PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 79/1995 • Pravne i fizičke osobe iz stavka 2. ovoga članka dužne su nabaviti automatski uređaj za određivanje udjela mišićnoga tkiva u roku od dvije godine od dana stupanja na snagu ovoga pravilnika.
NN 79/1995 • Osobe iz stavka 2. ovoga članka mogu od ovlaštene institucije zatražiti ispitivanje sukladnosti automatskog uredaja za ispitivanje s deklaracijom proizvodača toga uređaja, ili s odgovarajućom normom.
NN 79/1995 • Troškove provodenja kategorizacije i klasifikacije snosi pravna ili fizička osoba podnositelj zahtjeva.
NN 79/1995 • Danom stupanja na snagu ovoga pravilnika prestaju važiti članci 1.-5. i 7.-27. i tablice 1.-4. Pravilnika o kvaliteti zaklanih svinja i kategorizaciji svinjskog mesa ("Narodne novine" 53/91 i 44/95).
NN 79/1995 • Ovaj pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".
NN 79/1995 • 1. Na klaonički obrađenim polovicama uzimaju se s pomoću jednog od uređaja ove mjere slanine i mišića (slika 1):
NN 79/1995 • Mjera za slaninu (S): debljina slanine s kožom u mm, 7 cm postrano (lateralno) od središnje (mediane) ravnine rasijecanja mjereno u visini izmedu drugog i trećeg rebra odostraga (slika
NN 79/1995 • 1). Mjera za mišić (M): debljina mišića (M) u mm istodobno i na istom mjestu (slika 1) kao i (S)
NN 79/1995 • 2. Udio mišićnoga tkiva trupa utvrđuje se računski uvrštavanjem mjera za slaninu (S) i mišić (M) u ovaj matematički izraz:
NN 79/1995 • Utvrđivanje udjela mišićnoga tkiva ručnim mjerenjem "Postupkom dvije točke" ("DT")
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 79/1995 • 1. Na klaonički obrađenim polovicama uzimaju se ove mjere slanine i mišića (slika 2):
NN 79/1995 • Mjera za slaninu (S): debljina slanine s kožom u mm izmjerene na križima na najtanjem mjestu, tj. gdje musculus glutaeus najviše zalazi u slaninu.
NN 79/1995 • Mjera za mišić (M): debljina slabinskog mišića u mm, mjereno kao najkraća veza prednjeg (kranijalnog) završetka musculus glutaeus medius s gornjim (dorzalnim) rubom kralježničkoga kanala.
NN 79/1995 • 2. Udio mišićnoga tkiva trupa utvrđuje se računski, uvrštavanjem mjera za slaninu (S) i mišić (M) u ovaj matematički izraz:
NN 79/1995 • Na temelju članka 40., članka 48. i članka 80. Zakona o standardizaciji ("Narodne novine" br. 53/91, 26/93 i 44/95) i članka 17. Zakona o sustavu državne uprave ("Narodne novine" br. 75/93) ravnatelj Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo donosi
NN 79/1995 • O OBVEZATNOM ATESTIRANJU PLINSKIH URE?AJA ZA VELIKE KUHINJE I ZA KAMPIRANJE TE O UVJETIMA KOJIMA MORAJU UDOVOLJAVATI PRAVNE OSOBE OVLAŠTENE ZA ATESTIRANJE TIH URE?AJA
NN 79/1995 • Ovim se Pravilnikom propisuje postupak obvezatnog atestiranja plinskih uređaja na koje se odnosi norma HRN J.G3.020- "Plinski aparati za velike kuhinje" te plinskih uređaja na koje se odnosi norma HRN M.E6.303 - "Plinski aparati za kampiranje - Tehnički uvjeti" (u daljnjem tekstu: "plinski uređaji"), kao i uvjeti kojima moraju udovoljavati pravne osobe ovlaštene za atestiranje plinskih uređaja (u daljnjem tekstu: "ovlaštene pravne osobe").
NN 79/1995 • Postupak atestiranja plinskih uređaja provodi se na isti način za plinske uređaje proizvedene u Republici Hrvatskoj i uvozne plinske uredaje, a obuhvaća:
NN 79/1995 • Pod tipom plinskog uređaja, prema ovom Pravilniku, razumijeva se plinski uređaj određenog proizvodača s istim tehničko-konstrukcijskim karakteristikama i za istu namjenu.
NN 79/1995 • Ispitivanju, radi obvezatnog atestiranja plinskih uređaja, podliježu sve karakteristike kakvoće plinskih uređaja utvrđene normama iz članka 1. ovog Pravilnika, osim karakteristika pod točkama 4.2.4.3. i 4.2.8.3. norme HRN J.G3.020.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 19/92, Broj 32/00,
Broj 26/93, Broj 127/07,
Broj 19/03, Broj 67/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE