PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 5/2004 • Na temelju stavka 4. članka 53. Zakona o obrtu (Narodne novine, br. 49/03) , ministar za obrt, malo i srednje poduzetništvo nakon prethodno pribavljena mišljenja Hrvatske obrtničke komore, donosi
NN 5/2004 • Svrha pomoćničkog ispita je dokazivanje ispitanika da je stekao vještine i stručno-teorijska znanja, utvrđena nastavnim planom i programom za zanimanje kuhar (Narodne novine, br. 86/ 96), nužna za obavljanje poslova u tom zanimanju.
NN 5/2004 • Pomoćnički ispit se sastoji iz praktičnoga i teorijskog dijela.
NN 5/2004 • Za praktični dio ispita zadaje se, u skladu s nastavnim planom praktičnog dijela naukovanja, praktična zadaća (uradak i radne probe) iz područja:
NN 5/2004 • gotova jela (od mesa: govedine, teletine, svinjetine, divljači, janjetine, peradi; jela od iznutrica, jela od ribe i rakova);
NN 5/2004 • jela hrvatske kuhinje (štrukli, purica s mlincima, različita jela od riba, rakova i sl.);
NN 5/2004 • pripremanje salata, povrća, gljiva, krumpira, tjestenine, mahunarki i žitnih proizvoda;
NN 5/2004 • Ispitanik mora u zadanom roku primjereno pomoćničkom statusu izraditi uradak i obaviti radnu probu. Ispitna komisija na temelju dolje navedenih uradaka i radnih proba zadaje ispitaniku jedan do tri uratka i jednu do tri radne probe. Ispitna komisija može i samostalno predložiti uratke i radne probe koje će zadati ispitaniku.
NN 5/2004 • Topla jela za zajutrakPriprema, prigotovljivanje, začini, ukrašavanje, serviranje
NN 5/2004 • Juhe (bistre, krem, od povrća)Priprema, prigotovljivanje, začini, ukrašavanje, serviranje
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 5/2004 • Gotova jela od govedine, teletine, svinjetine i peradiPriprema, prigotovljivanje, začini, ukrašavanje, serviranje
NN 5/2004 • Jela od riba, mekušaca i rakovaPriprema, prigotovljivanje, začini, ukrašavanje, serviranje
NN 5/2004 • Salate od povrća, krumpira, tjestenine, mahunarkiPriprema, prigotovljivanje, začini, ukrašavanje, serviranje
NN 5/2004 • Prigotoviti bistre juheOdabrati namirnice, pripremiti, prigotoviti
NN 5/2004 • Pripremiti voćnu salatuOdabrati voće, pripremiti voće, složiti, servirati
NN 5/2004 • Ispuniti i peći domaću peradOčistiti perad, pripremiti nadjev, peći, servirati
NN 5/2004 • Serviranje salate od svježeg povrćaOdabrati povrće, pripremiti povrće, začiniti, ukrasiti, servirati
NN 5/2004 • Pri izradi praktične zadaće ispitanik (naučnik) mora se pridržavati propisanih mjera zaštite na radu i zaštite okoliša te ostalih uvjeta koje odredi ispitna komisija.
NN 5/2004 • Ispitanik mora ispitnoj komisiji priložiti mapu praktičnog dijela naukovanja za sve godine obrazovanja iz koje je vidljivo da je uspješno svladao ovaj dio naukovanja.
NN 5/2004 • Stručno-teorijski dio ispita obuhvaća teorijska znanja nužna za obavljanje praktičnih postupaka u zanimanju koja su propisana nastavnim planom i programom za teorijski dio naukovanja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 74/93, Broj 200/03,
Broj 112/08, Broj 116/09,
Broj 70/05, Broj 93/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE