PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1995-12-102-1702 NN 102/1995

• Ispitni sadržaj za majstorski ispit za zanimanje majstor mljekar, koje je u skladu s Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima ("Narodne novine" br. 31/95) označeno šifrom 74130, je:


Propis NN 102/1995

• - proizvodnja pasteriziranog, steriliziranog i homogeniziranog svježeg konzumnog mlijeka,


Propis NN 102/1995

• - proizvodnja pasteriziranog, steriliziranog i homogeniziranog vrhnja od svježeg mlijeka,


Propis NN 102/1995

• - proizvodnja mlijeka u prahu, evaporiranog i kondenziranog mlijeka,


Propis NN 102/1995
• - proizvodnjafermentiranih mliječnih napitaka (jogurta, kiselog mlijeka itd.),

Propis NN 102/1995
• Na praktičnom dijelu ispita za majstora mljekara, ispitanik se podvrgava jednoj ili više ranih proba, kojom dokazuje potpunu samostalnost u pripremi proizvodnje i kontroli jednog ili više proizvoda, obuhvaćenih područjima rada.

Propis NN 102/1995 • Pri izradi praktičnog dijela ispita, ispitanik se mora pridržavati propisanih mjera zaštite na radu i zaštite okoliša, te ostalih uvjeta, koje mu odredi Ispitna komisija.
Propis NN 102/1995 • 2. Sadržaji majstorskog ispita, neophodnih za vješto obavljanje poslova primjerenih obrtu
Propis NN 102/1995 • - prosječni sastav mlijeka, struktura i vrijednost pojedinih sastojaka (voda, bjelančevine, mast, šećer, mineralne tvari, enzimi...)
Propis NN 102/1995 • - utjecaj fizikalnih i kemijskih činitelja na mikroorganizme,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 102/1995 • - mlijeko kao hranjiva sredina za mikroorganizme, starter kulture mikroorganizama,
Propis NN 102/1995 • - mikroorganizmi u proizvodnji kiselomliječnih napitaka, vrhnja, maslaca, sireva i sladoleda.
Propis NN 102/1995 • - značaj higijene i sanatacije u tehnologiji mliječnih proizvoda,
Propis NN 102/1995 • - postupci sterilizacije i čišćenja u mljekari, te postupak s mlijekom od mužnje do mljekare,
Propis NN 102/1995 • - tehnologija proizvodnje steriliziranog konzumnog mlijeka,
Propis NN 102/1995 • - tehnologija proizvodnje fermentiranih mliječnih proizvoda (jogurt, kiselo mlijeko, acidofilno mlijeko, kefir, kumis),
Propis NN 102/1995 • - tehnologija proizvodnje dehidriranih mliječnih proizvoda (evaporirano mlijeko, kondenzirano mlijeko, mlijeko u prahu...),
Propis NN 102/1995 • - tehnologija proizvodnje tvrdih, mekih i topljenih sireva,
Propis NN 102/1995 • - kontrola mlijeka (određivanje suhe tvari, mjerenje kiselosti, određivanje gustoće...),
Propis NN 102/1995 • - organoleptička ispitivanja mlijeka, mliječnih napitaka i drugih mliječnih proizvoda,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 66/06, Broj 202/03, Broj 119/01, Broj 51/07, Broj 8/96, Broj 30/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled