PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Očekuje se da cijelo vrijeme učenici i njihovi mentori na praktičnoj nastavi rade na osamostaljivanju u svim procesima rada u pripremi slastica. Cijelo vrijeme praktične nastave učenik se priprema za završni ispit uz ponavljanje onih vježbi koje nisu dovoljno utvrđene da bi samostalno nakon završetka školovanja mogao obavljati slastičarski posao.
NN 112/2004 • Praktična nastava izvodi se u licenciranim obrtničkim radionicama, radionicama trgovačkih društava, a u iznimnim slučajevima, ako nema licenciranih obrtničkih radionica i trgovačkih društva u školskim radionicama.
NN 112/2004 • Svaki učenik dužan je za praktičnu nastavu imati propisano radno odijelo, mapu za izvođenje praktičnog dijela naukovanja i ovjerenu sanitarnu knjižicu.
NN 112/2004 • Petar Andrović – «Slastice» do pripreme novog adekvatnog udžbenika za sve tri godine.
NN 112/2004 • Domaći i strani časopisi, i određena literatura u slastičarskom zanimanju.
NN 112/2004 • Svrha pomoćničkog ispita je dokazivanje ispitanika da je stekao vještine i stručno-teorijska znanja, utvrđena nastavnim planom i programom za zanimanje slastičar (Narodne novine, br. 84/ 97), nužna za obavljanje poslova u tom zanimanju.
NN 112/2004 • Pomoćnički ispit se sastoji iz praktičnoga i teorijskog dijela.
NN 112/2004 • Za praktični dio ispita zadaje se, u skladu s nastavnim planom praktičnog dijela naukovanja, praktična zadaća (uradak i radne probe) iz područja:
NN 112/2004 • 1. izrada peciva od lisnatog tijesta, prhkog tijesta, dizanog tijesta; izrada slanog peciva i peciva od sira;
NN 112/2004 • 10. zaštita na radu, sprječavanje nesreća na radu, zaštita okoliša, provođenje mjera higijene, racionalno korištenje energije.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • Ispitanik mora u zadanom roku primjereno pomoćničkom statusu izraditi uradak i obaviti radnu probu. Ispitna komisija na temelju dolje navedenih uradaka i radnih proba zadaje ispitaniku jedan do tri uratka i jednu do tri radne probe. Ispitna komisija može i samostalno predložiti uratke i radne probe koje će zadati ispitaniku.
NN 112/2004 • Izrada svečane tortePriprema sirovina, radnog mjesta, alata i pribora, receptura po vlastitom izboru uz prethodno predočenu skicu, tehnika izrade, pečenje, ukrašavanje
NN 112/2004 • Izrada čajnog pecivaPriprema sirovina, radnog mjesta, alata i pribora, receptura po vlastitom izboru uz prethodno predočenu skicu, tehnika izrade, pečenje, ukrašavanje
NN 112/2004 • Izrada dizanog tijestaPriprema sirovina, radnog mjesta, alata i pribora, receptura po vlastitom izboru uz prethodno predočenu skicu, tehnika izrade, pečenje, ukrašavanje
NN 112/2004 • Izrada medenjakaPriprema sirovina, radnog mjesta, alata i pribora, receptura po vlastitom izboru uz prethodno predočenu skicu, tehnika izrade, pečenje, ukrašavanje
NN 112/2004 • Izrada proizvoda od marcipaPriprema sirovina, radnog mjesta, alata i pribora, receptura po vlastitom izboru uz prethodno predočenu skicu, tehnika izrade, pečenje, ukrašavanje
NN 112/2004 • Izrada proizvoda od šećeraPriprema sirovina, radnog mjesta, alata i pribora, receptura po vlastitom izboru uz prethodno predočenu skicu, tehnika izrade, pečenje, ukrašavanje
NN 112/2004 • Odvagati sirovine i potrebne materijale prema receptimaPriprema radnog mjesta, odabir strojeva i alata, vaganje, priprema uratka
NN 112/2004 • Priprema kuhanih krema prema receptuOdabir sastojaka, vaganje, miješanje, kuhanje, kontrola
NN 112/2004 • Izrada podloga za kolače od voćaOdabir sastojaka, vaganje, pripremanje smjese za pečenje
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 48/02, Broj 83/97,
Broj 73/09, Broj 26/03,
Broj 67/02, Broj 90/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE