PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 72/1999 • - redovitim popisom robe ili u rokovima utvrđenim općim aktom poduzetnika - poreznog obveznika;
NN 72/1999 • - tehnološkim praćenjem, mjerenjem i tehnološkim proračunima pri iskazivanju mjesečne materijalne bilance proizvodnje, skladištenja i transporta;
NN 72/1999 • - u razdoblju jednog ciklusa rada podzemnog skladišta prirodnog plina (utiskivanje i proizvodnja).
NN 72/1999 • Manjak u skladu s ovom Odlukom utvrđuje komisija, odnosno ovlaštena osoba određena prema općem aktu poduzetnika - poreznog obveznika i o tome sastavlja zapisnik.
NN 72/1999 • Ova Odluka ne odnosi se na tehnološki manjak u distribuciji plina.
NN 72/1999 • Na temelju Zakona o porezu na dodanu vrijednost ("Narodne novine" br. 47/95, i 164/98), članka 25. stavka 2. i 3. Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost ("Narodne novine" br. 60/96, 113/97 i 7/99) i članka 26. Statuta Hrvatske gospodarske komore ("Narodne novine" br. 11/94 - pročišćeni tekst, 108/95 i 19/96) Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore na 9. sjednici 1. srpnja 1999., donosi
NN 72/1999 • O DOPUŠTENOJ VISINI KALA, RASTEPA, KVARA, LOMA I TEHNOLOŠKOG MANJKA U UGOSTITELJSTVU
NN 72/1999 • Odlukom o dopuštenoj visini kala, rastepa, kvara, loma i tehnološkog manjka u ugostiteljstvu (u daljnjem tekstu: Odluka) utvrđuje se, na temelju iskustava struke, dopuštena visina manjka koja prema članku 25. stavak 2. i 3. Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost, ne podliježe oporezivanju.
NN 72/1999 • Pod manjkom u smislu ove Odluke razumijevaju se gubici na proizvodima (namirnicama) nastali kao posljedica prirodnih utjecaja ili radnji koje se neophodno poduzimaju u rukovanju proizvodima prilikom njihove obrade i skladištenja u ugostiteljstvu, i to:
NN 72/1999 • b) pri skladištenju proizvoda i u kuhinji - isušenje, isparenje, odmrzavanje i sl. (prirodni kalo);
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 72/1999 • c) pri termičkoj obradi proizvoda u kuhinji - kuhanje, pirjanje, prženje i pečenje;
NN 72/1999 • 2. Rastep u skladištu i kuhinji - rastepanje, iscurenje, topljenje, razlijevanje, i dr;
NN 72/1999 • 3. Kvar u skladištu i kuhinji - truljenje, klijanje, užegnuće i sl.
NN 72/1999 • Dopuštena visina gubitaka (kvar i rastep) pri čuvanju u skladištu može iznositi do:
NN 72/1999 • Dopuštena visina gubitaka (kalo) pri čuvanju u skladištu zbog isušenja i isparenja (utvrđuje se za razdoblje uskladištenja), može iznositi do:
NN 72/1999 • Dopuštena visina gubitaka pri obradi (otpaci), može iznositi do:
NN 72/1999 • Dopuštena visina gubitaka (prirodni kalo) pri procesu odmrzavanja, može iznositi do:
NN 72/1999 • Dopuštena visina gubitaka pri toplinskoj obradi može iznositi do:
NN 72/1999 • Manjak u skladu s ovom Odlukom utvrđuje komisija, odnosno ovlaštena osoba određena općim aktom poduzetnika - poreznog obveznika, i o tome sastavlja zapisnik.
NN 72/1999 • Temeljem članka 25. Pravila Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatski olimpijski odbor je na 19. sjednici održanoj 25. svibnja 1999. godine donio
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 53/95, Broj 17/09,
Broj 3/99, Broj 141/08,
Broj 14/07, Broj 99/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE