PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Račun diobe uz jednostavan postupak omogućava podjelu određenih sredstava ili vremena prema unaprijed određenim kriterijima na potreban broj dijelova
NN 112/2004 • Pomoću računa smjese znati odrediti omjere miješanja da bismo dobili željeno svojstvo smjese Omjeri i razmjeri
NN 112/2004 • 2. Postotni, promilni i kamatni računRazumjeti pojam postotka
NN 112/2004 • Znati izračunati postotak pomoću kalkulatora bez obzira na osnovnu vrijednost
NN 112/2004 • Znati ispravno koristiti formule za promilni i kamatni računPojam postotka
NN 112/2004 • 3. Aritmetički i geometrijski niz i primjeneRazumjeti pojam niza
NN 112/2004 • Znati izračunati konačnu vrijednost uloga pri složenom ukamaćivanjuPojam niza
NN 112/2004 • 4. Kalkulacija cijeneZnati izračunati svaki element kalkulacije,
NN 112/2004 • napraviti promjene cijena, popuste s odgovarajućim promjenama kalkulacije - Osnovni pojmovi vezani uz cijenu (nabavna cijena jela i pića, rabat, marža, porez – PDV,
NN 112/2004 • 5. Godišnji obračun poreza na dohodak i ispunjavanje porezne prijaveZnati protumačiti upute o ispunjavanju porezne prijave i izračunati vlastite obaveze
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • Nastavna cjelina - Očekivani rezultat (znanja, vještine i umijeća)Nastavni sadržaji
NN 112/2004 • Ukazati učenicima važnost održavanja prije svega osobne higijene u prostoru ugostiteljskog objekta kao i radne odjeće
NN 112/2004 • Pored osobne higijene od izuzetne važnosti je i higijena radnog prostora, prije svega zbog zaštite zdravlja, kako ugostiteljskog radnika tako i gostiju
NN 112/2004 • Ukazati na vrste i putove prenošenja zaraznih bolesti, a posebno načine kako preventivno djelovati da bi se spriječilo širenje zaraze
NN 112/2004 • Upoznati s higijenskim aspektima izbora namirnica za pravilnu prehranu, njihovo higijensko ispravno čuvanje, pripremu i preradu
NN 112/2004 • Naglasiti najučestalije mogućnosti trovanja hranom u ugostiteljstvu
NN 112/2004 • Higijena prostorija, uređaja, posuđa i pribora u ugostiteljstvu
NN 112/2004 • Usvojiti praktična znanja o osnovnim kemijskim zakonitostima, promjenama i procesima, s posebnim naglaskom na njihovu primjenu u struci. Razvijati sposobnost praktične primjene stečenih znanja. Upoznati s vrstama i građom tvari, osnovnim znanjima iz područja organske kemije, s posebnim naglaskom na biološki važnim spojevima i njihovoj ulozi u prehrani. Razvijati kod učenika sposobnost logičnog mišljenja i zaključivanja.
NN 112/2004 • Nastavna cjelina - Očekivani rezultati (znanja, vještine i umijeća)Nastavni sadržaji
NN 112/2004 • Osnovni kemijski pojmoviRazumjeti razliku između fizičke i kemijske promjene tvari.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 96/94, Broj 17/90,
Broj 33/02, Broj 55/09,
Broj 59/08, Broj 74/99
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE