PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 115/2007 • 1. izravno u klaonicu koju je odredila Uprava, prvenstveno u zaraženom području ili u ugroženom području, uz uvjet:
NN 115/2007 • – da je proveden klinički pregled svinja koje se otpremaju u klaonicu,
NN 115/2007 • – da je svaka svinja označena ušnom markicom ili identificirana nekom drugom odobrenom metodom,
NN 115/2007 • – da su svinje prevožene u vozilima koja je službeni ili ovlašteni veterinar zapečatio.
NN 115/2007 • Službeni veterinar odgovoran za klaonicu mora biti obaviješten se o namjeri slanja svinja u tu klaonicu.
NN 115/2007 • Pri dolasku u klaonicu, svinje se moraju držati i klati odvojeno od drugih svinja. Prije napuštanja klaonice, vozila i oprema koji su bili korišteni pri prijevozu svinja moraju se očistiti i dezinficirati.
NN 115/2007 • Tijekom pregleda prije klanja i post mortem pregleda, koji se izvode u određenoj klaonici, službeni veterinar mora obratiti pažnju na znakove povezane s prisutnošću virusa vezikularne enterovirusne bolesti svinja.
NN 115/2007 • Kada se klanje svinja provodi u skladu s ovim odredbama, treba uzeti statistički reprezentativan uzorak krvi. U slučaju pozitivnog rezultata koji dovodi do potvrđivanja vezikularne enterovirusne bolesti svinja, primjenjuju se mjere iz članka 9. stavka 3. ovoga Pravilnika;
NN 115/2007 • 2. u izuzetnim okolnostima, izravno u druge objekte smještene unutar zaraženog područja, uz uvjet:
NN 115/2007 • – da je proveden klinički pregled svinja koje se premještaju, s negativnim rezultatom,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 115/2007 • – da je svaka svinja označena ušnom markicom ili identificirana nekom drugom odobrenom metodom;
NN 115/2007 • (g) svježe meso podrijetlom od svinja kako je određeno u podtočki 2. (f) 1. ove točke mora biti označeno u skladu s posebnim propisima o stavljanju u promet svježeg mesa i obradi proizvoda od mesa. To mora biti provedeno u objektu koji odredi Uprava.
NN 115/2007 • Meso se šalje u objekt određen od Uprave, uz uvjet da je pošiljka zapečaćena prije otpreme, te da ostaje zapečaćena tijekom prijevoza.
NN 115/2007 • Uprava može Europskoj komisiji podnijeti zahtjev popraćen odgovarajućom dokumentacijom za specifična rješenja, posebno u odnosu na označavanje mesa i njegovu kasniju upotrebu te u odnosu na odrediše prerađenih proizvoda, koji Europska komisija odobrava u skladu s posebnim postupkom.
NN 115/2007 • (a) dok se ne provedu sve mjere određene člankom 16. ovoga Pravilnika;
NN 115/2007 • – klinički pregled svinja koji pokazuje da nema nikakvih znakova bolesti koji bi ukazivali na postojanje vezikularne enterovirusne bolesti svinja; i
NN 115/2007 • – statistički reprezentativan broj uzoraka od svinja za serološku pretragu, pri kojem nisu utvrđena protutijela na vezikularnu enterovirusnu bolest svinja. Program za serološko pretraživanje mora uzeti u obzir način prenošenja vezikularne enterovirusne bolesti svinja i način na koji se svinje drže, a nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji biti odobren u skladu s posebnim postupkom Europske komisije, prije datuma početka provođenja.
NN 115/2007 • Pretraživanje i uzorkovanje iz ove podtočke mogu se provesti nakon isteka 28 dana od provođenja čišćenja i završne dezinfekcije na zaraženom gospodarstvu.
NN 115/2007 • 4. Po isteku razdoblja iz podtočke 3. ove točke, mjere koje se primjenjuju na ugroženom području primjenjuju se na zaraženom području.
NN 115/2007 • 1. Veličina ugroženog područja određena je člankom 10. ovoga Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 3/08, Broj 43/09,
Broj 74/07, Broj 71/07,
Broj 84/02, Broj 23/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE