PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 102/1995 • Ispitni sadržaj za majstorski ispit za zanimanje majstor mljekar, koje je u skladu s Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima ("Narodne novine" br. 31/95) označeno šifrom 74130, je:
NN 102/1995 • - proizvodnja pasteriziranog, steriliziranog i homogeniziranog svježeg konzumnog mlijeka,
NN 102/1995 • - proizvodnja pasteriziranog, steriliziranog i homogeniziranog vrhnja od svježeg mlijeka,
NN 102/1995 • - proizvodnja mlijeka u prahu, evaporiranog i kondenziranog mlijeka,
NN 102/1995 • - proizvodnjafermentiranih mliječnih napitaka (jogurta, kiselog mlijeka itd.),
NN 102/1995 • Na praktičnom dijelu ispita za majstora mljekara, ispitanik se podvrgava jednoj ili više ranih proba, kojom dokazuje potpunu samostalnost u pripremi proizvodnje i kontroli jednog ili više proizvoda, obuhvaćenih područjima rada.
NN 102/1995 • Pri izradi praktičnog dijela ispita, ispitanik se mora pridržavati propisanih mjera zaštite na radu i zaštite okoliša, te ostalih uvjeta, koje mu odredi Ispitna komisija.
NN 102/1995 • 2. Sadržaji majstorskog ispita, neophodnih za vješto obavljanje poslova primjerenih obrtu
NN 102/1995 • - prosječni sastav mlijeka, struktura i vrijednost pojedinih sastojaka (voda, bjelančevine, mast, šećer, mineralne tvari, enzimi...)
NN 102/1995 • - utjecaj fizikalnih i kemijskih činitelja na mikroorganizme,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 102/1995 • - mlijeko kao hranjiva sredina za mikroorganizme, starter kulture mikroorganizama,
NN 102/1995 • - mikroorganizmi u proizvodnji kiselomliječnih napitaka, vrhnja, maslaca, sireva i sladoleda.
NN 102/1995 • - značaj higijene i sanatacije u tehnologiji mliječnih proizvoda,
NN 102/1995 • - postupci sterilizacije i čišćenja u mljekari, te postupak s mlijekom od mužnje do mljekare,
NN 102/1995 • - tehnologija proizvodnje steriliziranog konzumnog mlijeka,
NN 102/1995 • - tehnologija proizvodnje fermentiranih mliječnih proizvoda (jogurt, kiselo mlijeko, acidofilno mlijeko, kefir, kumis),
NN 102/1995 • - tehnologija proizvodnje dehidriranih mliječnih proizvoda (evaporirano mlijeko, kondenzirano mlijeko, mlijeko u prahu...),
NN 102/1995 • - tehnologija proizvodnje tvrdih, mekih i topljenih sireva,
NN 102/1995 • - kontrola mlijeka (određivanje suhe tvari, mjerenje kiselosti, određivanje gustoće...),
NN 102/1995 • - organoleptička ispitivanja mlijeka, mliječnih napitaka i drugih mliječnih proizvoda,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 66/06, Broj 202/03,
Broj 119/01, Broj 51/07,
Broj 8/96, Broj 30/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE