PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 101/2004 • »Iznimno od stavka 1. i 2. ovog članka, osobama upisanim u Upisnik može se izdati i potvrda o podacima upisanim u Upisnik, zatraženim temeljem pisanog zahtjeva.«
NN 101/2004 • »Ministarstvo jednom godišnje dostavlja znanstvenoj organizaciji ili drugoj pravnoj osobi upisanoj u Upisnik znanstvenih organizacija popis svih zaposlenika s podacima iz Upisnika.«
NN 101/2004 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
NN 101/2004 • Na temelju članka 25. Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost (»Narodne novine« br. 60/96, 113/97, 7/99, 112/99, 44/00, 63/00, 80/00, 109/00, 54/01 i 58/03) a u svezi Zakona o porezu na dodanu vrijednost (»Narodne novine« br. 47/95, 106/96, 164/98, 105/99, 54/00, 73/00 i 127/00) i članka 23. Statuta Hrvatske obrtničke komore (»Narodne novine« br. 21/99, 62/02 i 158/02), Skupština Hrvatske obrtničke komore na 4. sjednici održanoj 30. lipnja 2004. godine donijela je:
NN 101/2004 • O DOPUŠTENOJ VISINI KALA, RASTEPA, KVARA I LOMA U UGOSTITELJSTVU
NN 101/2004 • Odlukom o dopuštenoj visini kala, rastepa, kvara i loma u ugostiteljstvu (u daljnjem tekstu: Odluka) utvrđuje se na temelju iskustava struke dopuštena visina kala, rastepa, kvara i loma do koje fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost na temelju Zakona o obrtu (»Narodne novine br. 49/03 – pročišćeni tekst) i posebnih propisa koji uređuju ugostiteljsku djelatnost mogu navedene rashode knjižiti kao troškove poslovanja.
NN 101/2004 • Rashodi utvrđeni u visini i na način uređen ovom Odlukom knjiže se na temelju knjigovodstvene isprave kao troškovi poslovanja u skladu s odredbama propisa koji uređuju računovodstvo obrtnika.
NN 101/2004 • Na utvrđene vrijednosti iz stavka 1. ovog članka ne obračunava se porez na osnovi Zakona o porezu na dodanu vrijednost.
NN 101/2004 • Pod kalom, rastepom, kvarom i lomom podrazumijevaju se gubici na proizvodima koji nastaju kao posljedica prirodnih utjecaja ili kao posljedica radnji koje se neophodno poduzimaju u rukovanju proizvodima prilikom njihove obrade odnosno skladištenja u ugostiteljstvu, i to :
NN 101/2004 • a) pri fizičkoj obradi proizvoda u kuhinji – kosti, kožica, masnoće i sl., pri sječenju svježeg i suhog mesa, riba, rakova, školjki, mekušaca, pri obradi i kod posluživanja sireva, suhomesnatih proizvoda, te čišćenja voća i povrća;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 101/2004 • b) pri skladištenju proizvoda i u kuhinji – isušenje, isparenje, odmrzavanje i sl. (prirodni kalo);
NN 101/2004 • c) pri toplinskoj obradi proizvoda u kuhinji – kuhanje, pirjanje, prženje i pečenje;
NN 101/2004 • 2. Rastep u skladištu i kuhinji - rastepanje, iscurenje, topljenje, razlijevanje, i dr;
NN 101/2004 • 3. Kvar u skladištu i kuhinji - truljenje, klijanje, užegnuće i sl.
NN 101/2004 • Dopuštena visina gubitaka (kvar i rastep) pri čuvanju u skladištu može iznositi do:
NN 101/2004 • Dopuštena visina gubitaka (kalo) pri čuvanju u skladištu zbog isušenja i isparenja (utvrđuje se za razdoblje uskladištenja), može iznositi do:
NN 101/2004 • Dopuštena visina gubitaka pri obradi (otpaci), može iznositi do:
NN 101/2004 • Dopuštena visina gubitaka (prirodni kalo) pri procesu odmrzavanja, može iznositi do:
NN 101/2004 • Dopuštena visina gubitaka pri toplinskoj obradi može iznositi do:
NN 101/2004 • – redovitim popisom robe, odnosno na drugi način utvrđen aktom fizičke odnosno pravne osobe poduzetnika – poreznog obveznika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 97/08, Broj 66/06,
Broj 91/92, Broj 1/05,
Broj 106/95, Broj 56/92
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE