PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis NN 31/1994

• Svaka zdravstvena ustanova mora imati plan odlaganja otpadnih tvari s naznačenim vremenom za transport od inicijalnog skladištenja (prostorija za nečisto) do sekundarnog skladištenja (ograden i natkriven prostor unutar bolničkog kruga) te sa zaduženjima odgovornih osoba, pojedinih službi te osoblja za kontrolu.


Propis NN 31/1994

• Pod čišćenjem, pranjem, provjetravanjem i dezinfekcijom smatra se:


Propis NN 31/1994

• 1. Čišćenje prostorija, radnih površina, pribora za rad i drugih predmeta koji podliježu posebnom,higijenskom režimu uz uvjet da se ne ometa medicinski rad, a da se isto odvija po dnevnom, tjednom i mjesečnom rasporedu;


Propis NN 31/1994

• 2. Strojno ili ručno pranje suđa u trodjelnom sudoperu uz obveznu dezinfekciju nakon ispiranja:


Propis NN 31/1994
• 3. Provodenje ciljane dezinfekcije (na odredenu vrstu mikroorganizama) i namjenske dezinfekcije (za određenu opremu i materijale).

Propis NN 31/1994
• Pod dezinsekcijom i deratizacijom podrazumijeva se: Mjere dezinsekcije i deratizacije za suzbijanje sinantropnih infestanata (žohari, mravi, komarci, uši, miševi i štakori) koji mogu biti vektori zaraznih i parazitarnih bolesti, i čija je prisutnost vezana uz opću bolničku higijenu, provode ovlaštene fizičke i pravne osobe.

Propis NN 31/1994 • Pod osiguranjem i kontrolom zdravstvene ispravnosti namirnica te sanitarno - tehničkih i higijenskih uvjeta pripreme, čuvanja i podjele hrane podrazumijeva se:
Propis NN 31/1994 • 1. Pohađanje tečaja za stjecanje osnovnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti namirnica i osobnoj higijeni osoba koje rade u proizvodnji i prometu namirnica;
Propis NN 31/1994 • 2. Nošenje odgovarajuće propisane radne odjeće osoba koje pripremaju, prevoze i serviraju hranu;
Propis NN 31/1994 • 3. Uklanjanje iz lanca pripreme-serviranja hrane bolesne osobe i kliconoše;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 31/1994 • 4. Uklanjanje neupotrebljene hrane odlaganjem u posebne kante u mlječnoj kuhinji koje se vraćaju oprane i dezinficirane;
Propis NN 31/1994 • 5. Svakodnevno pranje i dezinficiranje kolica za prijevoz hrane.
Propis NN 31/1994 • Pod bakteriološkom kontrolom žive i nežive sredine smatra se :
Propis NN 31/1994 • 1. Podvrgavanje zaposlenih djelatnika propisanim zdravstvenim pregledima;
Propis NN 31/1994 • 2. Imunizacija ili imunoprofilaksa zaposlenog osoblja s obzirom na zaduženja i ozbiljan rizik od infekcije zbog kontaminacije;
Propis NN 31/1994 • 3. Bakteriološka kontrola oboljelih osoba koja se provodi u slučaju pojave ili sumnje na pojavu bolničke infekcije u cilju utvrdivanja potencijalnog izvora bolničke infekcije;
Propis NN 31/1994 • 4. Bakteriološka ispitivanja nežive sredine koja se provode kontinuirano najmanje jedanput godišnje, a na rizičnim odjelima po potrebi i češće;
Propis NN 31/1994 • 5. Stalna bakteriološka obrada svih infekcija na odjelu, uz praćenje učestalosti pojave rezistentnih sojeva na pojedinim odjelima.
Propis NN 31/1994 • Pod ranim otkrivanjem, izolacijom i liječenjem osoba oboljelih od bolničke infekcije smatra se:
Propis NN 31/1994 • 1. Prijavljivanje postojanja ili opasnosti od pojave bolničke infekcije u dogovoru s voditeljem zdravstvene djelatnosti;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 106/06, Broj 102/98, Broj 5/93, Broj 9/02, Broj 85/07, Broj 82/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled