PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 46/2004 • Zatvarači za boce iz stavka 1. ovog članka izrađeni od aluminija ne smiju sadržavati silicija, mangana, magnezija i titana više od 0,7%, željeza više od 0,8%, bakra više od 0,1%, niti cinka više od 0,l%
NN 46/2004 • Kapica kojom se ukrašava grlo boce s plutenim čepom smije se izrađivati od kositrene i olovne slitine koja ne sadrži više od 50% olova.
NN 46/2004 • Staklena ambalaža (butelje itd.) može se zatvarati čepovima izrađenim od pluta koje nije korišteno. Ispitivanje plutenih čepova se provodi tijekom 10 dana pri temperaturi od 23oC u direktnom dodiru s model otopinom sastavljenom od 15% etilnog alkohola i 3% octene kiseline na način da se začepljena boca okrene naopako, a nivo model otopine bude 1 cm od dna boce. U slučaju boca zapremnine veće od 500 mL ispitivanje se provodi s 500 mL model otopine. Isparni ostatak ne smije biti veći od 50 mg/L.
NN 46/2004 • U dobivenom ekstraktu iz stavka 1. ovoga Pravilnika određuju se olovo, kadmij, arsen, bakar, cink, kositar i željezo prema zahtjevima za vino u skladu s dopuštenim količinama navedenih metala u vinu.
NN 46/2004 • Za izradu staklene ambalaže ne smije se koristiti staklena vuna.
NN 46/2004 • Zabranjena je uporaba staklene ambalaže čija je staklena masa postala mutna (mat) nakon pokusa steriliziranjem pri temperaturi od 121oC tijekom 1 sata.
NN 46/2004 • Staklena ambalaža koja služi za pakiranje vina i raznih napitaka s ugljik dioksidom mora izdržati unutarnji tlak od najmanje 500 kPa, a sifonske boce – unutarnji tlak od najmanje 1000 kPa.
NN 46/2004 • Glave sifonskih boca mogu biti izrađene, osim od materijala predviđenog propisima o kvaliteti alkoholnih pića, piva, bezalkoholnih pića i sirupa, mineralnih voda i soda-vode, i od specijalnih aluminijskih slitina otpornih na ugljik dioksid.
NN 46/2004 • Drvena ambalaža (sanduci, letvarice, bačve, kace i dr.) mora biti izrađena od zdravog drveta (jelovine, smrekovine, topolovine, bukovine, hrastovine i dr.) i obrađena tako da se hrana mehanički ne oštećuje.
NN 46/2004 • Okovi na drvenoj ambalaži moraju biti tako izrađeni da ne nanose oštećenja, a hvataljke se moraju tako postaviti da se pri rukovanju ambalažom hrana ne dodiruje rukama.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 46/2004 • Proizvodi iz stavka 1. ovoga članka ne smiju ekstrakcijom u destiliranoj vodi pri temperaturi od 23oC tijekom 1 ili 24 sata, ovisno o uvjetima u primjeni, otpustiti više od:
NN 46/2004 • Bačve i kace moraju biti sa svih strana glatke, bez pukotina i neravnina koje bi sprječavale uobičajeni način čišćenja i održavanja takve ambalaže u higijenski ispravnom stanju.
NN 46/2004 • Brtvila između duga, dna i poklopaca bačava i kaca moraju biti dobro ugrađena i ne smiju propuštati nikakvu tekućinu.
NN 46/2004 • Bačve za pivo ne smiju propuštati tekućinu niti pod unutarnjim tlakom od 200 kPa.
NN 46/2004 • Ljepila koja se koriste pri izradi drvene ambalaže ne smiju štetno djelovati na organoleptička svojstva niti na kemijski sastav hrane.
NN 46/2004 • Drvena se ambalaža ne smije bojiti, osim oznaka na ambalaži.
NN 46/2004 • Bojila kojima su obojene oznake na drvenoj ambalaži ne smiju se otapati u vodi i moraju odgovarati zahtjevima propisanim u članku 11. i 12. ovoga Pravilnika.
NN 46/2004 • Oznake na drvenoj ambalaži mogu se nalaziti samo na vanjskoj strani ambalaže.
NN 46/2004 • Drvena se ambalaža može impregnirati parafinom, voskom, smolom ili njihovim smjesama, lakom, prevlakama od umjetnih masa i drugim materijalima koji ne utječu na organoleptička svojstva hrane i nisu štetni za zdravlje ljudi.
NN 46/2004 • Drvena se ambalaža mora prije i poslije uporabe dobro očistiti, oprati i dezinficirati.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 63/92, Broj 89/08,
Broj 9/96, Broj 17/01,
Broj 110/01, Broj 22/93
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE