PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1995-12-102-1701 NN 102/1995

• Ispitni sadržaj za majstorski ispit za zanimanje majstor mesar, koje je u skladu s Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima ("Narodne novine" br. 31/95) označeno šifrom 74110, je:


Propis NN 102/1995

• U mesarskom obrtu potrebno je raditi i proizvoditi slijedeće:


Propis NN 102/1995

• - proizvoditi sve vrste mesa i to u cijelim komadima ili sječenog u komade,


Propis NN 102/1995

• - klasificirati meso u skladu s njegovim svojstvima, sastavom i zrelosti,


Propis NN 102/1995
• - proizvoditi mesne prerađevine i to kobasice svih vrsta, salame, paštete, kuhane šunke, mesne ekstrakte i sokove

Propis NN 102/1995
• i to narotito pazeći na kvalitetu proizvoda, okus i boju te prezentaciju mesa i mesnih prerađevina.

Propis NN 102/1995 • Ovaj dio ispita sastoji se od izrade majstorskog rada uz napravljene sve potrebite predradnje: ocjena stoke za klanje, transport i utjerivanje stoke za klanje, klanje stoke i priprema nusprodukata klanja. U pripremama sudjeluje najmanje jedan član ispitne komisije.
Propis NN 102/1995 • - način rasijecanja stoke na polovice i četvrtine te obradu mesa za razne namjene,
Propis NN 102/1995 • - proizvodnju mljevenog mesa te pripremu raznih proizvoda od mljevenog mesa,
Propis NN 102/1995 • - pripremu mesa, salama i trajnih kobasica za sušenje i dimljenje.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 102/1995 • Pri izradi praktičnog dijela ispita ispitanik mora pokazati vještine i znanja iz područja proizvodnje i prerade mesa. Pri preradi mesa mora se služiti osnovnim recepturama.
Propis NN 102/1995 • Važno je da ispitanik poštuje mjere zaštite na radu i zaštite okoliša kao i sve higijenske mjere.
Propis NN 102/1995 • Pripremljene proizvode ispitanik mora aranžirati i izložiti.
Propis NN 102/1995 • 2. Stručno teoretski sadržaji ispita neophodni za obavljanje obrta
Propis NN 102/1995 • U ovom dijelu ispita neophodna su znanja iz slijedećih područja :
Propis NN 102/1995 • - načini klanja stoke u odnosu na održavanje kvalitete mesa,
Propis NN 102/1995 • - obrada zaklane stoke (rasijecanje na polovice i četvrtine),
Propis NN 102/1995 • - iskorištavanje i upotreba mesa u skladu s njegovim svojstvima, sastavom i zrelosti (razlikovanje vrste mesa, označavanje mesa, procjena kvalitete mesa u odnosu na meso-mast-kosti),
Propis NN 102/1995 • - proizvodnja kobasica za kuhanje, hrenovki i sirovih kobasica (sirovine, začini, recepture, priprava, kuhanje, dozrijevanje, sušenje, dimljenje),
Propis NN 102/1995 • - proizvodnja kuhanih i sirovih salamura, proizvodnja mljevenog mesa i mesnih proizvoda,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 80/99, Broj 76/00, Broj 86/06, Broj 112/03, Broj 78/06, Broj 21/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled