PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 117/2004 • U slučaju identifikacije potencijalno toksičnih fitoplanktonskih vrsta, fitoplanktonski sastav mora se određivati jednom tjedno.
NN 117/2004 • U istom slučaju jednom tjedno mora se određivati i sadržaj PSP, DSP i ASP u mesu školjkaša.
NN 117/2004 • Uzorkovanje se mora obavljati na način da dobiveni podaci garantiraju reprezentativnost za cijelo područje uzgoja.
NN 117/2004 • Uzorkovanje fitoplanktona obavlja se mrežom promjera oka 20 mikrona, i to vertikalnim povlačenjem od dna do površine mora. Količina filtrirane vode izračunava se uzimajući u obzir veličinu otvora mreže i visinu kolone vode kroz koju je mreža povučena. U slučaju kada je dubina mora manja od 1 m, treba uzeti 1 l morske vode na pola dubine. Pored toga, na svakoj se postaji crpcem uzima i uzorak vode na 3 razine (dno, sredina i površina).
NN 117/2004 • Morsku vodu za određivanje sadržaja otopljenog kisika, suspendirane tvari i pH treba uzeti se crpcem na 3 razine.
NN 117/2004 • Uzorak školjkaša potrebnih za analizu sastoji se od najmanje 4 kg školjkaša tržišne veličine. Uzorak se sastoji od pojedinačnih uzoraka koji se uzimaju na 3 razine (dno, sredina dubine i 50 cm ispod površine mora), na svakoj postaji.
NN 117/2004 • Odvojeni uzorci moraju se pomiješati, tako da se dobije jedinstveni uzorak koji se smješta u čisti plastični spremnik (vrećicu), radi zaštite od kontaminacije tijekom transporta. Spremnik se označava naljepnicom, s naznačenim mjestom i vremenom uzorkovanja. Spremnici se moraju smjestiti u prijenosne hladnjake i u najkraćem mogućem roku dopremiti u laboratorij.
NN 117/2004 • Prisutnost biotoksina u školjkašima utvrđuje se sljedećim standardnim referentnim metodama:
NN 117/2004 • PSP Biološki test na miševima-Mouse bioassay, AOAC (1990) ili HPLC
NN 117/2004 • DSP Biološki test na miševima-Mouse bioassay, Yasumoto et al. (1995)
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 117/2004 • ASP Metoda tekućinske kromatografije HPLC metoda, Quilliam et al. (1995)
NN 117/2004 • D) Higijensko-zdravstvena ispravnost školjkaša i morske vode
NN 117/2004 • Sadržaj fekalnih koliforma ili E. Coli u mesu školjkaša određuje se metodom MPN, a Salmonella vrsta u mesu školjkaša određuje se prema AOAC (1997)(sukladno odredbama propisa koji određuje mikrobiološke standarde za namirnice).
NN 117/2004 • Sadržaj fekalnih koliforma u vodi određuje se metodom membranske filtracije.
NN 117/2004 • E) Određivanje sadržaja kemijskih zagađivala u mesu školjkaša
NN 117/2004 • Sadržaj metala u mesu školjkaša određuje se metodom AAS, a sadržaj organohalogeniziranih tvari metodom HPLC (sukladno odredbama propisa koji određuje mikrobiološke standarde za namirnice).
NN 117/2004 • Temperatura i slanost morske vode mjere se in situ CTD sondom, a pH vrijednost se određuje pH-metrom, uz pomoć staklene elektrode. Sadržaj otopljenog kisika određuje se titracijom, metodom po Winkleru .
NN 117/2004 • Sadržaj suspendirane tvari određuje se vaganjem mase zaostatka na filteru veličine pora 0,45 mikrona, nakon sušenja do konstantne težine pri temperaturi od 80° C.
NN 117/2004 • bez takvog utjecaja.- Filtriranje kroz 0,45 µm membranu, sušenje na
NN 117/2004 • koliformi/100 ml< 300 u mesu školjkaša i međuljušturnoj tekućini50% uzoraka <10;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 36/92, Broj 146/03,
Broj 112/04, Broj 45/01,
Broj 146/99, Broj 62/94
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE