PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2004-04-46-1091 NN 46/2004

• Ljepila i sličan pomoćni materijal koji se na posuđu, priboru, opremi ili uređajima nalaze na mjestima koji dolaze u neposredan dodir s hranom, odnosno na mjestima na kojima postoji mogućnost da dođu u neposredan dodir s hranom moraju odgovarati zahtjevima predviđenim u članku 30. do 68. te u članku 91. ovoga Pravilnika.


Stranica NN 46/2004

• Ljepila kojima se povezuju cijevi za provođenje tekuće hrane moraju biti na bazi polimernog materijala od kojeg su izrađene cijevi, a osim toga smiju sadržavati još samo otapalo koje ne smije zaostati u cijevima.


Stranica NN 46/2004

• Za ljepljenje ambalaže, posebice višeslojnih folija, mogu se koristiti ljepila na bazi poliuretana uz uvjet da odgovaraju zahtjevima u članku 59. do 61. ovoga Pravilnika.


Stranica NN 46/2004

• Metalno posuđe, pribor, oprema i uređaji ne smiju biti izrađeni od olova ili slitina s olovom, niti od metala ili njihovih slitina koje sadržavaju više od 0,03% arsena.


Internet NN 46/2004
• Za izradu metalnog posuđa i pribora, te opreme i uređaja mogu se koristiti aluminijske slitine uz uvjet da ne sadrže više od 0,03% arsena, 0,05% kadmija, 0,25% bakra, 0,25% cinka i 0,02% olova.

Internet stranice NN 46/2004
• Dijelovi metalnog posuđa, pribora, opreme i uređaja koji ne dolaze u neposredan dodir s hranom, mogu se izrađivati od slitina koje sadrže najviše 10% olova, uz uvjet, da ti dijelovi budu potpuno pokriveni metalnim ili emajliranim prevlakama koje ne sadrže sastojke štetne za zdravlje.

Internet stranice NN 46/2004 • Metalno posuđe, pribor, oprema i uređaji ne smiju biti izrađeni od cinka, niti od slitina koje sadrže više od 1% olova, više od 0,03% arsena odnosno više od 0,1% kadmija i ne smiju biti pokriveni cinčanim, kadmijevim ili olovnim prevlakama ili prevlakama od njihovih slitina.
Internet stranice NN 46/2004 • Sukladno odredbi stavka 1. ovoga članka gotovi proizvod ne smije stajanjem tijekom 1 do 24 sata pri temperaturi od 23oC odnosno 100oC u direktnom dodiru s destiliranom vodom ili odgovarajućom model otopinom (sve ovisno o namjeni i načinu uporabe i ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano) otpuštati više od: 0,6 mg/L olova, 0,05 mg/L kadmija, niti više od 0,01 mg/L arsena.
Internet stranice NN 46/2004 • Zabranjen je promet i uporaba posuđa, pribora, opreme i uređaja proizvedenih od bakra ili njegovih slitina ako su namijenjeni za tekuću ili kašastu hranu, osim ako je unutarnja površina, koja dolazi u neposredan dodir sa spomenutom hranom, u potpunosti prekrivena zdravstveno ispravnom zaštitnom prevlakom (npr. od kositra).
Internet stranice NN 46/2004 • Zabrana iz stavka 1. ovoga članka ne odnosi se na posuđe i pribor koji su namijenjeni za kuhanje kave ako su ispravno kositreni, niti na bakrene kotlove namijenjene za pečenje rakije ako je bakar od kojih su izrađeni čistoće najmanje 99,95%.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 46/2004 • Za izradu pribora za jelo i pribora za pripremu i posluživanje jela ne smiju se koristiti bakar ili cink, osim u slitinama od kojih se izrađuje takav pribor (novo srebro, alpaka i sl.).
Informacije NN 46/2004 • Pribor za jelo i pribor za pripremu i posluživanje jela mora biti izrađen tako da nema oštre rubove (osim oštrice noža i vrha vilice), a sve površine, osim površina između zubaca vilice, moraju biti potpuno glatke odnosno polirane.
Poslovne stranice NN 46/2004 • Završna obrada površina posuđa, pribora, opreme i uređaja za pripremu, odnosno posluživanje jela, izrađenih od nehrđajućeg čelika koji dolaze u dodir s hranom mora biti tako izvedena da osigura kemijsku otpornost pri uporabi. Te se površine, osim kod no
Pregledi NN 46/2004 • (v/v) tijekom 24 sata pri temperaturi od 20 ± 2oC ako se gotovi proizvod koristi pri niskim temperaturama, niti tijekom 30 minuta pri temperaturi od 100 oC ako se koristi za toplinsku obradu hrane.
Besplatno NN 46/2004 • Kemijska otpornost noževa iz stavka 3. ovoga članka provjerava se na način da se sječivo noža uranja 2 – 3 puta u minuti u 2% otopinu natrijevog klorida pri temperaturi od 60oC ± 2oC tijekom 6 sati. Volumen otopine mora biti najmanje 1 L/dm2 površine od nehrđajućeg čelika. Nakon pranja i ispiranja sječiva, promatra se nastala korozija pomoću povećala.
Glasnik NN 46/2004 • Specifična migracija kroma, nikla i mangana u proizvodima iz stavka 3. ovoga članka određuje se u drugom ekstraktu (dva uzastopna kuhanja) i ona ne smije iznositi za svaki pojedini metal više od 0,1mg/L.
Propis NN 46/2004 • Metalne armature, spremnici i cijevi za spremnike te sistemi za provođenje vode za piće ne smiju stajanjem u neposrednom dodiru s vodom za piće tijekom 24 sata pri temperaturi od 20 ± 2oC, ili pri povišenoj temperaturi, u skladu s načinom primjene, otpuštati u vodu metale u količinama većim od onih, propisanih Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
Propis NN 46/2004 • Ako pri uporabi metalnog posuđa, pribora, opreme i uređaja postoji mogućnost nastanka korozije na površinama, one moraju biti zaštićene zdravstveno ispravnim organskim zaštitnim prevlakama ili metalnim prevlakama (od kositra ili kroma).
Propis NN 46/2004 • Zaštitne prevlake iz stavka 1. ovoga članka moraju ujednačeno pokrivati površinu koja dolazi u neposredan dodir s hranom i ne smiju imati mjehurića, nadignutih mjesta i pukotina.
Propis NN 46/2004 • Na proizvodima iz stavka 1. ovoga članka, bez obzira da li su zaštićeni prevlakama ili nisu, ne smije nastati vidljiva korozija stajanjem u octenoj kiselini, 3% (v/v) tijekom 1 sat pri temperaturi od 23oC, odnosno pri temperaturi od 100oC, ovisno o namjeni gotovog proizvoda.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 26/06, Broj 124/03, Broj 10/93, Broj 136/05, Broj 115/05, Broj 28/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled