PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 2000-02-20-280 NN 20/2000

• Odmjeri se 10 ml te otopine i doda destilirane vode do obujma 250 ml - otopina meda (za određivanje saharoze).


Propis NN 20/2000

• Izvaže se 2 g (W2) homogeniziranog meda, prenese u odmjernu tikvicu i otopi u destiliranoj vodi pa se tikvica dopuni vodom do obujma 200 ml (otopina meda).


Propis NN 20/2000

• Određivanje je istovjetno s određivanjem reduciranih šećera, a odnosi se na prethodnu titraciju i postupak određivanja količine invertnog šećera prije inverzije.


Propis NN 20/2000

• Prvo se obračunava postotak invertnog šećera nakon inverzije, pri čemu se primjenjuje formula za određivanje postotka invertnog šećera prije inverzije.


Propis NN 20/2000
• Saharoza se iskazuje u g/100 g meda i izračunava prema formuli:

Propis NN 20/2000
• Uz uobičajenu laboratorijsku opremu potreban je i refraktometar.

Propis NN 20/2000 • Uzorak se priprema na način utvrđen za metodu pripreme uzoraka za analizu, a zatim se indeks refrakcije uzorka odredi refraktometrom, pri stalnoj temperaturi od 20°C. Na temelju indeksa refrakcije izračuna se količina vode (% m/m), s pomoću priložene tablice. Ako se indeks ne odredi na temperaturi od 20°C, uzme se u obzir korekcija temperature i rezultati se svedu na temperaturu od 20°C .
Propis NN 20/2000 • Izvaže se 20 g uzorka s točnošću + 10 mg, otopi se u određenoj količini destilirane vode na temperaturi od 80°C i dobro izmiješa.
Propis NN 20/2000 • Pripremljeni se uzorak najprije filtrira kroz osušeni i izvagani sinterirani lijevak, veličine pora od 15mm do 40mm. Talog se ispere vrućom vodom (80°C), pri čemu se oslobodi šećer, što se utvrđuje testom po Mohru.
Propis NN 20/2000 • Lijevak se suši jedan sat na temperaturi od 135°C, ohladi i važe s točnošću 0,1 mg.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 20/2000 • Količina tvari netopljivih u vodi iskazuje se u postocima (m/m) i izračunava prema formuli
Propis NN 20/2000 • Metoda se temelji na postupku izgaranja uzorka na 600°C do stalne mase.
Propis NN 20/2000 • U ižarenu odmjernu platinsku posudu izvaže se od 5 g do 10 g uzorka i to se zagrijava u vodenoj kupelji dok veći dio vode ne ispari. Zatim se uzorak stavi na pješčanu kupelj do pougljenja. Ostatak se potom žari u peći za žarenje na temperaturi od 600°C do stalne mase. Prije vaganja uzorak se hladi.
Propis NN 20/2000 • Masa pepela iskazuje se u g/100 g proizvoda i izračunava prema formuli
Propis NN 20/2000 • Pripremljeni se uzorak titrira, uz fenoftalein, otopinom 0,1 mol/l natrijeva hidroksida do pojave svijetloružičaste boje.
Propis NN 20/2000 • Pri određivanju stupnja kiselosti upotrebljava se uobičajena laboratorijska oprema.
Propis NN 20/2000 • 2) 1%-tna otopina fenoftaleina (m/V) u etanolu, neutralizirana;
Propis NN 20/2000 • 3) destilirana voda bez CO2 dobivena kuhanjem, a zatim ohlađena.
Propis NN 20/2000 • Izvaže se 10 g uzorka i otopi u 75 ml destilirane vode. Pripremljeni se uzorak titrira sa 0,1 mol otopinom (NaOH)/l, uz 4-5 kapi fenoftaleina kao indikatora. Na kraju titracije boja mora biti postojana 10 sekundi.
Propis NN 20/2000 • Alternativno se može upotrijebiti pH-metar i uzorak titrirati do pH - 8,3.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 96/03, Broj 36/91, Broj 128/00, Broj 86/07, Broj 173/03, Broj 40/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled