PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 90/1996 • Sirova persipan-masa izrađuje se od jezgra koštica marelica, šljiva, gorkih badema, bresaka, višnja ili trešanja iz kojih je pretežno uklonjen amigdalin, uz dodatak šećera ili do 3,5% škrobnog sirupa.
NN 90/1996 • Količina zaostalog amigdalina u prerađenim jezgrama koštica voća ne smije iznositi više od 0,17%, računano na suhu tvar koštice, što odgovara 10 mg za enzimatski oslobođenu cijanovodičnu kiselinu na 100 g proizvoda.
NN 90/1996 • Količina amigdalina u persipan-proizvodu ne smije premašiti 0,09%, odnosno 5 mg enzimatski oslobođene cijanovodične kiseline na 100 g proizvoda.
NN 90/1996 • Persipan proizvodi mogu biti kandirani, glazirani, prevučeni ili punjeni.
NN 90/1996 • Količina punjenja u persipan-proizvodima može iznositi najviše 30%, a vlaga najviše 20%, računano na proizvod.
NN 90/1996 • Nugat-proizvodi jesu proizvodi dobiveni od nugat-mase i kakao-proizvoda.
NN 90/1996 • Nugat-masa s lješnjakom se izrađuje od lješnjaka uz dodatak šećera.
NN 90/1996 • Količina masnoće u nugat-masi s lješnjakom mora iznositi najmanje 30%, a vode ne smije biti više od 2% računano na proizvod.
NN 90/1996 • Nugat-masa s bademom se izrađuje od badema uz dodatak šećera.
NN 90/1996 • Količina masnoće u nugat-masi s bademom mora iznositi najmanje 28%, a vode ne smije biti više od 2% računano na proizvod.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 90/1996 • Nugat-masa s bademom i lješnjakom se izrađuje od badema, lješnjaka i šećera.
NN 90/1996 • Količina masnoće u nugat-masi s bademom i lješnjakom mora iznositi najmanje 28%, a vode ne smije biti više od 2% računano na proizvod.
NN 90/1996 • Nugat proizvodima može se dodavati najviše 5% biljne masti računano na proizvod.
NN 90/1996 • Mliječni nugat-proizvodi su proizvodi dobiveni od najmanje 50% nugat-mase, uz dodatak mlijeka u prahu i šećera, s najmanje 3,2% mliječne masti i 9,3% bezmasne suhe tvari mlijeka, računano na suhu tvar proizvoda.
NN 90/1996 • Nugat-proizvodi s vrhnjem su proizvodi dobiveni od najmanje 50% nugat-mase, uz dodatak mlijeka u prahu ili vrhnja u prahu i šećera, s najmanje 5,5% mliječne masti, računano na suhu tvar proizvoda.
NN 90/1996 • Grilaž (krokant) proizvodi jesu proizvodi dobiveni od badema, lješnjaka i drugoga jezgričavog voća i karameliziranog šećera.
NN 90/1996 • Grilaž (krokant), proizvodi mogu sadržavati marcipan-masu, nugat-masu, voćne proizvode, mlijeko u prahu, škrobni sirup i biljnu mast.
NN 90/1996 • Grilaž (krokant) proizvodi mogu biti tvrdi, meki i lisnati.
NN 90/1996 • Grilaž (krokant) proizvodi moraju sadržavati najmanje 20% jezgričavoga voća, a smiju sadržavati najviše 5% vode.
NN 90/1996 • Žvakaća guma izrađuje se od šećera propisanih ovim pravilnikom i gumi-baze uz dodavanje sredstava za postizanje izgleda, okusa i mirisa svojstvenih pojedinim vrstama žvakaće gume.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 38/00, Broj 27/01,
Broj 83/02, Broj 117/09,
Broj 61/94, Broj 43/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE