PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 118/1999 • Oborinske vode i fekalne vode upuštaju se u javnu kanalizaciju bez prethodnog pročišćavanja.
NN 118/1999 • U mjestima gdje nije izgrađena javna kanalizacija, otpadne vode iz prostorija navedenih u članku 18. ovoga Pravilnika, osim oborinskih, prije ulijevanja u prirodni recipijent, moraju se pročistiti odgovarajućim sustavom za pročišćavanje.
NN 118/1999 • Otpadne vode koje se upuštaju u javnu kanalizaciju moraju svojim sustavom odgovarati propisima o kakvoći otpadnih voda.
NN 118/1999 • Otpadne vode koje se upuštaju u prirodni recipijent ne smiju sadržavati patogene mikroorganizme ili štetne sastojke za zdravlje ljudi (teške metale, pesticide, organska otapala, mineralna ulja, kiseline, lužine, radioaktivne nuklide i drugo) iznad granica određenih posebnim propisima, te ne smiju pogoršavati kategoriju tog recipijenta.
NN 118/1999 • Otpadne vode iz prostorija objekata za promet namirnica i predmeta opće uporabe, odnosno prostorija ugostiteljskih objekata odvode se u kanalizaciju ako ista postoji u mjestu gdje se objekt nalazi.
NN 118/1999 • Na mjestima gdje nije izgrađena kanalizacija otpadne vode odvode se izgradnjom:
NN 118/1999 • - septičkih jama sa ili bez odvoda efluenta u recipijent (prema mjesnim prilikama),
NN 118/1999 • Otpadne vode iz kuhinja ugostiteljskih objekata, prije upuštanja u vanjsku kanalizaciju, moraju se odvoditi preko mastolova.
NN 118/1999 • Materijali koji se rabe pri gradnji prostorija za proizvodnju i promet namirnica i predmeta opće uporabe moraju biti takvi da omogućuju lako čišćenje, pranje i dezinfekciju tih prostorija, te omogućuju održavanje mikroklimatskih uvjeta (temperatura, relativna vlaga, gibanje zraka) potrebitih za očuvanje zdravstvene ispravnosti sirovina i gotovih proizvoda.
NN 118/1999 • Materijali za izgradnju ovih prostorija moraju svojom strukturom osiguravati toplinsku i zvučnu zaštitu, a u skladu sa posebnim propisima.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 118/1999 • Podovi prostorija iz članka 2. ovoga Pravilnika moraju biti izvedeni od čvrstog, neklizajućeg i za tekućinu nepropusnog materijala, koji omogućuje lako održavanje čistoće, a u dijelu tehnološkog procesa u kojem se rabe kiseline, lužine i druge agresivne tvari izvedeni od materijala otpornih na te tvari.
NN 118/1999 • Površine zidova najmanje do visine 1,80 m u prostorijama iz članka 2. ovoga Pravilnika moraju biti obložene materijalom otpornim na čišćenje, pranje i dezinfekciju, ravnih i glatkih površina, svijetle boje.
NN 118/1999 • Zidovi u prostorijama za proizvodnju i promet svježim mesom moraju biti obloženi materijalom pogodnim za pranje i dezinfekciju do visine najmanje 20 cm iznad nosača kuka za vješanje mesa.
NN 118/1999 • Kuke za vješanje mesa moraju biti izrađene od materijala koji ne smije utjecati na zdravstvenu ispravnost mesa i koji je pogodan za čišćenje, pranje i dezinfekciju.
NN 118/1999 • Stropovi i unutarnje krovne konstrukcije u prostorijama iz članka 2. ovoga Pravilnika moraju biti glatkih i ravnih površina svijetle boje.
NN 118/1999 • Podovi, zidovi i stropovi u prostorijama u kojima se zahtijeva određena temperatura, moraju imati odgovarajuću toplinsku izolaciju.
NN 118/1999 • Instalacije vodovoda i kanalizacije ne smiju se postavljati izvan zidnih, podnih i stropnih površina.
NN 118/1999 • Prostorije za industrijsku proizvodnju namirnica i predmeta opće uporabe moraju imati svijetlu visinu najmanje 2,80 m, uz osiguranje odgovarajućih mikroklimatskih uvjeta.
NN 118/1999 • Prostorije za obrtničku proizvodnju namirnica i predmeta opće uporabe moraju imati svijetlu visinu najmanje 2,80 m uz osiguranje odgovarajućih mikroklimatskih uvjeta.
NN 118/1999 • Prostorije za promet namirnica i predmeta opće uporabe moraju imati svijetlu visinu najmanje 2,50 m uz osiguranje odgovarajućih mikroklimatskih uvjeta.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 129/06, Broj 150/03,
Broj 38/95, Broj 94/02,
Broj 3/09, Broj 7/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE