PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 29/2004 • Iz tarifnih se brojeva 1509 i 1510 isključuju kemijski modificirano maslinovo ulje (osobito reesterificirano maslinovo ulje) i smjese maslinovog ulja s drugim uljima.
NN 29/2004 • B. U podbroj 1509 10 razvrstava se samo maslinova ulja određena u sljedećim dijelovima pod I i II što su dobivena isključivo mehaničkim ili drugim fizičkim postupcima pod uvjetima koji ne uzrokuju promjene u ulju, te što nisu podvrgnuta drugim postupcima osim pranju, dekantiranju, centrifugiranju ili filtriranju. Maslinova ulja dobivena uporabom otapala ili uporabom pomoćnih sredstava koja imaju kemijsko ili biokemijsko djelovanje, ulja dobivena postupkom reesterifikacije, kao i sve mješavine s uljima druge vrste, isključuje se iz ovog tarifnog broja.
NN 29/2004 • I. U podbroju 1509 10 10 pod pojmom »lampantno maslinovo ulje«, bez obzira na njegovu kiselost, podrazumijeva se maslinovo ulje sljedećih značajki:
NN 29/2004 • c) sadržaj zasićenih masnih kiselina na drugom položaju u trigliceridima nije veći od 1,5%;
NN 29/2004 • d) zbroj transoleinskih izomera nije veći od 0,10%, a zbroj translinolnih i translinolenskih izomera nije veći od 0,10%;
NN 29/2004 • f) razlika između HPLC i teoretskog sadržaja triglicerida određenog pomoću ECN 42 ne većom od 0,3;
NN 29/2004 • 1. sadržaj hlapivih halogeniranih otapala veći je od 0,2 mg/kg ili je veći od 0,1 mg/kg za bilo koje pojedinačno otapalo;
NN 29/2004 • 2. organoleptičkim značajkama što imaju medijana mane iznad 2,5 prema prilogu XII Uredbe (EEC) No 2568/91.
NN 29/2004 • II. Za svrhe podbroja 1509 10 90 pod pojmom »djevičansko ulje« podrazumijeva se maslinovo ulje sljedećih značajki:
NN 29/2004 • a) sadržaj slobodnih masnih kiselina, izraženih kao oleinska kiselina, nije veći od 2,0 g na 100 g;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 29/2004 • d) ukupni sadržaj hlapivih halogeniranih otapala nije veći od 0,2 mg/kg, a za svako pojedinačno otapalo nije veći od 0,1 mg/kg;
NN 29/2004 • f) promjena koeficijenta ekstinkcije (DK), u području 270 nm, nije veća od 0,01;
NN 29/2004 • g) organoleptičke značajke imaju medijana mane ne veće od 2,5 sukladno prilogu XII Uredbe (EEC) No 2568/91;
NN 29/2004 • ij) sadržaj zasićenih masnih kiselina na drugom položaju u trigliceridima nije veći od 1,5%;
NN 29/2004 • k) zbroj transoleinskih izomera nije veći od 0,05 %, a zbroj translinolnih i translinolenskih izomera nije veći od 0,05 %;
NN 29/2004 • m) razlika između HPLC i teoretskog sadržaja triglicerida određenog pomoću ECN 42 nije veća od 0,2.
NN 29/2004 • C. U podbroj 1509 90 uključuje se maslinovo ulje dobiveno obradom maslinovih ulja iz podbrojeva 1509 10 10 i/ili 1509 10 90, neovisno je li pomiješano s djevičanskim maslinovim uljem ili ne, sljedećih značajki:
NN 29/2004 • a) sadržaj slobodnih masnih kiselina, izraženih kao oleinska kiselina, nije veći od 1,0 g na 100 g;
NN 29/2004 • d) promjena koeficijenta ekstinkcije (DK), u području 270 nm, nije veća od 0,15;
NN 29/2004 • f) sadržaj zasićenih masnih kiselina na drugom položaju u trigliceridima nije veći od 1,8%;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 118/03, Broj 53/00,
Broj 105/01, Broj 41/94,
Broj 150/03, Broj 99/95
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE