PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-07-85-1663 NN 85/2005

• 1. Kakvoća svinjskih trupova i polovica na liniji klanja podrazumijeva njihovo razvrstavanje u kategorije i klase te je:


Stranica 2005-07-85-1663 NN 85/2005

• – kategorija određena pripadanjem jednoj od dobnih skupina i fiziološkim stanjem životinje;


Stranica 2005-07-85-1663 NN 85/2005

• – klasa određena udjelom mišićnog tkiva u klaonički obrađenome trupu.


Stranica 2005-07-85-1663 NN 85/2005

• 2. Klaonički obrađen trup svinje (u daljnjem tekstu: trup) jest:


Internet NN 85/2005
• a) trup ošurene životinje neposredno nakon klanja i iskrvarenja, s kožom bez dlake, s glavom i repom, bez jezika, bubrega, bubrežnog sala, ošita, spolnih i drugih unutrašnjih organa, rožine papaka, očnih jabučica i ušnih kanala;

Internet stranice NN 85/2005
• b) trup životinje oguljene neposredno nakon klanja i iskrvarenja, bez kože, glave, donjih dijelova nogu (prednjih u karpalnim, stražnjih u tarzalnim zglobovima), repa, bubrega i bubrežnog sala, ošita, spolnih i drugih unutrašnjih organa.

Internet stranice NN 85/2005 • 3. Svinjske polovice (u daljnjem tekstu: polovice) jesu po uzdužnome presjeku kroz sredinu kralježnice i glave rasječeni trup svinje.
Internet stranice NN 85/2005 • 4. Težina toploga trupa, odnosno toplih polovica svinje jest težina trupa odnosno polovica, mjerena najkasnije 45 minuta nakon što je životinja zaklana i prije početka hlađenja.
Internet stranice NN 85/2005 • 5. Težina ohlađenoga trupa, odnosno ohlađenih polovica trupa jest težina koja se dobiva tako da se težina toploga trupa umanji za vrijednost od 2%.
Internet stranice NN 85/2005 • 6. Dobavljač životinja (u daljnjem tekstu: dobavljač) jest pravna ili fizička osoba koja je vlasnik dopremljenih životinja u klaonicu s kojom ima poslovni odnos za spomenute životinje.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 85/2005 • 7. Proizvođač-uzgajivač životinja (u daljnjem tekstu: proizvođač) jest pravna ili fizička osoba koja je evidentirana na svjedodžbi o zdravstvenomu stanju životinja kao posjednik životinja u mjestu podrijetla ili boravka navedenih životinja.
Informacije NN 85/2005 • 8. Registarski broj klaonice jest veterinarski kontrolni broj koji je dodijelilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva klaonici u kojoj je životinja, odnosno skupina životinja zaklana.
Poslovne stranice NN 85/2005 • 9. Država uzgoja životinje jest posljednja država u kojoj je životinja uzgajana i tovljena duže od 60 dana prije klanja.
Pregledi NN 85/2005 • 10. Referentni broj jest broj koji se dodjeljuje svakome trupu, a osigurava povezanost između trupa, odnosno polovica i životinje od koje su one dobivene.
Besplatno NN 85/2005 • Trup i polovice u proizvodnji, preradi i prometu moraju biti razvrstani na kategorije i klase (u daljnjem tekstu: klasirani) prema ovome Pravilniku.
Glasnik NN 85/2005 • Za klasiranje u smislu stavka 1. ovoga članka odgovorne su u proizvodnji klaonice, u preradi pravne ili fizičke osobe koje ih koriste u preradi, a u prometu pravne ili fizičke osobe koje trupove i polovice stavljaju na tržište.
Propis NN 85/2005 • Za sve kategorije svinja iz Priloga 1. ovoga Pravilnika obvezno je vaganje toplih trupova, odnosno polovica svinja.
Propis NN 85/2005 • Vaganje i klasiranje trupova, odnosno polovica te njihovo označavanje mora biti obavljeno neposredno nakon obrade trupa i veterinarsko-sanitarnog pregleda, a najkasnije 45 minuta nakon klanja.
Propis NN 85/2005 • Težina ohlađenoga trupa utvrđuje se iz težine toplog trupa tako da se težina toplog trupa umanji za vrijednost od 2%.
Propis NN 85/2005 • Za svakih započetih 15 minuta prekoračenja roka vaganja iz stavka 2. ovoga članka, vrijednost od 2% umanjuje se za 0,1.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 64/02, Broj 106/04, Broj 8/99, Broj 79/08, Broj 154/09, Broj 54/99


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled