PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2004-04-46-1091 NN 46/2004

• Sadržaj kositra u proizvodu pritom ne smije biti veći od dopuštene količine za tu vrstu hrane.


Stranica NN 46/2004

• Ako je potrebno određivanje specifične migracije metala koristi se model otopina sastavljena od 4% octene kiseline i 2% natrijevog klorida.


Stranica NN 46/2004

• Vanjske i unutarnje površine limenke moraju biti čiste i glatke, s ujednačenom i neprekinutom kositrenom prevlakom, odnosno zaštitnim lakom i ne smiju imati ogrebotine, brazde, mjehuriće, ulegnuća ili bilo kakva druga oštećenja na prevlaci.


Stranica NN 46/2004

• Uzdužni šav limenke mora biti ravnomjerno ispunjen slojem od slitine za lemljenje odgovarajućeg sastava.


Internet NN 46/2004
• Slitina za lemljenje uzdužnih dvostrukih šavova (lemljenje na vanjskoj strani) može sadržavati do 98% olova.

Internet stranice NN 46/2004
• Slitina za lemljenje uzdužnih preklopnih šavova može sadržavati do 70% olova, a unutarnja površina šavova mora biti dopunski zaštićena prevlakom laka ili samoljepivom trakom.

Internet stranice NN 46/2004 • Slitina za lemljenje limenki »decollage« može sadržavati do 50% olova.
Internet stranice NN 46/2004 • Ljepila koja se koriste za ljepljenje etiketa, naljepnica i traka na limenkama ne smiju sadržavati tvari koje djeluju korozivno.
Internet stranice NN 46/2004 • Ljepila samoljepivih traka koja dolaze u dodir s hranom te ljepila koja se koriste pri izradi laminata moraju zadovoljavati sljedeće uvjete:
Internet stranice NN 46/2004 • 1. ne smiju sadržavati tvari koje bi prodiranjem kroz foliju mogle zagaditi hranu;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 46/2004 • 4. ne smiju gubiti ljepljiva svojstva tijekom skladištenja ambalaže.
Informacije NN 46/2004 • Metalne aluminijske tube moraju biti izrađene od aluminija čistoće najmanje 99,5% ili od aluminijskih slitina i moraju biti prevučene zaštitnim lakom.
Poslovne stranice NN 46/2004 • Zaštitni lak kojim se prevlači unutarnja strana metalne tube mora udovoljavati zahtjevima iz članka 30. do 68. i 79. ovoga Pravilnika.
Pregledi NN 46/2004 • Brtvila za poklopac metalne tube moraju biti izrađena od materijala koji se ne otapa u sadržaju tube.
Besplatno NN 46/2004 • Brtvila iz stavka 1. ovoga članka moraju biti nanesena tako da potpuno ispunjavaju i pokrivaju dno poklopca, a pri otvaranju tube ne smiju se odvajati od dna poklopca.
Glasnik NN 46/2004 • Poklopac metalne tube, zajedno s brtvilom, mora hermetički zatvarati otvor tube.
Propis NN 46/2004 • Aluminijske folije koje se, u obliku omota ili poklopca, koriste za pakiranje hrane i pritom dolaze s njima u neposredan dodir, mogu se izrađivati od aluminija čistoće najmanje 99,5%.
Propis NN 46/2004 • Folije i limovi za izradu oblikovane ambalaže mogu se izrađivati od aluminija čistoće 99,5% ili iz njegovih slitina.
Propis NN 46/2004 • Folije i limovi iz stavka 1. i 2. ovoga članka koji se koriste za pakiranje hrane moraju se kaširati specijalnim vrstama papira i prevlačiti umjetnim masama koje udovoljavaju zahtjevima propisanim člankom 30. do 68. ovoga Pravilnika ili zdravstveno ispravnim lakovima za zaštitu limova.
Propis NN 46/2004 • Nekaširane i nelakirane aluminijske folije i limovi mogu se koristiti za izradu ambalaže za kratkotrajno čuvanje (do najviše 48 sati) gotovih jela koja se poslužuju u društvenoj prehrani i zamrznutih jela, za omotavanje i pečenje hrane u kućanstvu, za pakiranje hrane koja nije bogata mastima (do 50%), a iznimno i hrana čija je pH vrijednost veća od 5.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 27/03, Broj 136/02, Broj 150/05, Broj 138/08, Broj 109/97, Broj 16/92


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled