PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 117/2004 • – ne smije ugrožavati organoleptička svojstva živih školjkaša;
NN 117/2004 • Kamenice se moraju pakirati na način da je njihov konkavni dio ljušture okrenut prema dolje.
NN 117/2004 • Zatvorena pakiranja živih školjkaša ne smiju se otvarati do isporuke trgovcu na malo, odnosno krajnjem potrošaču.
NN 117/2004 • 1) Svaka pakovina živih školjkaša u pošiljci mora biti označena deklaracijom koja mora sadržavati sljedeće podatke:
NN 117/2004 • – vrsta živih školjkaša (uobičajeni hrvatski i latinski naziv);
NN 117/2004 • – kao odstupanje od propisa, koji uređuju označavanje hrane, rok trajanja može se zamijeniti tekstom: »ovi školjkaši kod prodaje moraju biti živi«.
NN 117/2004 • 2) Deklaracija i oznake na deklaraciji moraju biti trajne, vodootporne, podaci na njoj moraju biti čitljivi i neizbrisivi.
NN 117/2004 • 3) Deklaracija kojom je obilježena pakovina, ne smije se s nje skidati, niti upotrijebiti za obilježavanje druge pakovine.
NN 117/2004 • 4) Deklaracija mora biti pričvršćena za pakovinu ili ovijena oko pakovine.
NN 117/2004 • 1) Živi školjkaši moraju se prevoziti u posebno prilagođenim prijevoznim sredstvima.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 117/2004 • 2) Prijevozna sredstva iz stavka 1. ovoga članka moraju imati:
NN 117/2004 • – unutrašnje stranice izrađene od nehrđajućeg materijala, a koje se mogu lako čistiti, prati i dezinficirati;
NN 117/2004 • – odvod otpadnih voda s prihvatnim spremnikom, postavljen na dnu.
NN 117/2004 • 3) Živi školjkaši moraju se tijekom prijevoza u zatvorenim vozilima ili spremnicima održavati na temperaturi od +4°C do +7°C.
NN 117/2004 • 4) Pakiranja živih školjkaša moraju se prevoziti tako da se postave na uzdignutu površinu ili se na drugi način mora spriječiti njihov izravan kontakt s podom vozila.
NN 117/2004 • 5) Ako se pri prijevozu živih školjkaša upotrebljava led, on mora biti pripravljen od pitke ili čiste morske vode.
NN 117/2004 • 6) Živi školjkaši ne smiju se prevoziti s drugim proizvodima koji bi ih mogli kontaminirati.
NN 117/2004 • IX. VETERINARSKO-ZDRAVSTVENI UVJETI KOJE MORAJU ISPUNJAVATI ŽIVI ŠKOLJKAŠI PRI STAVLJANJU U PROMET
NN 117/2004 • 1) Živi školjkaši namijenjeni javnoj potrošnji moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
NN 117/2004 • – odgovarati organoleptičkim osobinama svojstvenim živim školjkašima;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 42/97, Broj 55/07,
Broj 64/05, Broj 130/05,
Broj 32/92, Broj 16/95
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE