PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-08-117-2204 NN 117/2004

• U slučaju identifikacije potencijalno toksičnih fitoplanktonskih vrsta, fitoplanktonski sastav mora se određivati jednom tjedno.


Stranica 2004-08-117-2204 NN 117/2004

• U istom slučaju jednom tjedno mora se određivati i sadržaj PSP, DSP i ASP u mesu školjkaša.


Stranica 2004-08-117-2204 NN 117/2004

• Uzorkovanje se mora obavljati na način da dobiveni podaci garantiraju reprezentativnost za cijelo područje uzgoja.


Stranica 2004-08-117-2204 NN 117/2004

• Uzorkovanje fitoplanktona obavlja se mrežom promjera oka 20 mikrona, i to vertikalnim povlačenjem od dna do površine mora. Količina filtrirane vode izračunava se uzimajući u obzir veličinu otvora mreže i visinu kolone vode kroz koju je mreža povučena. U slučaju kada je dubina mora manja od 1 m, treba uzeti 1 l morske vode na pola dubine. Pored toga, na svakoj se postaji crpcem uzima i uzorak vode na 3 razine (dno, sredina i površina).


Internet NN 117/2004
• Morsku vodu za određivanje sadržaja otopljenog kisika, suspendirane tvari i pH treba uzeti se crpcem na 3 razine.

Internet stranice NN 117/2004
• Uzorak školjkaša potrebnih za analizu sastoji se od najmanje 4 kg školjkaša tržišne veličine. Uzorak se sastoji od pojedinačnih uzoraka koji se uzimaju na 3 razine (dno, sredina dubine i 50 cm ispod površine mora), na svakoj postaji.

Internet stranice NN 117/2004 • Odvojeni uzorci moraju se pomiješati, tako da se dobije jedinstveni uzorak koji se smješta u čisti plastični spremnik (vrećicu), radi zaštite od kontaminacije tijekom transporta. Spremnik se označava naljepnicom, s naznačenim mjestom i vremenom uzorkovanja. Spremnici se moraju smjestiti u prijenosne hladnjake i u najkraćem mogućem roku dopremiti u laboratorij.
Internet stranice NN 117/2004 • Prisutnost biotoksina u školjkašima utvrđuje se sljedećim standardnim referentnim metodama:
Internet stranice NN 117/2004 • PSP Biološki test na miševima-Mouse bioassay, AOAC (1990) ili HPLC
Internet stranice NN 117/2004 • DSP Biološki test na miševima-Mouse bioassay, Yasumoto et al. (1995)
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 117/2004 • ASP Metoda tekućinske kromatografije HPLC metoda, Quilliam et al. (1995)
Informacije NN 117/2004 • D) Higijensko-zdravstvena ispravnost školjkaša i morske vode
Poslovne stranice NN 117/2004 • Sadržaj fekalnih koliforma ili E. Coli u mesu školjkaša određuje se metodom MPN, a Salmonella vrsta u mesu školjkaša određuje se prema AOAC (1997)(sukladno odredbama propisa koji određuje mikrobiološke standarde za namirnice).
Pregledi NN 117/2004 • Sadržaj fekalnih koliforma u vodi određuje se metodom membranske filtracije.
Besplatno NN 117/2004 • E) Određivanje sadržaja kemijskih zagađivala u mesu školjkaša
Glasnik NN 117/2004 • Sadržaj metala u mesu školjkaša određuje se metodom AAS, a sadržaj organohalogeniziranih tvari metodom HPLC (sukladno odredbama propisa koji određuje mikrobiološke standarde za namirnice).
Propis NN 117/2004 • Temperatura i slanost morske vode mjere se in situ CTD sondom, a pH vrijednost se određuje pH-metrom, uz pomoć staklene elektrode. Sadržaj otopljenog kisika određuje se titracijom, metodom po Winkleru .
Propis NN 117/2004 • Sadržaj suspendirane tvari određuje se vaganjem mase zaostatka na filteru veličine pora 0,45 mikrona, nakon sušenja do konstantne težine pri temperaturi od 80° C.
Propis NN 117/2004 • bez takvog utjecaja.- Filtriranje kroz 0,45 µm membranu, sušenje na
Propis NN 117/2004 • koliformi/100 ml< 300 u mesu školjkaša i međuljušturnoj tekućini50% uzoraka <10;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 36/92, Broj 146/03, Broj 112/04, Broj 45/01, Broj 146/99, Broj 62/94


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled