PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 31/1994 • Svaka zdravstvena ustanova mora imati plan odlaganja otpadnih tvari s naznačenim vremenom za transport od inicijalnog skladištenja (prostorija za nečisto) do sekundarnog skladištenja (ograden i natkriven prostor unutar bolničkog kruga) te sa zaduženjima odgovornih osoba, pojedinih službi te osoblja za kontrolu.
NN 31/1994 • Pod čišćenjem, pranjem, provjetravanjem i dezinfekcijom smatra se:
NN 31/1994 • 1. Čišćenje prostorija, radnih površina, pribora za rad i drugih predmeta koji podliježu posebnom,higijenskom režimu uz uvjet da se ne ometa medicinski rad, a da se isto odvija po dnevnom, tjednom i mjesečnom rasporedu;
NN 31/1994 • 2. Strojno ili ručno pranje suđa u trodjelnom sudoperu uz obveznu dezinfekciju nakon ispiranja:
NN 31/1994 • 3. Provodenje ciljane dezinfekcije (na odredenu vrstu mikroorganizama) i namjenske dezinfekcije (za određenu opremu i materijale).
NN 31/1994 • Pod dezinsekcijom i deratizacijom podrazumijeva se: Mjere dezinsekcije i deratizacije za suzbijanje sinantropnih infestanata (žohari, mravi, komarci, uši, miševi i štakori) koji mogu biti vektori zaraznih i parazitarnih bolesti, i čija je prisutnost vezana uz opću bolničku higijenu, provode ovlaštene fizičke i pravne osobe.
NN 31/1994 • Pod osiguranjem i kontrolom zdravstvene ispravnosti namirnica te sanitarno - tehničkih i higijenskih uvjeta pripreme, čuvanja i podjele hrane podrazumijeva se:
NN 31/1994 • 1. Pohađanje tečaja za stjecanje osnovnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti namirnica i osobnoj higijeni osoba koje rade u proizvodnji i prometu namirnica;
NN 31/1994 • 2. Nošenje odgovarajuće propisane radne odjeće osoba koje pripremaju, prevoze i serviraju hranu;
NN 31/1994 • 3. Uklanjanje iz lanca pripreme-serviranja hrane bolesne osobe i kliconoše;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 31/1994 • 4. Uklanjanje neupotrebljene hrane odlaganjem u posebne kante u mlječnoj kuhinji koje se vraćaju oprane i dezinficirane;
NN 31/1994 • 5. Svakodnevno pranje i dezinficiranje kolica za prijevoz hrane.
NN 31/1994 • Pod bakteriološkom kontrolom žive i nežive sredine smatra se :
NN 31/1994 • 1. Podvrgavanje zaposlenih djelatnika propisanim zdravstvenim pregledima;
NN 31/1994 • 2. Imunizacija ili imunoprofilaksa zaposlenog osoblja s obzirom na zaduženja i ozbiljan rizik od infekcije zbog kontaminacije;
NN 31/1994 • 3. Bakteriološka kontrola oboljelih osoba koja se provodi u slučaju pojave ili sumnje na pojavu bolničke infekcije u cilju utvrdivanja potencijalnog izvora bolničke infekcije;
NN 31/1994 • 4. Bakteriološka ispitivanja nežive sredine koja se provode kontinuirano najmanje jedanput godišnje, a na rizičnim odjelima po potrebi i češće;
NN 31/1994 • 5. Stalna bakteriološka obrada svih infekcija na odjelu, uz praćenje učestalosti pojave rezistentnih sojeva na pojedinim odjelima.
NN 31/1994 • Pod ranim otkrivanjem, izolacijom i liječenjem osoba oboljelih od bolničke infekcije smatra se:
NN 31/1994 • 1. Prijavljivanje postojanja ili opasnosti od pojave bolničke infekcije u dogovoru s voditeljem zdravstvene djelatnosti;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 106/06, Broj 102/98,
Broj 5/93, Broj 9/02,
Broj 85/07, Broj 82/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE