PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 187/2004 • Ovaj Pravilnik propisuje mjere za otkrivanje, suzbijanje i iskorjenjivanje klasične svinjske kuge.
NN 187/2004 • 1. »Divlje svinje« su svinje koje se ne uzgajaju ili ne drže na gospodarstvu;
NN 187/2004 • 2. »Dijagnostički priručnik« je priručnik za dijagnosticiranje klasične svinjske kuge iz članka 17. ovog Pravilnika;
NN 187/2004 • 3. »Eutanazija (u daljnjem tekstu: usmrćivanje)« je bezbolno usmrćivanje životinja;
NN 187/2004 • 4. »Gospodarstvo« je svako dvorište ili objekt gdje se stalno ili privremeno drže ili uzgajaju svinje; osim klaonica, prijevoznih sredstava i ograđenih područja u kojima se uzgajaju i mogu loviti divlje svinje, a veličina i struktura ograđenoga područja je takva da nije moguće provesti mjere iz članka 5. stavka 1. ovog Pravilnika;
NN 187/2004 • 5. »Izbijanje klasične svinjske kuge« je pojava jednog ili više slučajeva klasične svinjske kuge na gospodarstvu;
NN 187/2004 • 6. »Kontaktno gospodarstvo« je svako gospodarstvo na koje se mogao prenijeti virus klasične svinjske kuge, bilo zbog blizine zaraženog gospodarstva (lokacija), kretanja ljudi, svinja, vozila ili na drugi način;
NN 187/2004 • 8. »Markirano cjepivo« je cjepivo koje izaziva stvaranja zaštitnih protutijela koja se na osnovi laboratorijskih testova provedenih u skladu s Dijagnostičkim priručnikom, mogu razlikovati od protutijela nastalih prirodnom infekcijom;
NN 187/2004 • 9. »Nacionalni laboratorij« je laboratorij za dijagnostiku klasične svinjske kuge u sastavu Hrvatskoga veterinarskog instituta;
NN 187/2004 • 10. »Napoj« su otpaci ili ostaci hrane iz restorana, drugih ugostiteljskih objekata ili kuhinja, uključujući industrijske kuhinje i kuhinje na gospodarstvima;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 187/2004 • 11. »Nadležno tijelo« je Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva (u daljnjem tekstu: Uprava);
NN 187/2004 • 12. »Primarno izbijanje« je izbijanje klasične svinjske kuge koje nije epizootiološki povezano s prethodnim izbijanjem te bolesti na drugom gospodarstvu koje se nalazi u krugu polumjera 20 km ili prvo izbijanje bolesti na gospodarstvu na drugom području;
NN 187/2004 • 13. »Primarna pojava klasične svinjske kuge u divljih svinja« je svaka pojava klasične svinjske kuge u divljih svinja na području gdje se ne provode mjere za iskorjenjivanje bolesti u skladu s člankom 15. ili 16. ovoga Pravilnika;
NN 187/2004 • 14. »Prijemljiva populacija divljih svinja« je dio populacije divljih svinja koje su podložne infekciji virusom klasične svinjske kuge;
NN 187/2004 • 15. »Pojava klasične svinjske kuge ili svinja zaražena virusom klasične svinjske kuge« je svinja ili lešina svinje, u koje su službeno potvrđeni klinički znakovi bolesti ili karakteristične post-mortalne promjene; ili u kojih je prisutnost bolesti službeno potvrđena na osnovi laboratorijskih pretraga provedenih u skladu s Dijagnostičkim priručnikom;
NN 187/2004 • 16. »Prerada« je jedan od načina postupanja s materijalom visokog rizika kojim se sprječava opasnost od širenja virusa klasične svinjske kuge;
NN 187/2004 • 17. »Područje velike gustoće svinja« je zemljopisno područje polumjera 10 km oko gospodarstva na kojemu se nalaze svinje sumnjive ili zaražene virusom klasične svinjske kuge gdje je gustoća svinja veća od 800/km2; s time da je u županiji u kojoj se to gospodarstvo nalazi gustoća svinja koje se uzgajaju na gospodarstvima veća od 300/km2 ili se gospodarstvo sa svinjama sumnjivim da su zaražene ili su zaražene virusom klasične svinjske kuge, nalazi na udaljenosti manjoj od 20 km od županije u kojoj je gustoća svinja koje se uzgajaju na gospodarstvima veća od 300 po km2;
NN 187/2004 • 18. »Potvrda bolesti« je potvrda pojave bolesti na temelju rezultata kliničkoga pregleda, propisane laboratorijske metode ili rezultata epidemiološkoga istraživanja;
NN 187/2004 • 19. »Proizvodna jedinica« je samostalna epidemiološka cjelina koja se određuje na temelju zemljopisnog položaja ili organizacije proizvodnje, a za potrebe stavljanja u promet;
NN 187/2004 • 20. »Službena potvrda bolesti« je potvrda bolesti od strane nadležnoga tijela;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 126/05, Broj 75/94,
Broj 85/95, Broj 108/02,
Broj 49/07, Broj 3/00
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE