PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 39/1999 • Mrs pri stavljanju u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
NN 39/1999 • 2. da je svojstvenog okusa i mirisa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa,
NN 39/1999 • 4. da sadrži najviše 0,4% slobodnih masnih kiselina (izraženih kao oleinska kiselina),
NN 39/1999 • 5. da sadrži najviše 0,5% vode i tvari hlapljivih na temperaturi od 1050 C.
NN 39/1999 • Za proizvode iz članaka 23. i 35. ovog pravilnika deklaracija mora sadržavati i podatak o porijeklu jestivih masti i ulja.
NN 39/1999 • Margarini u smislu ovog pravilnika su proizvodi dobiveni odgovarajućim tehnološkim postupkom u obliku plastične ili tekuće emulzije tipa - voda u ulju - od jestivih masti i ulja biljnog i/ili životinjskog porijekla uključujući jestive masti i ulja riba i drugih morskih životinja, vode i/ili mlijeka i/ili mliječnih proizvoda, dopuštenih aditiva s ili bez dodatka vitamina i soli.
NN 39/1999 • Ovisno o udjelu masnoće margarini se stavljaju u promet kao:
NN 39/1999 • 2. margarin sa smanjenim udjelom masnoće (udjel masnoće ne manji od 60% i ne veći od 62%),
NN 39/1999 • 3. lagani margarin (udjel masnoće ne manji od 39% i ne veći od 41%),
NN 39/1999 • 4. margarinski namazi (s udjelima masnoće do 39%, većim od 41% a manjim od 60% i većim od 62% a manjim od 80%).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 39/1999 • Pri stavljaju u promet margarini moraju biti svojstvenog izgleda, mirisa i okusa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa.
NN 39/1999 • U proizvodima iz članka 38. ovog pravilnika dozvoljen je udjel mliječne masti do 3% na ukupnu masnoću.
NN 39/1999 • Deklaracija za proizvode iz članka 38. stavak 2. ovog pravilnika treba sadržavati i podatak o porijeklu jestivih masti i ulja, a za proizvode iz članka 38. stavak 2. točke 2., 3. i 4. ovog pravilnika i podatak o težinskim udjelima jestivih masti i ulja po opadajućem redoslijedu.
NN 39/1999 • Proizvodi slični margarinu u smislu ovog pravilnika su plastične emulzije tipa - voda u ulju - dobiveni odgovarajućim tehnološkim postupkom od jestivih masti i ulja biljnog i/ili životinjskog porijekla uključujući i jestive masti i ulja riba i drugih morskih životinja, vode i/ili mlijeka i/ili mliječnih proizvoda, škroba, dopuštenih aditiva, s ili bez dodatka vitamina i soli s udjelom mliječne masti od 10% do 80% na ukupnu masnoću.
NN 39/1999 • Udjel masnoće u proizvodima iz stavka 1. ovog članka isti je kao i za proizvode iz članka 38. stavak 2. ovog pravilnika.
NN 39/1999 • Pri stavljanju u promet proizvodi slični margarinu moraju biti svojstvene boje, mirisa i okusa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa.
NN 39/1999 • Deklaracija za proizvode iz članka 41. ovog pravilnika treba sadržavati podatak o težinskom udjelu jestivih masti i ulja u sastavu proizvoda po opadajućem redoslijedu.
NN 39/1999 • Proizvodima iz članka 38. stavak 2. točka 4. i 41. ovog pravilnika mogu se dodavati i začini, ekstrakti začina i dodaci radi povećane biološke vrijednosti.
NN 39/1999 • Majoneze u smislu ovog pravilnika su proizvodi u obliku emulzije tipa ulja u vodi dobiveni od jestivog biljnog ulja, žumanjaka, octene i/ili druge jestive organske kiseline, dopuštenih aditiva, s ili bez začina.
NN 39/1999 • Ovisno o udjelu jestivog biljnog ulja majoneze se stavljaju u promet kao:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 133/05, Broj 101/95,
Broj 38/92, Broj 22/90,
Broj 103/06, Broj 154/02
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE