PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2004-07-106-2060 NN 106/2004

• Kiselinu polako dodajemo u vodu, pričekamo da se ohladi i dopunimo sa vodom do 100 ml.


Stranica NN 106/2004

• 5 g škroba pomiješamo s oko 500 ml vode. Uz stalno miješanje grijemo do vrenja, ostavimo da vrije 10 minuta. Dodamo 200 g natrijeva klorida (NaCl), ohladimo i dopunimo vodom do 1 litre.


Stranica NN 106/2004

• – Otopina invertnog šećera, 5 g/l, (za provjeru metode određivanja)


Stranica NN 106/2004

• Tikvicu grijemo na vodenoj kupelji pri 60° C dok temperatura otopine ne dostigne 50°C; temperaturu održavamo 15 minuta. Tikvicu hladimo na zraku 30 minuta i tada je uronimo u hladnu vodu. Otopinu prenesemo u odmjernu tikvicu od 1 litre i dopunimo do oznake. Ova otopina postojana je mjesec dana. Kad je koristimo, ispitni uzorak (otopina ima aproksimativno 0,06 M HCl) neutraliziramo otopinom natrijeva hidroksida.


Internet NN 106/2004
• U tikvici od 300 ml pomiješamo 25 ml alkalne otopine bakrene soli, 15 ml vode i 10 ml pročišćene otopine uzorka. Ovaj volumen otopine ne smije sadržavati više od 60 mg invertnog šećera. Dodamo nekoliko kuglica za vrenje, na tikvicu namjestimo povratno hladilo i zagrijemo do vrenja u roku od dvije minute. Neka mješavina vrije točno 10 minuta. Ohladimo tikvicu u mlazu hladne vode. Kad se potpuno ohladi, dodajemo 10 ml 30 % otopine kalijeva jodida (druga alineja točke a) ovoga članka), 25 ml 25 % sumporne kiseline (treća alineja točke a) ovoga članka) i 2 ml otopine škroba (četvrta alineja točke a) ovoga članka). Titriramo s 0,1 M otopine natrijeva tiosulfata (peta alineja točke a) ovoga članka), broj utrošenih mililitara natrijeva tiosulfata označimo sa n. Za titraciju slijepe probe, 10 ml otopine šećera zamijenimo s 10 ml destilirane vode, broj mililitara utrošenog natrijeva tiosulfata za titraciju slijepe probe označimo sa n´.

Internet stranice NN 106/2004
• Masa reducirajućih šećera, izražena kao invertni šećer, sadržana u uzorku dana je u tabeli I, u prilogu 4, kao funkcija broja (nž - n) utrošenih mililitara natrijeva tiosulfata.

Internet stranice NN 106/2004 • Masu reducirajućih šećera izražavamo u gramima invertnoga šećera na litru, na jedno decimalno mjesto, uzimajući u obzir razrjeđenje u tijeku proćiščavanja i volumen ispitivanog uzorka.
Internet stranice NN 106/2004 • Sadržaj pepela definiran je kao ukupnost svih produkata koji ostaju nakon žarenja taloga preostalog od isparavanja vina. Žarenje se izvodi tako da se svi kationi (isključivši kation amonija) pretvore u karbonate ili druge bezvodne anorganske soli.
Internet stranice NN 106/2004 • Ekstrakt vina žarimo na temperaturi između 500 i 550° C do potpune oksidacije organskih tvari.
Internet stranice o) odpipetiramo 20 ml vina. Otparimo do suha na kipućoj vodenoj kupelji, ostatak sagorimo na žarnoj ploči na 200° C ili pod infra-crvenim evaporatorom dok ne započne karbonizacija. Kad se prestane razvijati dim, stavimo posude u električnu peć pri 525 +/-25° C. Nakon 15 minuta karbonizacije, izvadimo posudu iz peći, dodamo 5 ml destilirane vode, isparimo na vodenoj kupelji ili pod infra-crvenim evaporatorom i ostatak ponovo žarimo pri 525° C 10 minuta." href="http://www.poslovniforum.com/nnhr/2004-07-106-2060.html">NN 106/2004 • U prethodno izmjerenu platinsku posudu (početna masa Poman"'>o) odpipetiramo 20 ml vina. Otparimo do suha na kipućoj vodenoj kupelji, ostatak sagorimo na žarnoj ploči na 200° C ili pod infra-crvenim evaporatorom dok ne započne karbonizacija. Kad se prestane razvijati dim, stavimo posude u električnu peć pri 525 +/-25° C. Nakon 15 minuta karbonizacije, izvadimo posudu iz peći, dodamo 5 ml destilirane vode, isparimo na vodenoj kupelji ili pod infra-crvenim evaporatorom i ostatak ponovo žarimo pri 525° C 10 minuta.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 106/2004 • Ako sagorijevanje (oksidacija karboniziranih čestica) nije potpuna, ponavljamo postupak dodavanja vode, isparavanja vode i žarenja.
Informacije NN 106/2004 • Napomena: za vina s velikim sadržajem reducirajućih šećera, preporuča se dodatak nekoliko kapi čistog biljnog ulja u ekstrakt vina (prije prvoga žarenja da se spriječi pjenjenje).
Poslovne stranice NN 106/2004 • Kada je pepeo bijele boje, platinsku posudu ohladimo u eksikatoru i važemo (masa P1).
Pregledi NN 106/2004 • Mjerimo razliku u potencijalu izmedu dviju elektroda uronjenih u ispitivanu tekućinu. Potencijal jedne od elektroda je u funkciji pH vrijednosti tekućine dok druga elektroda ima stalan i poznat potencijal te predstavlja referentnu elektrodu.
Besplatno NN 106/2004 • – pH metar sa skalom kalibriranom u jedinicama pH tako da omogućava mjerenja do točnosti od najmanje 0,05 pH jedinice,
Glasnik NN 106/2004 • – elektrode: staklena elektroda koja se drži u destiliranoj vodi;
Propis NN 106/2004 • – kalomel elektroda – referentna; drži se u zasićenoj otopini kalijeva klorida;
Propis NN 106/2004 • – ili kombinirana elektroda koja se drži u destiliranoj vodi.
Propis NN 106/2004 • – Zasićena otopina kalijeva hidrogentartrata, s najmanje 5,7 g kalijeva hidrogentartrata po litri (C4H5KO6) pri 20° C. (Ovu otopinu možemo držati do dva mjeseca ako joj dodamo 0,1 g timola na 200 ml.)
Propis NN 106/2004 • – 0,05 M otopina kalijeva hidrogenftalata, koja sadrži 10,211 g kalijeva hidrogen-ftalata (C8 H5KO4) pri 20°C. (Otopina se može držati maksimalno dva mjeseca).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 85/08, Broj 31/95, Broj 84/00, Broj 126/09, Broj 55/04, Broj 126/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled