstorskog rada uz napravljene sve potrebite predradnje: ocjena stoke za klanje, transport i utjerivanje stoke za klanje, klanje stoke i priprema nusprodukata klanja. U pripremama sudjeluje najmanje jedan član ispitne komisije.
NN 102/1995 • - način rasijecanja stoke na polovice i četvrtine te obradu mesa za razne namjene,
NN 102/1995 • - proizvodnju mljevenog mesa te pripremu raznih proizvoda od mljevenog mesa,
NN 102/1995 • - pripremu mesa, salama i trajnih kobasica za sušenje i dimljenje.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 102/1995 • Pri izradi praktičnog dijela ispita ispitanik mora pokazati vještine i znanja iz područja proizvodnje i prerade mesa. Pri preradi mesa mora se služiti osnovnim recepturama.
NN 102/1995 • Važno je da ispitanik poštuje mjere zaštite na radu i zaštite okoliša kao i sve higijenske mjere.
NN 102/1995 • Pripremljene proizvode ispitanik mora aranžirati i izložiti.
NN 102/1995 • 2. Stručno teoretski sadržaji ispita neophodni za obavljanje obrta
NN 102/1995 • U ovom dijelu ispita neophodna su znanja iz slijedećih područja :
NN 102/1995 • - načini klanja stoke u odnosu na održavanje kvalitete mesa,
NN 102/1995 • - obrada zaklane stoke (rasijecanje na polovice i četvrtine),
NN 102/1995 • - iskorištavanje i upotreba mesa u skladu s njegovim svojstvima, sastavom i zrelosti (razlikovanje vrste mesa, označavanje mesa, procjena kvalitete mesa u odnosu na meso-mast-kosti),
NN 102/1995 • - proizvodnja kobasica za kuhanje, hrenovki i sirovih kobasica (sirovine, začini, recepture, priprava, kuhanje, dozrijevanje, sušenje, dimljenje),
NN 102/1995 • - proizvodnja kuhanih i sirovih salamura, proizvodnja mljevenog mesa i mesnih proizvoda,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 80/99, Broj 76/00,
Broj 86/06, Broj 112/03,
Broj 78/06, Broj 21/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE