PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/2003 • – stolno gazirano vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom.
NN 96/2003 • (1) Specijalna vina su vina dobivena posebnim načinom prerade grožđa, mošta ili vina bez dodatka ili s dodatkom određene količine vinskog alkohola, vinskog destilata, šećera, koncentriranog mošta i mirisavih ili drugih dopuštenih tvari biljnog podrijetla.
NN 96/2003 • (1) Desertna vina su specijalna vina dobivena posebnim načinom prerade prezrelog, odnosno prosušenog grožđa, kao i vina dobivena posebnim postupcima dorade mošta i vina.
NN 96/2003 • (2) Desertno vino mora sadržavati najmanje 15 vol. % stvarnog alkohola.
NN 96/2003 • (3) Desertna vina razvrstavaju se u sljedeće kategorije kvalitete:
NN 96/2003 • – desertno kvalitetno vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom,
NN 96/2003 • – desertno vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom.
NN 96/2003 • (4) Prošek je desertno kvalitetno ili desertno vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom iz regije »Primorska Hrvatska«.
NN 96/2003 • (1) Likerska vina su specijalna vina dobivena vrenjem masulja ili mošta uz dodatak ugušćenog mošta, alkoholiziranog mošta, vinskog destilata ili vinskog alkohola.
NN 96/2003 • (2) Stvarni sadržaj alkohola u likerskim vinima ne smije biti manji od 15 vol. % stvarnog niti veći od 22 vol. % ukupnog alkohola.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/2003 • (3) Likerska vina razvrstavaju se u sljedeće kategorije kvalitete:
NN 96/2003 • – likersko kvalitetno vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom,
NN 96/2003 • – likersko vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom.
NN 96/2003 • (1) Aromatizirana vina su specijalna vina dobivena iz vina posebnim postupkom uz dodatak alkohola, sladora, kiselina i ekstrakta dobivenog maceracijom aromatičnih biljaka.
NN 96/2003 • (2) Sadrže najmanje 8 vol. % stvarnog alkohola a najviše 25 vol. % ukupnog alkohola.
NN 96/2003 • (3) Aromatizirana vina razvrstavaju se u sljedeće kategorije kvalitete:
NN 96/2003 • – aromatizirano kvalitetno vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom,
NN 96/2003 • – aromatizirano vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom.
NN 96/2003 • Uvjete za proizvodnju, označavanje i stavljanje u promet vina iz članka 4., 5., 6., 7., 8., 9., 11., 12. i 13. ovoga Zakona pravilnikom propisuje ministar.
NN 96/2003 • (1) Vina mogu nositi oznaku sorte ako su proizvedena od najmanje 85 % grožđa te sorte.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 69/98, Broj 59/96,
Broj 166/98, Broj 69/07,
Broj 103/04, Broj 33/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE