PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 178/2004 • – znati čitati i primijeniti tehničke podatke o vrsti robe, alatima, strojevima, uređajima i opremi koju koristi slastičar,
NN 178/2004 • – planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do gotovih slastica uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika,
NN 178/2004 • – spoznati psihološki pristup i primjenjivati pravila osobne higijene te poslovnu komunikaciju uvažavajući ljudske različitosti,
NN 178/2004 • – upoznati opremu slastičarnice-kuhinje (uređaje i aparate, restoransko rublje, posuđe, mali stolni inventar, posuđe i sl.),
NN 178/2004 • – znati dužnosti slastičara na radnom mjestu i kompetencije rukovodnog osoblja,
NN 178/2004 • – upoznati i znati primijeniti različitu pisanu dokumentaciju – recepte, jelovnik, cjenik i sl.,
NN 178/2004 • – upoznati običaje pojedinih naroda i njihove nacionalne specijalitete kod slastica,
NN 178/2004 • – znati podatke nužne za proizvodnju i kontrolu kvalitete proizvoda,
NN 178/2004 • – upoznati svojstva hranjivih tvari i njihov značaj u prehrani,
NN 178/2004 • – upoznati namirnice biljnog podrijetla načine čuvanja, skladištenja, konzerviranja, prerade i njihove prerađevine,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 178/2004 • – sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu,
NN 178/2004 • * Ako se strani jezik II realizira s jednim satom tjedno tada se iz ponuđenog programa izdvajaju bitni sadržaji za savladavanje ovog jezika, a koji se odnose na područje slastičarstva. Ako se strani jezik II realira zajedno sa izbornom nastavom sa 2 sata tjedno tada se realizira cjelokupni ponuđeni program
NN 178/2004 • * Nastava se izvodi u obliku vježbi uz korištenje teoretskog znanja odgovarajućih sadržaja stručno teoretskih predmeta te uz uvodne teoretske napomene pri izvođenju svake vježbe. U okviru vježbi iz slastičarstva u školi realiziraju se i sadržaji zaštite na radu (najviše do 40 sati). Učenici prvog razreda prije početka praktične nastave u ugostiteljskom objektu (kod obrtnika ili trgovačkog društva ) moraju položiti ispit iz zaštite na radu. Škole koje nisu u mogućnosti, zbog neodgovarajućeg prostora i opreme realizirati predviđene vježbe (iz slastičarstva, bontona, ugostiteljskog posluživanja ili osnova računalstva) dužne su realizirati teoretske sadržaje kao pripreme za vježbu u školi te u pisanom obliku pripremiti upute za izvođenje pojedine vježbe čiju realizaciju će prepustit licenciranom ugostiteljskom objektu s kojim učenik ima sklopljen ugovor o naukovanju.
NN 178/2004 • ** Praktična nastava u školi realizira se u obliku vježbi – slastičarstvo s vježbama. U okviru slastičarstva s vježbama u školi se realiziraju sadržaji zaštite na radu (najviše do 40 sati). Prije početka realizacije praktične nastave u ugostiteljskom objektu učenici prvog razreda moraju položiti ispit iz zaštite na radu. Praktična nastava u ugostiteljskim objektima realizira se temeljem ugovora o naukovanju ili temeljem ugovora u praktičnoj nastavi koje sklapa škola i ugostiteljsko turističko poduzeće. Nastava se može organizirati i u školskim radionicama škola, ako su za to osigurani potrebni uvjeti i ako se ne mogu sklopiti ugovori o naukovanju u praktičnoj nastavi, jer za to ne postoje osigurana radna mjesta u obrtničkim radionicama i poduzećima.
NN 178/2004 • Predmeti stručno-teorijskog i praktičnog dijela programaObvezni način provjere i ocjenjivanja znanja i umijeća
NN 178/2004 • Osnove računalstva usmeni, pismeni, praktična provedba vježbi
NN 178/2004 • Praktična nastava u ugostiteljskom objektupraktični uradak (mapa za izvođenje praktičnog dijela naukovanja)
NN 178/2004 • dipl.ing. biotehnologije , dipl.ing. prehrambene tehnologije, prof. kemije, dipl.ing. kemijske tehnologije
NN 178/2004 • Kulturno povijesna baštinaprof. povijesti umjetnosti, dipl. povjesničar umjetnostiVSS
NN 178/2004 • dipl. ekonomist – smjer za ugostiteljstvo i turizam (hotelijerstvo) uz položen ispit za majstora kuhara/natkonobara, majstor natkonobar/kuharVSS, majstorski ispit
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 84/95, Broj 151/05,
Broj 12/06, Broj 113/09,
Broj 1/07, Broj 37/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE