PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 118/1999 • O UVJETIMA KOJE MORAJU ISPUNJAVATI PROSTORIJE ZA PROIZVODNJU I PROMET NAMIRNICA I PREDMETA OPĆE UPORABE
NN 118/1999 • Ovim se Pravilnikom utvrđuju sanitarno-tehnički i higijenski uvjeti koje moraju ispunjavati prostorije za proizvodnju i promet namirnica i predmeta opće uporabe.
NN 118/1999 • Prostorijama za proizvodnju i promet namirnica i predmeta opće uporabe u smislu ovoga Pravilnika podrazumijevaju se:
NN 118/1999 • 1. prostorije za proizvodnju namirnica i predmeta opće uporabe
NN 118/1999 • 2. prostorije u kojima se obavlja promet na veliko namirnica ili predmeta opće uporabe
NN 118/1999 • 3. prostorije u kojima se obavlja promet na malo namirnica ili predmeta opće uporabe
NN 118/1999 • 4. prostorije u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost.
NN 118/1999 • Broj, raspored, veličina i građevinske karakteristike prostorija iz članka 2. ovoga Pravilnika moraju biti takve da omogućuju higijensko rukovanje s namirnicama i predmetima opće uporabe, uključujući i zaštitu od križne kontaminacije sirovina, namirnica, predmeta opće uporabe, materijala, vode, dovoda zraka i osoblja, a isto tako i od vanjskih uzroka uključujući nametnike i glodavce.
NN 118/1999 • U proizvodnji predmeta opće uporabe moraju se osigurati prostorije za:
NN 118/1999 • U prometu namirnica i predmeta opće uporabe na veliko, moraju se osigurati prostorije za:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 118/1999 • - skladištenje sa odgovarajućim uređajima za očuvanje zdravstvene ispravnosti namirnica i određenih predmeta opće uporabe (sredstava za uljepšavanje lica i tijela, za osobnu higijenu, duhanski proizvodi);
NN 118/1999 • - istovar, utovar i preuzimanje namirnica i predmeta opće uporabe;
NN 118/1999 • U prometu namirnica i predmeta opće uporabe na malo, moraju se osigurati sljedeće prostorije za:
NN 118/1999 • U obavljanju ugostiteljske djelatnosti, ovisno o vrsti ugostiteljskog objekta moraju se osigurati sljedeće prostorije ili prostori za:
NN 118/1999 • - skladištenje suhomesnatih proizvoda, mlijeka i mliječnih proizvoda s dovoljnim brojem hladnjaka;
NN 118/1999 • - skladištenje svježeg mesa s dovoljnim brojem rashladnih komora ili hladnjaka;
NN 118/1999 • - skladištenje konzervi i drugih namirnica u originalnom pakiranju, ako ne podliježu posebnim uvjetima proizvođača;
NN 118/1999 • - zahodi za goste, posebno za muškarce i posebno za žene s predprostorom.
NN 118/1999 • U slučaju kada objekt koristi vlastitu kotlovnicu, ista mora biti u zasebnoj prostoriji s osiguranim prostorom za čuvanje goriva.
NN 118/1999 • Ulaz za zaposlenike u pravilu mora biti odvojen od ulaza za goste.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 146/05, Broj 118/09,
Broj 109/07, Broj 106/08,
Broj 89/93, Broj 75/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE