PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1999-04-39-792 NN 39/1999

• Mrs pri stavljanju u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:


Propis NN 39/1999

• 2. da je svojstvenog okusa i mirisa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa,


Propis NN 39/1999

• 4. da sadrži najviše 0,4% slobodnih masnih kiselina (izraženih kao oleinska kiselina),


Propis NN 39/1999

• 5. da sadrži najviše 0,5% vode i tvari hlapljivih na temperaturi od 1050 C.


Propis NN 39/1999
• Za proizvode iz članaka 23. i 35. ovog pravilnika deklaracija mora sadržavati i podatak o porijeklu jestivih masti i ulja.

Propis NN 39/1999
• Margarini u smislu ovog pravilnika su proizvodi dobiveni odgovarajućim tehnološkim postupkom u obliku plastične ili tekuće emulzije tipa - voda u ulju - od jestivih masti i ulja biljnog i/ili životinjskog porijekla uključujući jestive masti i ulja riba i drugih morskih životinja, vode i/ili mlijeka i/ili mliječnih proizvoda, dopuštenih aditiva s ili bez dodatka vitamina i soli.

Propis NN 39/1999 • Ovisno o udjelu masnoće margarini se stavljaju u promet kao:
Propis NN 39/1999 • 2. margarin sa smanjenim udjelom masnoće (udjel masnoće ne manji od 60% i ne veći od 62%),
Propis NN 39/1999 • 3. lagani margarin (udjel masnoće ne manji od 39% i ne veći od 41%),
Propis NN 39/1999 • 4. margarinski namazi (s udjelima masnoće do 39%, većim od 41% a manjim od 60% i većim od 62% a manjim od 80%).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 39/1999 • Pri stavljaju u promet margarini moraju biti svojstvenog izgleda, mirisa i okusa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa.
Propis NN 39/1999 • U proizvodima iz članka 38. ovog pravilnika dozvoljen je udjel mliječne masti do 3% na ukupnu masnoću.
Propis NN 39/1999 • Deklaracija za proizvode iz članka 38. stavak 2. ovog pravilnika treba sadržavati i podatak o porijeklu jestivih masti i ulja, a za proizvode iz članka 38. stavak 2. točke 2., 3. i 4. ovog pravilnika i podatak o težinskim udjelima jestivih masti i ulja po opadajućem redoslijedu.
Propis NN 39/1999 • Proizvodi slični margarinu u smislu ovog pravilnika su plastične emulzije tipa - voda u ulju - dobiveni odgovarajućim tehnološkim postupkom od jestivih masti i ulja biljnog i/ili životinjskog porijekla uključujući i jestive masti i ulja riba i drugih morskih životinja, vode i/ili mlijeka i/ili mliječnih proizvoda, škroba, dopuštenih aditiva, s ili bez dodatka vitamina i soli s udjelom mliječne masti od 10% do 80% na ukupnu masnoću.
Propis NN 39/1999 • Udjel masnoće u proizvodima iz stavka 1. ovog članka isti je kao i za proizvode iz članka 38. stavak 2. ovog pravilnika.
Propis NN 39/1999 • Pri stavljanju u promet proizvodi slični margarinu moraju biti svojstvene boje, mirisa i okusa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa.
Propis NN 39/1999 • Deklaracija za proizvode iz članka 41. ovog pravilnika treba sadržavati podatak o težinskom udjelu jestivih masti i ulja u sastavu proizvoda po opadajućem redoslijedu.
Propis NN 39/1999 • Proizvodima iz članka 38. stavak 2. točka 4. i 41. ovog pravilnika mogu se dodavati i začini, ekstrakti začina i dodaci radi povećane biološke vrijednosti.
Propis NN 39/1999 • Majoneze u smislu ovog pravilnika su proizvodi u obliku emulzije tipa ulja u vodi dobiveni od jestivog biljnog ulja, žumanjaka, octene i/ili druge jestive organske kiseline, dopuštenih aditiva, s ili bez začina.
Propis NN 39/1999 • Ovisno o udjelu jestivog biljnog ulja majoneze se stavljaju u promet kao:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 133/05, Broj 101/95, Broj 38/92, Broj 22/90, Broj 103/06, Broj 154/02


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled