PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 106/2004 • Ova Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
NN 106/2004 • MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODNOGA GOSPODARSTVA
NN 106/2004 • Na temelju članka 37. stavka 4. Zakona o vinu (»Narodne novine«, br. 96/03), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, donosi
NN 106/2004 • O FIZIKALNO-KEMIJSKIM METODAMA ANALIZE MOŠTA, VINA, DRUGIH PROIZVODA OD GROŽ?A
NN 106/2004 • Ovim Pravilnikom propisuju se fizikalno-kemijske metode analize mošta, vina i drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina.
NN 106/2004 • Pravilnik sadrži sljedeće fizikalno-kemijske metode za ispitivanje udovoljavanja temeljnim zahtjevima kakvoće mošta, vina drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina i to određivanje:
NN 106/2004 • Za analizu vina i mošta mogu se rabiti i druge metode čija točnost mora biti sukladna točnosti metoda iz ovoga Pravilnika.
NN 106/2004 • – detektiranje doslađivanja mošta, ugušćenog mošta, pročišćenog ugušćenog mošta i vina primjenom nuklearne magnetne rezonacije deuterija (SNIF-NMR/RMN-FINS),
NN 106/2004 • kao i specijalne metode analize pročišćenoga ugušćenog mošta:
NN 106/2004 • koje nisu opisane ovim Pravilnikom provode se po međunarodnim standardima prihvaćenim od strane Republike Hrvatske.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 106/2004 • Gustoća je masa vina ili mošta po jedinici volumena pri temperaturi od 20° C. Izražena je u gramima po mililitru i označena simbolom P20°C.
NN 106/2004 • Relativna gustoća pri 20 C/20° C (ili specifična težina pri 20° C) je omjer gustoće nekoga određenog volumena vina ili mošta pri 20° C prema gustoći
NN 106/2004 • istog volumena vode pri istoj temperaturi. Označuje se simbolom .
NN 106/2004 • Gustoća i relativna gustoća pri 20° C mjere se na pokusnom uzorku uporabom referentne metode (piknometrija) ili uobičajene metode (hidrometrija ili denzitometrija uporabom hidrostatske vage). Za vrlo precizno mjerenje potrebna je korekcija gustoće zbog učinka sumpornoga dioksida prema formuli:
NN 106/2004 • Ako vino (ili mošt) sadrži značajne količine ugljikovog dioksida, provodimo prethodnu pripremu uzorka tako da se glavni dio ugljikovog dioksida otkloni mućkanjem 250 ml vina u boci od 1000 ml ili filtriranjem pod smanjenim tlakom kroz 2 g vate smještene u produžnoj cjevčici.
NN 106/2004 • – Piknometar od Pyrex stakla, volumena otprilike 100 ml s odvojivim brušenim termometrom, kalibriranim na desetinke stupnja od 10 do 30° C (slika 1).
NN 106/2004 • Termometar mora biti standardiziran. Piknometar ima bočnu cjevčicu dužine 25 mm, unutrašnjeg promjera od 1 mm (maksimalno), koja završava konusnim brušenim spojem. Ova bočna cjevčica može se zatvoriti zatvaračem koji se sastoji od cjevičice s brušenim konusnim spojem koja se završava rezervoarom. Ovaj zatvarač služi kao ekspanzijska komora. Ova dva brušena spoja treba pripremati s velikom pažkom pažnjom.
NN 106/2004 • – Tara posuda koja se sastoji od piknometra istoga vanjskog volumena (razlika volumena može biti najviše 1 ml) kao piknometar, a masom je jednaka masi piknometra ispunjenog tekućinom specifične težine 1,01 (2,0 % (m/v) otopina natrijeva klorida).
NN 106/2004 • – Toplinski izolirana posuda koja točno odgovara obliku piknometra.
NN 106/2004 • – Vaga s dvije plitice (twin-pan) s rasponom od najmanje 300 g i osjetljivosti 0,1 mg ili vaga s jednom pliticom (single-pan) s rasponom od najmanje 200 g i 0,1 mg osjetljivosti.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 34/08, Broj 82/05,
Broj 2/09, Broj 25/04,
Broj 6/03, Broj 38/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE