PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 80/2005 • (1) Certifikacijsko tijelo, koje provodi kontrolu proizvodnje odnosno prerade prehrambenih proizvoda mora ispunjavati sljedeće tehničke i organizacijske uvjete:
NN 80/2005 • 1. biti akreditirano u skladu s uvjetima hrvatske norme HRN EN 45011;
NN 80/2005 • 3. imati jasne i detaljno razrađene kontrolne točke i kriterije za ocjenjivanje prehrambenog proizvoda koji nosi oznaku izvornosti odnosno oznaku zemljopisnog podrijetla, prije izdavanja potvrde o sukladnosti;
NN 80/2005 • 4. imati uspostavljen sustav rješavanja pritužbi u skladu sa standardom iz točke 1. ovoga stavka;
NN 80/2005 • 5. biti tehnički osposobljen za provođenje kontrole proizvodnje i prerade prehrambenog proizvoda te mora definirati postupak uzorkovanja;
NN 80/2005 • 6. pri izdavanju potvrde o sukladnosti biti neovisno i nepristrano;
NN 80/2005 • 7. u radnom ili ugovornom odnosu imati angažirane ekspertne članove prehrambeno-tehnološke i agronomske struke sa stručnim referencama ovisno o kategoriji prehrambenog proizvoda;
NN 80/2005 • 8. osigurati zaštitu podataka u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka, kao i zaštitu poslovne tajne.
NN 80/2005 • (2) Iznimno od odredbe stavka 1. točke 1. ovoga članka, ministar može ovlastiti certifikacijsko tijelo iz članka 23. stavka 1. ovoga Pravilnika i u slučaju kada tijelo još nema akreditaciju, ali je pokrenut postupak akreditacije. Certifikacijsko tijelo dužno je ishoditi akreditaciju u roku od dvije godine od dana ovlašćivanja.
NN 80/2005 • (1) Postupak utvrđivanja sukladnosti provodi se prije pokretanja postupka registracije oznake izvornosti odnosno oznake zemljopisnog podrijetla i prije pokretanja postupka za upis prava uporabe registrirane oznake izvornosti odnosno registrirane oznake zemljopisnog podrijetla.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 80/2005 • (2) Zahtjev za provedbu postupka utvrđivanja sukladnosti podnosi se certifikacijskom tijelu.
NN 80/2005 • – podatke o podnositelju zahtjeva odnosno udruženju, te o svakom njezinom pojedinom članu, koji je proizvođač odnosno prerađivač prehrambenog proizvoda za koji se traži oznaka ili pravo uporabe registrirane oznake (ime i prezime odnosno naziv pravne ili fizičke osobe ili poljoprivrednoga obiteljskog gospodarstva, punu adresu odnosno sjedište te matični broj istih, a u slučaju udruženja također i pravni status udruženja)
NN 80/2005 • – naziv prehrambenog proizvoda uključujući i naziv oznake izvornosti ili oznake zemljopisnog podrijetla;
NN 80/2005 • – dokaze o udovoljavanju svim općim ili specifičnim uvjetima higijene u proizvodnji i preradi prehrambenog proizvoda;
NN 80/2005 • – opis unutarnje kontrole te način vođenja dokumentacije proizvodnje.
NN 80/2005 • (1) Na osnovi podnesenog zahtjeva iz članka 25. stavka 2. ovoga Pravilnika, certifikacijsko tijelo prije prve kontrole priprema upute za provođenje iste.
NN 80/2005 • (2) Nakon provedene kontrole sastavlja se zapisnik, koji se dostavlja proizvođaču odnosno prerađivaču.
NN 80/2005 • (3) Ako se utvrde nedostaci u proizvodnji ili preradi prehrambenog proizvoda, u zapisniku se zahtijeva njihovo uklanjanje.
NN 80/2005 • (4) Nakon što se ustanovi da su svi nedostaci uklonjeni, te na osnovi rezultata laboratorijskih analiza certifikacijsko tijelo izrađuje završno izvješće.
NN 80/2005 • (5) Ukoliko je završno izvješće pozitivno, certifikacijsko tijelo podnositelju zahtjeva izdaje potvrdu o sukladnosti.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 11/90, Broj 64/05,
Broj 47/04, Broj 141/05,
Broj 2/02, Broj 151/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE